ETC 2012
Moderator: swieta_barbara
Re: ETC 2012
Dzieki Domin:-). jezelj bsb nie traci luku to zyskujemy 10 pkt w rozpisce:-)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Ja bym zapytał się inaczej...
Co z kindredami dla BSB? Wiem, że ciężko nazwać to ekwipunkiem choć chyba pod to podchodzi...
Chciałem się też zapytać o kwestię podniesioną przez Gremlina u nas w temacie:
Co z kindredami dla BSB? Wiem, że ciężko nazwać to ekwipunkiem choć chyba pod to podchodzi...
Chciałem się też zapytać o kwestię podniesioną przez Gremlina u nas w temacie:
Shino, Panowie?Gremlin pisze:źródło : upptagg - ArromancheIt is correct that Eternal guards has the 5+AS regardless. However, for characters of the eternal kindred can still benefit from the rules that eternal guards have AS LONG as he doesn't wear magic armor/weapons. This is stated in the faq and adopted in the ETC faq as well. This is the official GW faq:
Q: May a character from the Eternal Kindred take additional armour or weapons and still benifit from the Eternal Guard Fighting Style? (p68)
A: Yes.
I honestly thought you had just forgotten to add LA since you already stack the armour save with mount AS and mundane shield AS.. (currently goes down to 3+AS)
Cheers!
/Ola
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
Spoko, polecam również drugi równie oficjalny dialog:
Wszelkie tego typu dywagacje nie poparte oficjalnym FAQ są jak napisy z kapsli pod tymbarkiem, poprawiają humor ale nie są źródłem zasad.-słuchaj czy jak wezmę EGFS i dołożę magiczny pancerz to ten magiczny pancerz sumuje z tym 5+?
-Nie,
-aha
Dlatego pytam ;]
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Vampire Counts
Master of black arts & blasphemous tome upgradeare 1pd each. 0- 3 etheral units (incl. Heroes). 0-2 red fury and/or quickblood abilities. 0-4 howls (death shriek counts as 2). 0-1 Terrorgheist , a max of 4 flying units, max 15 mounted characters and black knights combined
a max of 4 flying units - to odnosi się również do herosów?
Master of black arts & blasphemous tome upgradeare 1pd each. 0- 3 etheral units (incl. Heroes). 0-2 red fury and/or quickblood abilities. 0-4 howls (death shriek counts as 2). 0-1 Terrorgheist , a max of 4 flying units, max 15 mounted characters and black knights combined
a max of 4 flying units - to odnosi się również do herosów?
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Mi tam już to zobojętniało, zmiany jak zmiany.
Moich armii to nie rusza, ani jednej, ani drugiej.
Never jakieś dziwne rzeczy piszesz albo ja to dziwnie odbieram.
Jedna wypowiedź mnie tylko znowu powaliła:
Maryś to, że TY jesteś dobrym graczem to nie znaczy, że ogry były bez cięć przegięte.
Rozumiem tez Twoja wypowiedź w kontekście wyboru składu typu "chłopaki, mnie cięcia nie bolą", ale tego, że ogry są czy były przegiętą armią nie zrozumiem nigdy, ale trudno. Doczekaliśmy czasów, o których mówił kiedyś Kotlet
Swoją drogą chętnie zagram jakiegoś challanga kiedyś z Tobą, bo chciałbym się faktycznie o tej sile przekonać.
IMO najbardziej o sile armii zaważył fakt pocięcia daetha i shadowa, a nie jakieś jej samoistne przegięte zasady.
Never jakieś dziwne rzeczy piszesz albo ja to dziwnie odbieram.
Marys pisze:Nie wiem o co chodzi z tym marudzeniem graczy ogrów. Przecież bez tych pocięć ta armia była gięta okrutnie. To jest drużynówka. Nie może być tak, że na każdą armię jest odpowiedź, tylko ogry mogą brać wszystko i maski zakładać. Teraz też się da fajnie grać i ten najnowszy draft nie rusza mojej rozpiski wcale. Na Euro ogry ciągle są mocnym kandydatem do składu, więc nie kumam marudzenia.
Maryś to, że TY jesteś dobrym graczem to nie znaczy, że ogry były bez cięć przegięte.
Rozumiem tez Twoja wypowiedź w kontekście wyboru składu typu "chłopaki, mnie cięcia nie bolą", ale tego, że ogry są czy były przegiętą armią nie zrozumiem nigdy, ale trudno. Doczekaliśmy czasów, o których mówił kiedyś Kotlet
Swoją drogą chętnie zagram jakiegoś challanga kiedyś z Tobą, bo chciałbym się faktycznie o tej sile przekonać.
IMO najbardziej o sile armii zaważył fakt pocięcia daetha i shadowa, a nie jakieś jej samoistne przegięte zasady.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Mamy 8 edycje Kalafior, a w ograch oprócz obniżenia kosztów ironguta o 5pkt pojawiły się sabertustki, mournfangi i ironblastery oraz poprawiło się kilka zasad, to że nie ogarniasz jakiejś armii i patrzysz na nią z perspektywy poprzedniego booka jeszcze o niczym nie świadczy.
Najlepsze jest jednak to:
A zaraz potem to:Cauliflower pisze:Mi tam już to zobojętniało, zmiany jak zmiany.
Cauliflower pisze:
Marys pisze:Nie wiem o co chodzi z tym marudzeniem graczy ogrów. Przecież bez tych pocięć ta armia była gięta okrutnie. To jest drużynówka. Nie może być tak, że na każdą armię jest odpowiedź, tylko ogry mogą brać wszystko i maski zakładać. Teraz też się da fajnie grać i ten najnowszy draft nie rusza mojej rozpiski wcale. Na Euro ogry ciągle są mocnym kandydatem do składu, więc nie kumam marudzenia.
Dębek jak zwykle na posterunku
Abandoned
Abandoned
Czy to oznacza, że BSB może wziąć ekwipunek magiczny do 50pkt (jak normalny heros) i do tego jeszcze magiczną szmatę dajmy na to za 70pkt?All BSBs can take all the Equipment, their unit type has acces to as if they weren't BSBs.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Dębek, czepiasz się
Kudłaty, faktycznie w Wawie wielu ogrowych graczy nie mamy, ale z tymi co są grałem nie raz. Grałem też z Fisherem czy Manfredem, którzy ogólnie dają radę.
Po prostu póki co nie uznaję ogrów jako jednej z najlepszych armii, może jak ktoś mi nimi wklepie to zmienię zdanie, ale póki co tak się nie stało. To po prostu moje zdanie.
Tak samo jak np. Dębek uważa, że bretonnia to najbardziej zbalansowana armia, tak ja uważam, że ogry nie są przegięte i tyle. I nie mówię, że są słabe jak te z 7 edycji, są po prostu dobrą armią, która ma kilka zalet, ale ma i swoje wady.
O fakcie pojawienia się tez o przegiętości ogrów świadczy przycięcie daetha i shadowa.
Naprawdę żałuję, że na majówkę wyjeżdżam i nie będe mógł Ciebie czy Marysia zaprosić na sparing i może po nim przyznał Wam rację
Kudłaty, faktycznie w Wawie wielu ogrowych graczy nie mamy, ale z tymi co są grałem nie raz. Grałem też z Fisherem czy Manfredem, którzy ogólnie dają radę.
Po prostu póki co nie uznaję ogrów jako jednej z najlepszych armii, może jak ktoś mi nimi wklepie to zmienię zdanie, ale póki co tak się nie stało. To po prostu moje zdanie.
Tak samo jak np. Dębek uważa, że bretonnia to najbardziej zbalansowana armia, tak ja uważam, że ogry nie są przegięte i tyle. I nie mówię, że są słabe jak te z 7 edycji, są po prostu dobrą armią, która ma kilka zalet, ale ma i swoje wady.
O fakcie pojawienia się tez o przegiętości ogrów świadczy przycięcie daetha i shadowa.
Naprawdę żałuję, że na majówkę wyjeżdżam i nie będe mógł Ciebie czy Marysia zaprosić na sparing i może po nim przyznał Wam rację
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Popieram to, breta jest slaba i nalezy jej sie dodatkowe 200pktDębek pisze:Nie mieszaj mnie w swoje PRowe gierki. Breta jest słaba i powinna dostać +200 pkt.Tak samo jak np. Dębek uważa, że bretonnia to najbardziej zbalansowana armia, tak ja uważam, że ogry nie są przegięte i tyle.
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego