Alternatywne figurki do WE

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dhaett
Warzywo

Re: Alternatywne figurki do WE

Post autor: Dhaett »

Zastanawiam się nad użyciem tej figurki: http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod1120075. Na moje oko dorobi się lekki leśny akcent green stuffem i jest spellweaver jak się patrzy. Orientuje się ktoś, jak wygląda sprawa skali w Mordheimie?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

skala jest identyczna, zresztą material i rzeźbiarze też ci sami :wink:
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
bartek484
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: bartek484 »

http://www.maelstromgames.co.uk/store_m ... _large.jpg gdzie mozna kupic tego maga ? jaka to skala i to metal czy plastik ?

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

system nazywa się warmachines i hordes, musisz trochę poszperać w necie, skala taka sama jak warhammer, model z metalu

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Wie ktoś z was skąd by można było wziąć Kawalerię na Niedźwiedziach, albo części z których coś takiego można by było zrobić? Czytałem, ze takie projekty Wild Riderów już się pojawiały, to może ktoś z was potrafi pomóc?
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Panowie czy ktoś z Was ma ten model i może mi powiedzieć jak to wygląda względem innych figurek?

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

orzeł jest kosmiczny...

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Gdzie można takie Orły kupić? :P
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Te dwie figurki przewinęły się już w tym temacie jakieś parę/paręnaście stron temu, firma z USA bodajże je sprzedawała/sprzedaje o ile jeszcze są dostępne, poszukajcie w temacie :)
ps sowa jest super :)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Już o nich wiem wszsytko... Ptaśki są od CMON sowa jest do kupienia z ich sklepu, orzełek już nie jest dostępny ale znalazłem na ebay usa i już sobie zamówiłem :D Piękne są.

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Jak cenowo stoją te orzełki?
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

lysu
Plankton

Post autor: lysu »

Wita nowy użytkownik :)
Wie ktoś, gdzie można dostać te figurki ?

Obrazek

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Na aukcjach internetowych. Te figurki nie są już produkowane. Firma Rackham jakiś czas temu upadla. Ewentualnie możesz obserwować poczynania firmy Legacy Miniatures - ostatnio zaczęła wznawiać produkcję na licencji Rackhama, więc może kiedyś wyjdą także te figurki. Jednakże Legacy M. mają chore ceny.
Obrazek

lysu
Plankton

Post autor: lysu »

Dzięki za informacje. Wiecie może ewentualnie w jakim przedziale cenowym one chodzą?

Lenart
Falubaz

Post autor: Lenart »

Ja myślę że stąd spokojnie uda Ci się je kupić.

http://rackhamminiatures.yolasite.com/e ... kinees.php

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Ma ktoś aktualne namiary na jakieś fajne eagle? Widziałem great eagle GW ale szukam alternatywnych (i nie mysle o tym z cmona, jest poza moim zasiegiem ; ))
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

-Qc- pisze:Ma ktoś aktualne namiary na jakieś fajne eagle? Widziałem great eagle GW ale szukam alternatywnych (i nie mysle o tym z cmona, jest poza moim zasiegiem ; ))
Gamezone ma fajne

Udało mi się jednego dostać na allegro.
http://www.youtube.com/watch?v=k3b0RweAeT4 - takie cudo wymęczyłem. Teraz muszę to pomalować...czyli z rok :mrgreen:
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

http://img826.imageshack.us/img826/908/treeman5.jpg
Fajne drzewo wie ktoś gdzie cos takiego dostać?
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
bartek484
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: bartek484 »

Obrazek

ktoś wie gdzie można kupić tą figurkę ? i czy ona jest w odpowiedniej skali ?

ODPOWIEDZ