Zapytania o zielone zasady

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jorge
"Nie jestem powergamerem"

Re: Zapytania o zielone zasady

Post autor: Jorge »

nadal sa

Awatar użytkownika
Fanatic
Chuck Norris

Post autor: Fanatic »

Czy foot of Gork zostaje zascaterowany po rzuceniu hita?
Obrazek

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

Nie - RB p.9 2 akapit.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Awatar użytkownika
Fanatic
Chuck Norris

Post autor: Fanatic »

Na pewno?Tak właśnie do tej pory robiłem ale kolega odniósł się do pitki,którą się ponoć zawsze skateruje i ze stopą według niego jest tak samo.
Obrazek

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Fanatic pisze:Na pewno?Tak właśnie do tej pory robiłem ale kolega odniósł się do pitki,którą się ponoć zawsze skateruje i ze stopą według niego jest tak samo.
A z pitką się coś takiego dzieje? :-s Kolega cuś pierdoli

Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

Post autor: Yahoo82 »

Jeśli dobrze rozumiem, teraz latacz może sobie bezkarnie przelecieć nad oddziałem NG i olać fanatyka, prawda? Bo nie ma juz zapisku o tym, że lecące coś ląduje gdy jest w 8" w celu rozpatrzenia ruchu wypuszczanych fanoli?
Obrazek

I może następnym razem ktoś łaskawie napisze co jest nieregulaminowe w podpisie zanim go wypierdzieli?

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Yahoo82 pisze:Bo nie ma juz zapisku o tym, że lecące coś ląduje gdy jest w 8" w celu rozpatrzenia ruchu wypuszczanych fanoli?
Może coś przeoczyłem, ale co (gdzie?/ kiedy?) uchyliło zapis z AB że latacze nie muszą już lądować gdy wejdą na 8" a fanole nie są jeszcze wypuszczeni?
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

Post autor: Yahoo82 »

No właśnie nie mam ze sobą w pracy AB i kumpel wspomniał, że teraz już tam nie ma takiego zapisku. Wrócę do chaty to sprawdzę.
Obrazek

I może następnym razem ktoś łaskawie napisze co jest nieregulaminowe w podpisie zanim go wypierdzieli?

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

z tego co ostatnio czytałem to jest.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

Post autor: Gucio »

Nie wiedziałem gdzie umieścić bo pytanie o orkuf ale nie o zasady.
Chciałbym zacząć grać prawdopodobnie zielonymi, ale nie jestem pewien od czego zacząć. Czy batalion to dobry pomysł? Jeśli nie to od czego proponujecie zacząć?

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Batalion jest nijaki:
Orki - wyparli ich Savage.
gobliny - jak już to z nasty ale imo night gobo są bardziej uniwersalni i tańsi do upolowania na allegro
Boar Boyzi - świetne modele (wygląd), grać nimi trzeba umiejętnie a i tak jest dużo innych opcji które są tańsze i lepsze.
Pająki - zależy od sytuacji i stylu gry, gobo na wilkach możesz wystawiać zawsze a pająki w zależności od sytuacji, ja bym najpierw kupił gobo na wilkach a dopiero później na pająkach.

Przejrzyj dział rozpisek żeby ocenić czym się gra - ofensywnie/ defensywnie, na dzikich orkach, czy też na spamie goblinów a la Fluffy. Później wytnij kartonowe odpowiedniki oddziałów i zdecyduj czym Ci się lepiej gra i kup to.

Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

Post autor: Gucio »

Chciałbym się upewnić co do dwóch rzeczy odnośnie arachnaroka:
1. Venom Surge to atak, który jeśli trafi to od razu jest poisonem i omija rzut na zranienie?
2. We flingerze w special rules napisano że ma multiple wounds (D3), chodzi tylko o środek template'a?

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Wendigo pisze:Chciałbym się upewnić co do dwóch rzeczy odnośnie arachnaroka:
1. Venom Surge to atak, który jeśli trafi to od razu jest poisonem i omija rzut na zranienie?
2. We flingerze w special rules napisano że ma multiple wounds (D3), chodzi tylko o środek template'a?
1. To jest normalny atak jak pozostałe 7 tyle, że zadaje d6 ran, omija rzut na ranienie tylko jak wypadnie 6 na trafienie
2. Oczywiście

dagome
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: dagome »

pytanko.
Jak wypuszczać fanatoli?
Z tego co widziałem to ludzie wystawiaja ich jak obslugę maszyny przed regiment i toczą kości po czym przesuwają o wynik. Wydaje mi sie że to trochę naduzycie bo wystawiony fanatol zwiększa zasięg o dlugosc podstawki. Zasady to jakoś obejmują czy można w ten sposób się bawić?

katerek
Masakrator

Post autor: katerek »

Zasięg fanatyka określany jest od regimentu.
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

może to nie koniecznie zielone, ale w przypadku pojedynku bossa na rydwanie, pozostała załoga również walczy? to 1 model w końcu, czy tylko dziki a załoga nie,
podobnie chyba z pająkiem, jakby Szamana ktoś w pojedynek złapał to załoga też może walczyć. Dobrze rozumiem? czy coś kręcę
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Jeśli postać nie spadnie wcześniej to walczy wszycko. RB p.103.

Awatar użytkownika
cluzoe
Mudżahedin

Post autor: cluzoe »

Hejka, pewnie już było ale nie mogę znaleźć.
Jaki naprawdę jest rozmiar podstawki Doom Divera?
Osobiście stosuje 1cal ale widziałem, już takie podstawki na oko ze 2-3 cale.

katerek
Masakrator

Post autor: katerek »

z tego co kojarzę to ona ma 1,15 lub 1,25 "
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

w zestawie jest 1.25" średnicy okrągła podstawka jako template doom diver'a, jak ktoś ma większe to chyba lekko wałuje :P
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

ODPOWIEDZ