Alternatywne figurki do VC

Vampire Counts

Moderator: misha

ODPOWIEDZ
misha
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Alternatywne figurki do VC

Post autor: misha »

Syraf pisze:no to duzo ulatwia skoro ma normalna podstawke pozostala jeszcze kwestja doboru konika bo o nightmara teraz to chyba raczej ciezko bedzie. a do tego jedyny konny wamp jest w shitcascie i niewiedziec czemu na skeletonie
ee nie :) Manfred na koniu to normalny Nightmare, a że ma głowę w kości to cóż, taki urok widać undead'ów, ale cała reszta jest normalnie jak z mięsnego konia, mam model metalowy
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Syraf
Chuck Norris

Post autor: Syraf »

Manfred tak ma swojego unikatowego mounta i z niego bym hellsteeda napewno nie zrobil bo gdybym sie zdwcydowal na taki zakup to wolalbym miec go w calosci a ja mowie o normalnym wampie wystepuje na stronie gw jako mounted vampire

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Post autor: Martin von Carstein »

Obrazek

Hmmm... a co mi tam, zadam pytanie - może nikt mnie nie pobije. To co widzicie na zdjęciu to zdechły rzymski generał. Załóżmy iż ma na sobie kolczugę - czy tak uzbrojony szkielet (kolczuga, hełm, tarcza) może uchodzić za normalny szkielet czy też jest za grubo opancerzony... i wygląda już na GG (która u mnie dostanie Lorica Segmentata)?
Ta figurka nie pochodzi z zestawu Cursed Legion od Zvezdy (tego już nie kupi i tak), tylko jest to konwersja.
Wolę się zapytać nim wydam na coś pieniądze.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Stylizuje swoje Wampiry na coś w stylu Nieumarłej Lustrii, albo innej dżungli i chciałem zapytać o Black Knightów. Aby klimatycznie było i jednocześnie nie kłóciło się z występowaniem kopytnych zwierząt w dżungli to chciałem na wierzchowce wykorzystać Cold One'y. Jednakże ta jednostka ma nawet zasadę specjalną Spectral Steed i są to szkielety i chciałem zapytać, czy jedno z drugim będzie się gryzło, czy też będzie ok i nawet na Masterach nikt się nie doczepi, jeśli tylko cała armia będzie spójna?
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Syraf
Chuck Norris

moze jakbys znalazl jakis sposob na pomalowaniw cold onow na eteryczno i posadzil na nich szkielety to by bylo ok a co z bardingiem?

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

A to całe "Thick Skinned" nie może robić za Barding? A na Eteryczno malować nie chciał bym. Cóż, zawsze mogę pomalować część łusek na metaliczny kolor, jako misternie wykonane zbrojenia dla Cold One'ów i to by załatwiło problem Bardingu i Szkieletu który byłby ukryty za nim, tylko nie wiem, czy to konieczność jest?
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Syraf
Chuck Norris

generalnie moim zdanie jaszczurka jest problemem bo z tego ciezko jest cos zrobic nie malujac na eteryczno bo jak? a moze da rade gdzies kupic jakies szkielety jaszczurek ?

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Ale co ma Eteryczność do Bardingu?

Obrazek

Obrazek

Syraf
Chuck Norris

nie no ost post byl apropo jaszczurek bo pisales ze niw chcesz malowac w ten sposob to jakas koncepcja musi byc na te cold one bo chyba nie zrobisz ich normalnie?

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Pragnę przypomnieć o swym pytaniu. :P

Mym zdaniem to niech zrobi po prostu mocno zgniłego jaszczura, pokrytego fragmentami tej złotej łuski i będzie git. Trup rumak, trup jeździec. Eteryczność? Zwykli BK jakoś nie wyglądają eterycznie i jest git.

Syraf
Chuck Norris

ale maja koscianego konika

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Można by wykorzystać także oryginalne modele Black Knightów do tego celu, tylko trzeba by jakoś przerobić kopyta na łapy i dodać ogon z kości, aby to robiło za szkielet jakiegoś drapieżnika, ale nie wiem, czy to się kupy trzyma? :P

Co do tego twojego szkieletu Martin, to jak dla mnie może robić normalnie za Szkielet, a nie Gwardzistę o ile Gwardziści byli by mocniej opancerzeni :P

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

]Szkielety od GW też są kościste (baaaardzo), ale chyba tylko największy szaleniec mógłby posądzać je o eteryczność. Kość to kość i wygląda jak najbardziej rzeczywiście i "stale"
Zwykły BK, stary czy nowy nie wygląda w standardowym malowaniu GW na posiadacza zasady "eterycznego ruchu", tylko na trupa-konia i trupa-jeźdźca, jak najbardziej materialnego. Sam się niegdyś zdziwiłem oglądając najpierw modele, a potem przeczytałem w kodeksie iż mają tą fajną zasadę... bo po samym modelu tego bym nie stwierdził.
BTW. Jakoś też nigdy nie widziałem BK w wersji eterycznej. BK z KoToRów tak, z Imperialnej jazdy też (i to nawet w AB, niezłe konwersje), na artach podobnie zgnito-kościście... ale zapewne taki duch-koń i duch-jeździec musieliby wyglądać fajowo... jak ci z Mortisa...
A może gdzieś nawet takie coś widziałem...
W każdym razie same kości mym zdaniem są mniej ważne niż sam barding ze względów Wyswigowych.
Ja bym te Jaszczury zmasakrował i to dosłownie. Tu dziura, tam dziura, klawiatura żebrowa chociażby zrobiona z GS, jakieś jelita wlekące się za monstrum - tothalna masakhrrraaaa!... może jakaś kość co jakiś czas lub czaszka - pewnie szkielety gadzie nie należą do rzadkości i można kupić jednego-dwa na te części... zresztą warto zajrzeć do tego:

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/8932/nie ... -malowania

Tam jest taki Saraceński jeździec na takim super koniku... na jego połowie konkretnie, ale makabrycznie to wygląda i przy wykonaniu takich Jaszczurów można by się inspirować.

Dzięki Azurix, nie byłem tego pewien... zwykłe szkiele od GW są prawie nagusie... :wink:

Za GG będą robić ci http://www.warandpeacegames.com.au/shop ... ductId=255
Są o wiele lepiej opancerzeni, mają fajne hełmy a jeżeli znajdę Legionistów z czasów Wojen Dackich to już będzie pancerna rzeźnia...

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Tzn wiesz, co do tych szkieletów to moje zdanie jest, ale nie ręczę za innych. Tak samo się zastanawiam, czemu miałbym z tymi jaszczurami coś robić poza dodaniem im Bardingu w jakiś sposób? Czy trup musi się rozkładać aby być trupem, bo myślałem, ze jak ktoś/coś umrze to nawet godzinę po śmierci jest trupem, ale nie widać rozkładu jeszcze (właściwie nie wiem po jakim czasie następuje rozkład)?

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

Martin, ogólnie jeśli na pierwszy rzut oka będzie widać że jedni to szkiele a drudzy to gwardia to problemów nie będzie.
Kwestia aby byli łatwo odróżnialni, tak jak w oryginalnych modelach, biedne szkielety w light armorach z tarczami i, doyebana gwardia gdzie widać że jedno to tani plebs a drugie to elita.
Tylko to jest w sumie wyznacznikiem.

Co do cold onów, Black knighci jeżdżą na skeletal steedach a nie na zombie mountach. szkielet to szkielet a trup to trup, jest różnica. Co innego Blodzie, gdzie mają nightmary, oryginalnie wyglądające jakby były dopiero zarżnięte i wskrzeszone.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

No jeśli o Blood Knightów chodzi, to ja w ogóle nie widzę, aby te Nightmary tam były martwe, tylko przypominają mi rumaki chaosu, tylko te modele to już się tworzą z czegoś innego. Ale co w takim razie nadaje się do dżungli i może robić za Black Knightów?

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Dokładnie, po tych Nocnych Marach (modelach) za cholerę nie widać śmierci - jakby je tego samego dnia zabito, zarżnięto i wystawiono do walki.

Dla mnie nie ma problemu z tą gwardią/szkieletami. Szkielety w kolczugach, z dodatkami rdzy, z podniszczonymi, posiekanymi strzałami - po przejściach legioniści... a gwardia śliczna i błyszcząca.

Azurix, armia twoja powinna trzymać jeden klimat, a trudno to zrobić jeżeli z jednej strony postawisz szkielety i zombie, a z drugiej szkielet na mało martwym rumaku. To się będzie gryzło. Ja doradzałbym je mimo wszystko "umartwić", chociażby dla lepszego wyglądu... a wzoruj się chociażby na rycerzach od Mantica (na koniach) - z jednej strony czaszka, kopytka, z drugiej flaki i to już mym zdaniem fajnie wygląda.

Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

Post autor: Gucio »

Co byłoby lepsze na spirit hosty? Flagellanci czy jacyś man-at-arms lub peasanci? I czy możecie polecić model do spirit hosta jakichś innych firm. Bo GW bardzo mi się nie podobają...

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Widziałem bardzo ładne spirit hosty z Flagellantów :).
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Post autor: Breslauer »

http://www.forgeworld.co.uk/New_Stuff/SKIN-WOLVES.html

Obrazek

Co powiecie na taką alternatywę za Crypt Horrors? :)

ODPOWIEDZ