Warheim - Fantasy Skirmish - WIP

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Warheim - Fantasy Skirmish - WIP

Post autor: quidamcorvus »

Dulix pisze:Jeśli u Krasnoludów jest do wyboru 0-5 strzelców lub 0-5 górników, to czy wolną wziąć np. 2 strzelców i 3 górników?
Nie. Tam gdzie widnieje zapis lub musisz wybrać jeden rodzaj stronników. Drugi będzie niedostępny.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Zapraszam do lektury kolejnego RAPORTU BITEWNEGO rozgrywanego w ramach kampanii w Warheim Fantasy Skirmish.

Zachęcam także do POLUBIENIA Warheim Fantasy Skirmish na FB oraz dołączenia do BLOGOSFERY.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

KONKURS!!!

Kiedy piszę te słowa do jubileuszu serwisu AZYLIUM skupiającego graczy Mordheim i Warheim Fantasy Skirmish pozostały nieco ponad trzy miesiące, wydaje mi się, że to wystarczająco dużo czasu, aby Szanowne Państwo-Draństwo przygotowało się do konkursu, którego głównymi nagrodami są dwie pomalowane niegdyś przeze mnie kompanie oraz darmowe malowanie waszych modeli.

Pula nagród pisze:Nagrody:

Zbrojni z Middenheim!

Drużyna liczy 27 modeli: 1x Pierworodny Kawalerzysta, 1x Pierworodny Pieszy, 2x Wybrany Syn, 2x Krewniak, 1x Chorąży, 1x Sygnalista, 5x Zbrojny, 5x Włócznik, 7x Łucznik, 2x Pies bojowy.

Orki & Gobliny!

Drużyna liczy 20 modeli: 1x Herszt, 1x Szaman, 2x Debeściak, 1x Chorąży, 1x Sygnalista, 5x Orkowe Chopaki, 5x Gobosy, 3x Hop-Gobliny reprezentujące Squigi, 1x Gobliński Fanatyk.

Darmowe malowanie!

Nagroda obejmuje malowanie waszych modeli. Modele powinny reprezentować jedną z kompanii Warheim Fantasy Skirmish wraz z ewentualnymi Najemnymi Ostrzami. Drużyna wraz z Najemnymi Ostrzami powinna być złożona z maksymalnie 20 modeli. Modele zostaną pomalowane na poziom TT+, to jest taki jaki prezentują prace z w mojej galerii.
Zwycięzca wybiera nagrodę z w/w puli, następnie osoba, która zajęła drugie miejsce wybiera jedną z dwóch pozostałych nagród, a ostatnia niewybrana nagroda przypada osobie z trzeciego miejsca.

Co zrobić, żeby wygrać?

Po pierwsze, trzeba rozegrać co najmniej trzy potyczki w Warheim Fantasy Skirmish.

Następnie z owych rozgrywek zrobić Raporty Bitewne, które do końca Lutego 2012 należy umieścić na forum AZYLIUM w dziale KONKURSY - nazwę tematu poprzedzając zapisem [Warheim] KONKURS - Raport... (nick autora).

Modele i makiety użyte w czasie rozgrywek nie muszą być pomalowane, jednak poprawna polszczyzna, dobre zdjęcia, użycie znaczników, diagramów i w końcu pomalowanych modeli i makiet z pewnością wpłynie na wyższą ocenę Raportu Bitewnego. Wpływ na wynik głosowania z pewnością będą miały także takie rozwinięcia Raportów Bitewnych jak Rekrutacja przed pierwszą potyczką i Aktualizacje po każdej rozegranej rozgrywce. Jako wzór mogą posłużyć Raporty Bitewne, które rozegrałem z Sister_of_Mercy. Choć jestem pewien, że Państwo-Draństwo z pewnością stworzy znacznie lepsze Raporty bitewne.

Następnie wziąć udział w głosowaniu, które będzie miało miejsce na forum AZYLIUM w MARCU 2012.

Poniżej znajduje się regulamin konkursu.

Regulamin pisze:1. Udział w konkursie mogą wziąć wszystkie osoby, które zarejestrują się w serwisie AZYLIUM i do 29.02.2012 umieszczą na forum przynajmniej trzy raporty bitewne z rozgrywek Warheim Fantasy Skirmish.

2. Każdy uczestnik powinien umieścić Raporty bitewne w indywidualnym wątku w dziale KONKURSY - zaś nazwę tematu poprzedzając zapisem [Warheim] KONKURS - Raport....

3. Jawne głosowanie, trwające 7 dni, od godziny 00:00 dnia 04.03.2012 do godziny 23:59 dnia 11.03.2012, odbędzie się w przeznaczonym do tego temacie, a ogłoszenie wyników nastąpi do godziny 23.59 dnia 13.03.2012. Uprawnieni do głosowania będą wszyscy zarejestrowani użytkownicy forum, którzy założą konto do 29.02.2012 i w dniu głosowania będą mieli na koncie przynajmniej 25 postów.

4. Autor Raportu bitewnego nie może głosować na swoją pracę.

5. Zwycięzcą zostanie ten Raport bitewny, którego autor zdobędzie najwięcej głosów.

6. W przypadku remisu, o zwycięstwie zdecyduje dogrywka pomiędzy raportami, które zdobyły taką samą ilość głosów. Dogrywka zostanie rozegrana od godziny 00:00 dnia 15.03.2012 do godziny 23:59 dnia 21.03.2012 a ogłoszenie wyników nastąpi do godziny 23.59 dnia 24.03.2012. Uprawnieni do głosowania będą wszyscy zarejestrowani użytkownicy forum, którzy założą konto do 29.02.2012 i w dniu głosowania będą mieli na koncie przynajmniej 25 postów.

7. Zwycięzca, który wygra Darmowe malowanie pokrywa koszty związane z ewentualną przesyłką modeli.

8. Zastrzegam sobie prawo do zmian w regulaminie.
Ponadto, zachęcam także do POLUBIENIA Warheim Fantasy Skirmish na FB oraz dołączenia do BLOGOSFERY.

Wszelkie pytania, uwagi, sugestie, zażalenia proszę kierować na PW lub quidamcorvus@poczta.fm w temacie wpisując KONKURS.

Więcej w temacie konkursowym.

Awatar użytkownika
Matysz
Mudżahedin

Post autor: Matysz »

Co oznacza, iż czar może być rzucony na grupę stronników? Jest rzucany na całą ich grupe, jeśli jeden jest w zasięgu? Czy nie może być rzucony na bohatera? Bo stronnicy nie muszą poruszać się w swoich grupach, nie? Łażą jak pojedyncze modele? <= takie moje drobne wątpliwości

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Matysz pisze:Co oznacza, iż czar może być rzucony na grupę stronników? Jest rzucany na całą ich grupe, jeśli jeden jest w zasięgu? Czy nie może być rzucony na bohatera? Bo stronnicy nie muszą poruszać się w swoich grupach, nie? Łażą jak pojedyncze modele? <= takie moje drobne wątpliwości
To znaczy, że efektom zaklęcia podlegają wszystkie modele należące do wybranej grupy stronników, które znajdują się w zasięgu czaru.
Zaklęcie nie może być rzucone na bohatera.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dzięki czujności i uwadze państwa-draństwa udało się poprawić sporo błędów obecnych w podręczniku do Warheim Fantasy Skirmish. Zbiór wszystkich poprawek znajduje się w erracie, którą można pobrać STĄD.

Ponadto, rzutem na taśmę do konkursu dołączył Zer00. Raport z potyczki drużyn Ostlandu i Reiklandu możecie przeczytać TUTAJ.

I na koniec, prośba. Szanowne państwo-draństwo pomogą w wyborze reprezentanta do styczniowo-marcowej edycji Konkursu. Na wybranego Magistra Magii można głosować TU.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Choć bazowałem na zasadach scenariusza The Rescue, który podlinkował Hak, a przetłumaczył Pogodyn, to Misja ratunkowa różni się nieco od oryginału. Scenariusz dopasowałem do realiów Warheim Fantasy Skirmish.

Zapraszam do lektury, rozgrywania i komentowania!

OnLIne|DOwNLoaD

Więcej na BLOGU.

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Mam pytanko w kwestii bardziej technicznej- nie będzie problemu, jak zamocuję bandę na okrągłych podstawkach? Tych z 40k albo z rantem jak od W&H. Niezbyt mi pasują kwadratowe podstawki w takim skrimishowym systemie :)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Loizok pisze:Mam pytanko w kwestii bardziej technicznej- nie będzie problemu, jak zamocuję bandę na okrągłych podstawkach? Tych z 40k albo z rantem jak od W&H. Niezbyt mi pasują kwadratowe podstawki w takim skrimishowym systemie :)
Jeśli twoim przeciwnikom to nie przeszkadza, to mnie też nie ;) W grze większej różnicy nie ma.

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Post autor: General Baga »

mala sugestia z mojej strony - podręcznik jest boski, wszystko świetnie , ale ja lubie mieć wydrukowane rzeczy - a druk twojego podręcznika to mordęga....
Moze wersja do druku okrojona o obrazki i fluff??
Wiem ze to herezja ale do gry bardzo przydatne...a 300+ stron.... #-o
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

MagisterMilitum pisze:mala sugestia z mojej strony - podręcznik jest boski, wszystko świetnie , ale ja lubie mieć wydrukowane rzeczy - a druk twojego podręcznika to mordęga....
Moze wersja do druku okrojona o obrazki i fluff??
Wiem ze to herezja ale do gry bardzo przydatne...a 300+ stron.... #-o
A samemu nie można? ;) Wydrukować tylko to co potrzebne, opuszczając fluff? :) Na pewno będzie szybciej, niż wycinanie tekstu z doca, aktualizacja spisu treści, konwertowanie do pdf i wrzucenie na stronę ;)

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Post autor: General Baga »

:P a myslalem ze zrobi to ktos za mnie :P
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

Awatar użytkownika
Toczek
Chuck Norris

Post autor: Toczek »

jest jakis cudowny plik ktory zawiera wszystko do prowadzenia kampanii warheim

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Post autor: Wiewior-lbn »

Witam. Chętnie zacznę przygodę z tym systemem. Czy ktoś gra w to na terenie Lublina?
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Toczek pisze:jest jakis cudowny plik ktory zawiera wszystko do prowadzenia kampanii warheim
A czego konkretnie potrzebujesz? Bo to co jest w podręczniku powinno wystarczyć do prowadzenie rozgrywki w trybie kampanii.

Awatar użytkownika
Toczek
Chuck Norris

Post autor: Toczek »

A ktos moze posiada pliki do AB 2.2c ?

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Ostatnie dni, prócz pracy i świąt zajęły mi prace nad aktualizacją zasad Zwiadowczej kompanii z Ogrzych Królestw 2.0.
Państwa-draństwa zapraszam do lektury, komentowania i wytykania błędów!

OnLinE | DownLoaD

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Na życzenie państwa-draństwa udostępniam specjalną edycję podręcznika do Warheim Fantasy Skimirsh. Edycja WIP (piątek 13) zawiera wszystkie poprawki umieszczone w erracie, ponadto podręcznik na specjalną prośbę graczy została pozbawiony części fluffu, zaś zdobne czcionki zostały zmienione na czytelniejszą.

Natomiast podręcznik w pełnej wersji powinien ukazać się w drugiej połowie roku.

Więcej informacji i link do podręcznika TUTAJ.

Awatar użytkownika
Raqq
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Raqq »

Nie chcąc drukować całego podręcznika, a chcąc zagrać kilka szybkich potyczek na które strony powinienem zwrócić uwagę? Takie które często się wykorzystuje. Na pewno magia, do reszty nie mam pomysłu (wydaje mi się że wszystko będzie potrzebne ale 300+ stron to trochę dużo).

Ewentualnie czy jest jakieś podsumowanie w stylu tego : link

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Raqq pisze:Nie chcąc drukować całego podręcznika, a chcąc zagrać kilka szybkich potyczek na które strony powinienem zwrócić uwagę? Takie które często się wykorzystuje. Na pewno magia, do reszty nie mam pomysłu (wydaje mi się że wszystko będzie potrzebne ale 300+ stron to trochę dużo).
Na pewno rozdziały dotyczące ruchu, walki wręcz i strzelania. Przyda się także scenariusz w który grasz i rozdział zawierający sekwencję po potyczce. Czyli większość rozdziałów, za wyjątkiem tego, zawierającego opis i zasady drużyn, którymi nie gracie.

Raqq pisze:Ewentualnie czy jest jakieś podsumowanie w stylu tego : link
Nie. Ale zawsze możesz zrobić :)

ODPOWIEDZ