Amazon (UK)

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Amazon (UK)

Post autor: Loizok »

Macie jakieś doświadczenia w kupowaniu rzeczy na Amazonie? Chodzi oczywiście o brytyjską wersję :)
Można kupić książki (i inne rzeczy) za grosze.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Ja mam bardzo pozytywne. Zamawiałem wiele razy i różne rzeczy i nigdy nie miałem problemu, a przesyłki dochodziły w ciągu 1-2 dni. Mieszkam w UK więc może moja odpowiedz nie obrazować kupna z Polski ale Amazon to rzetelna firma.

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

kupuje od nich płyty i nie mogę złego słowa powiedzieć. Bardzo rzetelna i dobra firma więc można kupować bez obaw.
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Ja właśnie przymierzałem się do pierwszego zamówienia- 8 książek za jakieś 3funty (wszystkie od jednego sprzedawcy). Jak już chciałem zapłacić, to dostałem zonka, bo przesyłkę tych 8 książek wyliczyło mi na 40 funtów... myślałem, że kupując od jednego źródła, będzie trochę mniej.. z mojego doświadczenia na ebayu, tak to właśnie wygląda..
Mieliście taką sytuację?

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

książki ważą :)
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Masz rację. Poza tym, darmowa przesyłka jest tylko na nowe rzeczy, które sprzedaje sam Amazon. Inne są już w gestii sprzedającego.

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Wiesz co, na ebayu też tak czasem jest. Musisz poprosić kupującego o 'invoice' na wspólną wysyłkę i on wtedy ustawia niższe koszty.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

ODPOWIEDZ