Bob's Miniatures update 2018
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
Re: BoB Miniatures up 03.04 Horsog - WiP pierwszy digital sc
Możesz się bawić w czym chcesz, Maya, 3DS Max, Zbrush, CAD i pewnie wiele innych, wszystkie są do siebie podobne 

- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
Jest update na blogu, zapraszam do komentowania...
- Wiewior-lbn
- Chuck Norris
edit:
Poczytałem temat i mój post okazał sie bez sensu
Mam 2 pytania.
W jakim programie ty lepiłeś i czy za pomocą myszki czy też tabletu graficznego
Poczytałem temat i mój post okazał sie bez sensu
Mam 2 pytania.
W jakim programie ty lepiłeś i czy za pomocą myszki czy też tabletu graficznego
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
ZBrush myszka i 2 dni ogarniania, a wcześniej próbowałem w 3ds maxie ale mi to bardzo średnio szło 
A tak poza tym to wziąłem się trochę za starego WiPa...

Komentarze mile widziane, tym razem nie ma większej ilości zdjęć na blogu

A tak poza tym to wziąłem się trochę za starego WiPa...

Komentarze mile widziane, tym razem nie ma większej ilości zdjęć na blogu

- Wiewior-lbn
- Chuck Norris
A możesz coś więcej powiedzieć na temat cen?Majones pisze:w jakim programie mozna sie tak pobawic?
I w ogole to slyszalem ze drukowanie 3d jest w pi*du drogie jak cos
Akurat myślę o wypuszczeniu kilku własnych figsów, tyle ze lepienie w tak małej skali idzie mi fatalnie
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)
Drukarkę 3d można kupić za ~1600$ (+koszt ściągnięcia ze stanów + cło) (na przykład od nich)Wiewior-lbn pisze: A możesz coś więcej powiedzieć na temat cen?
Akurat myślę o wypuszczeniu kilku własnych figsów, tyle ze lepienie w tak małej skali idzie mi fatalnie
Inna opcja to samemu sobie takie coś złożyć instrukcje można znaleźć na przykład tutaj. Z większoscią części nie powinno być problemu, a te które trzeba wydrukować można jakoś załatwić przez społeczność. Zresztą z tego co pamiętam tam są jakieś linki gdzie można części dostać.
Na tegorocznym Pyrkonie spotkałem też gości z http://rapcraft.com/pl, którzy pokazywali prototyp swojej drukarki. Także jest szansa, że niedługo będzie się można obyć bez sprowadzania zza oceanu

Jeśli chodzi o koszt eksploatacji to on jest niski. Plastiku na szpuli jest w uj, a w zasadzie nie ma (prawie) odpadów więc całość idzie na wydruki.
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
Nie wiem jak Wam ale mi bardziej zależało by na wydrukowaniu figurki za kilkadziesiąt zł a nie kupowaniu drukarki za kilka tysięcy zł...
A tak przy okazji zrobiłem galerię na blogu żeby mieć wszystko w jednym miejscu...
BTW: Ale offtop się zrobił
A tak przy okazji zrobiłem galerię na blogu żeby mieć wszystko w jednym miejscu...
BTW: Ale offtop się zrobił

BoB miniatures pisze:Nowa konwersja na zamówienie Luc'a - Treeman koszykarz![]()
Tutaj wrzuciłem zdjęcia pomalowanego TreemanaLuc pisze:Super realizacja![]()
Przeszło moje oczekiwania.![]()
Zabieram się za pinowanie i malowanie
Wrzucę zdjęcia pomalowanego
Jeszcze raz dzięki!![]()

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=912167#p912167
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=912166#p912166
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
Jeszcze kilka godzin na poobcinanie nadlewów i powypełnianie bąbli, więc do końca tygodnia pegazy powinny 'polecieć w świat'BoB Miniatures pisze:W końcu mam juz wszystkie potrzebne odlewy, poniżej fotki poskładanego pegaza. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego że na pysku i w paru innych miejscach wyszły bąbelki, ale poświęce jeszcze kilka godzin żeby załatać je procreatem tak, żeby po pomalowaniu nie było śladu... Zapraszam do komentowania

- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
przykładowy płaszcz i wip kolejnego dywanu:
http://bobminiatures.blogspot.com/2012/ ... aszcz.html
PS: pegazy Dudersona właśnie zostały wysłane
http://bobminiatures.blogspot.com/2012/ ... aszcz.html
PS: pegazy Dudersona właśnie zostały wysłane

- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
Nowy wpis na blogu, dla leniwych:

Tradycyjnie więcej zdjęć na blogu i zachęcam do komentowania bo nudny się robi ten mój monolog
Tradycyjnie więcej zdjęć na blogu i zachęcam do komentowania bo nudny się robi ten mój monolog

To ja coś skrobnę: dwa zamówione pegazy już do mnie dotarły, bardzo fajne bestyjki. Pegazy przyszły do mnie już sklejone, spodkładowane (za to duży plus) i przyklejone do żywicznych podstawek (za to minus, bo chciałem je robić na przeźroczystym patyczku). Nadlewek zero, zdaje się, że zostały spiłowane przed sklejeniem
. Za najsłabszy element pegaza uważam jego pyszczek, jego prawa strona jest nienajlepiej wyrzeźbiona. Skrzydła są wyrzeźbione bardzo dobrze, naprawdę dobra robota. Ogon jest przytwierdzony do figurki naprawdę porządnie, nie ma obawy, że odpadnie. Sam konik też jest bardzo fajny, co najwyżej możnaby się troszkę przyczepić do rzeźby mięśni. Jest jednak jedno ale: w siodle ciężko umieścić jeźdźca. Szóstoedycyjny COK pomimo rozginania nóżek się nie zmieścił, bez piłowania się nie obejdzie.
Ogólnie jednak jestem zadowolony z pegazika

Ogólnie jednak jestem zadowolony z pegazika

Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
- Stormtrooper
- "Nie jestem powergamerem"
Ogr przypomina jakiegoś mnicha, gdyby dać mu beczkę piwa to byłby istny braciszek Tuck z Robin Hood'a 

podpis był nieregulaminowy
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
Tak miało byćKryzys pisze:Ogr przypomina jakiegoś mnicha, gdyby dać mu beczkę piwa to byłby istny braciszek Tuck z Robin Hood'a

Kilka nowych figurek, na blogu więcej i tradycyjnie kilka fotek tutaj, dla leniwych

Skończony mnich:

Kontynuacja starej konwersji:
I fotka podstawki chaos dwarf mage'a zrobiona z pół roku temu:

- Stormtrooper
- "Nie jestem powergamerem"
Ogrowi wciąż brakuje duużej beczki piwa 

podpis był nieregulaminowy