Diablo III

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Re: Diablo III

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Naviedzony pisze:Jest efekciarsko i całkiem rzeźnicko, ale wydaje mi się, że gra się trochę za prosto. Ani razu nie byłem nawet bliski śmierci.
Sorry za brutalność, ale naprawdę nie rozumiem czemu ludzie z taką lubością powtarzają tą debilną opinię. Beta to wycinek I aktu poziom normal- fragmencik gry. To tak jakby wypuscili betę D2, obejmującą kawałek I aktu tak powiedzmy do momentu uratowania Caina z Tristram i ktoś z faktu, że w Siedlisku Zła nie da się zginąć wysuwał zarzut, że gra jest za prosta. Litosci...

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Post autor: SaperHeart »

Bestialski_Brokuł pisze:
Naviedzony pisze:Jest efekciarsko i całkiem rzeźnicko, ale wydaje mi się, że gra się trochę za prosto. Ani razu nie byłem nawet bliski śmierci.
Sorry za brutalność, ale naprawdę nie rozumiem czemu ludzie z taką lubością powtarzają tą debilną opinię. Beta to wycinek I aktu poziom normal- fragmencik gry. To tak jakby wypuscili betę D2, obejmującą kawałek I aktu tak powiedzmy do momentu uratowania Caina z Tristram i ktoś z faktu, że w Siedlisku Zła nie da się zginąć wysuwał zarzut, że gra jest za prosta. Litosci...
+1
...Who dares wins...
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

@Rince

Sądze, że nie musisz mnie uświadamiać, ponieważ wiedzę na temat obu gier mam z pewnością większą. Argumenty, które mi podałeś są dosyć ogólne i nic tak naprawdę nie wnoszą do rozmowy.
IMO mało grałeś w D1. Pamiętaj, że trzeba było umieć wytworzyć tego laga i go umiejętnie wykorzystać. Walki Woj vs Woj czy Woj vs Mag były naprawdę ekscytujące i potrafiły być długie. Dodatkowo w dużej mierze zależały od Twojej celności, refleksu i przygotowania taktycznego. Poza tym nie do końca było tak łatwo, ponieważ nie raz wchodziłem do gry żeby uratować dupe czarnuchowi gdy ten teleportował się w horde stworów ;d. Zresztą żeby mieć przedmioty FL trzeba było się bardzo namęczyć i uważać, ponieważ jak zginąłeś z ręki potwora to wszystkie przedmioty wypadały na ziemie.
W D2 dopóki nie wprowadzili nerfa Amazonce każdy duel wyglądał tak samo: strzała samonaprowadzająca i ucieczka...ale mi wielka gra ;d lub czarodziejka: kulka, kulka, kulka na oślep i może zabije...rzeczywiście ekscytujące i jakie tu zasady masz ? puść kulkę co 10 sek ;d Widać, że nie masz pojęcia zielonego o "runach". Mając 80-90 poziom Paladynem ustawiasz go na bota i lata Ci cały dzień ;d Poza tym przedmiotów nawet nie musisz szukać bo "spamerzy" co chwile się reklamują i wystarczy, że przeznaczysz 20-30 zł. Dodatkowo, nawet nie zdążysz wejść do gry, a już masz w ch*j reklam.

p.s. Porozmawiaj z graczami, którzy troszeczkę zdrowia stracili na graniu w D1, a potem się przerzucili na D2 ;) jestem ciekaw co usłyszysz.
Hehehehe, stary naprawde strasznie slabo trafiles, bo gram regularnie w obydwie gry od 14 lat.

-O kurde, przedmioty wypadaly na glebe... Straszne rzeczy. Ogarniasz, ze postac mozna bylo zapisywac :) ? W D1 bylem w klanie SL - Storm Lords, nabilem 49 poziom luka i pogralem na tyle dlugo, ze w swojej niemalej kolekcji posiadam uszka takich graczy jak np Arroyo(BD).

-Tak, nie mam zielonego pojecia o runach... Za to zorganizowalem 3 edycje "mistrzostw Polski w d2", odbywajacych sie w Warszawie i wepchnalem te gre na HLC. Do tego w najwiekszych eurpejskich ligach na cbnie i prywatnych serwerach ( np http://realm.angrenost.org) wygralem wszystko co sie da. No, ale tak, tak wodzu, o runach nie mam zielonego pojecia, nie wiem tez co to hammer robiacy 24/7 brsy.

O tym jak sie gra amazonka moglbym napisac ksiazke, ale dla ciebie to oczywiscie "GA i ucieczka - ale mi wielka gra".

Nie twierdze, ze diablo 1 jest slabe, ale d2 jest po prostu lepsze, nowsze, bardziej grywalne, rozwiniete i skomplikowane. Jesli byloby odwrotnie, na europejskiej scenie, po 5-6 latach istnienia D1, pozostalyby inne narody oprocz Polakow, ktorzy mieli niewyobrazalnie rozwinieta scene PvP. W D2 nadal graja tysiace ludzi, pomimo tego, ze gra ma juz lat 11. Jestem bardzo ciekawy, czy D3 osiagnie wieksza popularnosc od D2. Imho nie jest to oczywiste.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Bestialski_Brokuł pisze:
W sumie nie pomyślałem o tym w ten sposób. Masz całkowitą rację...

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

@Rince

Hehehe...to fajnie z Twojej strony, że aż tak się zaangażowałeś ;) Dobrze to dajmy na to, że obaj mamy jakąś tam wiedze na temat Diablo ;) Zresztą widzę, że w tej dyskusji, ani Ja ani Ty, nie zamierzamy ustąpić. Ja mam masę argumentów i podejrzewam, że Ty też będziesz miał ich dużo ;) Dla mnie zawsze D1 będzie lepsze od D2, dla Ciebie na odwrót. Kończąć tego offtopa dodam, że to jest moje indywidualne zdanie, a wiadomo, że o gustach, polityce i religii się nie dyskutuje.

p.s. Nie sądziłem, że spotkam kogoś tak starego z D1 tutaj. Zresztą BD rulez ^^
...Who dares wins...
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Po prostu jestes niepoprawnym klimaciarzem starej daty. Ostalo sie kilka takich osob. Powszechnie nazywa sie was dinozaurami :)
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Właśnie skończyłem grę Barbarzyńcą. Rąbanie zombiaków jeszcze nigdy nie było takie fajne :D. Mimo kolosalnej zmianie grafiki i mechaniki, moje odczucia podczas grania były podobne jak podczas Diablo II. Więc jak dla mnie - mega. 15 maja kupuję w ciemno.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Rince pisze:Po prostu jestes niepoprawnym klimaciarzem starej daty. Ostalo sie kilka takich osob. Powszechnie nazywa sie was dinozaurami :)
I w tej kwestii zgodze się z Tobą w 100% ;)

Wracając do tematu D3.
Grając przez ten Weekend w otwartą Bete D3 wszystkimi bohaterami stwierdzam, że jedynie przyjemnie mi się grało Barbarzyńcą i Wizardem. Niestety reszta postaci jest...hm...moim zdaniem stworzona na siłe lub bez pomysłu, chociaż Monk jeszcze ujdzie. Największy niedosyt z gry mam DHunterem, ponieważ Postać się zapowiadała rewelacyjnie, a czegoś jej niestety brakuje w grze. Witch Doctor...nie wiem w ogóle po co jest ta postać...niby taki szaman czy coś ale tak troche z dupy :/
...Who dares wins...
Obrazek

Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

Post autor: MomoTheKiller »

Panowie z całym szacunkiem ale spinacie się po ujrzeniu 10% gry :P
Mam bete D3 od początku jak tylko wyszła - zrobiłem maxa każda postacią po 2-3 resetach i nie umiem powiedzieć czy jest zła czy dobra.

@Malak - odniose się tylko do tego co pisałes o postaciach, kazdy ma inny styl grania - dla mnie Barb i Wizard to nic innego jak kolejna kopia Barba i Wiza z gier tego typu. Styl grania ten sam od 20 lat i tu sie może pojawić no skill czy no brain. Dlatego strasznie kupuje Witch Doc'a. Patrzę przez pryzmat bety. Bo nie ma co gdybać - duzo się nie zmieni ale zminic sie moze.

Odnosnie klimatu... tego juz nie ma - umarł i nie wróci. Każda kolejna gra która bedzie chciała to odtworzyc bedzie tylko nieudana kopia - czemu? bo pokolenie graczy sie zmienia, teraz nie szuka się trudnej, z klimatem czy fabuła a szuka sie PIEKNEJ gry. Porównanie D3 do D1 to jak porównanie Fallouta 1 do 3 :P ten sam temat ale gra inna. Sam gram od prawie 18 lat w gry - nałogowo. Od MMO po RTS itp. Mi brakuje dobrego RTS'a jak pierwsze Age Of Empires lub Dune.
Blizzard próbuje utrzymać pewien styl - stąd grafika w WoW czy SC2 ale chce nie stracić starej grywalnosci.

I na koniec - nie wiemy czy D3 bedzie gorsze czy lepsze. Bedzie inne... i na pewno zapewni godziny dobrej rozrywki :P Dla mnie gry Blizzarda to praktycznie życie - pamietam premiery SC1 :P Bete WoW itp... i Edycje Kolekcjonerska zamówilem :)
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

@MomoTheKiller

Całkowicie się z Tobą zgadzam. Pamiętaj, że jest to tylko i wyłącznie moja subiektywna ocena na temat gry tymi postaciami. Może dlatego tak uważam, ponieważ jestem przyzwyczajony do klasycznych postaci i nie przepadam zbytnio za jakimiś udziwnieniami. Uważam, że blizzard mógł lepiej się postarać w kwestii WDoctora i DHuntera. Zdecydowanie im czegoś na tą chwile brakuje, a szczerze powiem, że bardzo liczyłem na gre DHunterem.

Odchodząc troszkę od tematu to jedyne gry w którym jeszcze aktualnie poświęcam czas to: Diablo 1, LoL, DoW: Soulstorm i HoM&M 3. Spróbuj jeszcze pograć w DoW. IMO jest to rewelacyjny RTS. BTW Jak się ukaże reedycja Wrót Baldura to zamierzam jeszcze raz poświęcić ten miesiąc na przejście wszystkich możliwych questów Paladynem ;P oraz z niecierpliwością czekam na D3.
...Who dares wins...
Obrazek

Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

Mam wszystkie częsci DoW - bardzo podoba mi się ale niestety typowy cookie cutter.

Wracając do D3 - DHunter mi się nie podoba - ze względu na sam pomysł. Monk to imho Paladyn.
Blizzard chcial wprowadzić trochę nowosci a w sumie mamy stare w nowym opakowaniu :)
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

A mi się grało całkiem przyjemnie.
Mam nadzieję, że tryb normal będzie nieco trudniejszy lub będzie opcja wyboru innego poziomu trudności na początku. Lubie się pomęczyć w grze niż mieć niedosyt i poczucie marnowania czasu gdy jest za łatwo.

Ogólne wrażenia na +. Jedynie czepiał bym się grafiki... szału nie robi na max ustawieniach. Może w pełnej wersji będzie opcja detali 'ultra' a nie tylko high.

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

@MomoTheKiller

Dlatego tak sie rozczarowałem grając DHunterem i WDoctorem. DHunter to połączenie Amazonki z Assasinem, a WDoctor to niby Necromanta ale tak nie do końca ;d Wolałbym żeby zostawili już stare postacie, a w szczególności Paladyna ;P

@Błażej

Już był poruszany temat "trudności" gry ;) Patrz wyżej. Dodam jeszcze, że ta gra jest robioną od 4-5 lat więc nie spodziewałbym się rewelacyjnej grafiki, która dupe urywa. Poza tym Blizzard jest znany z tego, że stara się tworzyć gry jak najbardziej dopracowane.
...Who dares wins...
Obrazek

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

Malak pisze:@Błażej

Już był poruszany temat "trudności" gry ;) Patrz wyżej.
Owszem czytałem posty wyżej i chciałbym przeprosić, że wyraziłem swoje zdanie i zaśmieciłem temat... :)
Malak pisze:@Błażej
Dodam jeszcze, że ta gra jest robioną od 4-5 lat więc nie spodziewałbym się rewelacyjnej grafiki, która dupe urywa. Poza tym Blizzard jest znany z tego, że stara się tworzyć gry jak najbardziej dopracowane.
Thank you mister obvious... ale nie sądzisz, że powyższe zdania się wzajemnie wykluczają ? :)

Czy Ty naprawdę zakładasz, że ludzie to nic nie wiedzą na temat gier Blizzarda i tylko Ty jesteś tym jedynym bo grałeś w D1? Moja przygoda z tą firmą zaczęła się od The Lost Vikings... tyle w tej kwestii.

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

@Błażej

Nie ale poruszyłeś coś co było już wcześniej wałowane i sądziłem, że albo nie przeczytałeś wcześniejszych postów albo nie przyswoiłeś prostych informacji ;) Nie sądziłem, że druga opcja będzie Ciebie dotyczyła. Poza tym oba moje zdanie się nie wykluczają, ponieważ można robić coś długo, a niekoniecznie dobrze ;)

The Lost Viking rewelka, szczególnie na gameboya ;P troszkę czasu się straciło w pociągach ;P
...Who dares wins...
Obrazek

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Lekko offtopując
Hmm w d3 pewnie za szybko sobie nie pogram (bo w chacie neta nie mam:) ), ale ogólnie sporo pograłem w d1 i d2, ogólnie starsze gry, nawet teraz łupałem w mass efekta czy total wara rome/Heroes6.
Powiem tyle.
Wielu z nas kupując produkt opatrzony numerkiem-2,3,4,5...uważa że to tak naprawdę będzie dalszy ciąg historii, ci sami bohaterowie, skile,tylko "nowe przygody".... no niestety bywa z tym różnie....w wielu przypadkach wszystko jest wywracane do góry nogami, co trochę jakby ... hmm "niszczy fluff"?
Jesteśmy przyzwyczajeni do tego, iż seriale tv "ciągną" się niemiłosiernie. Prawie jak tsubasa biegnący przez pole karne i uderzający piłkę. Potem wychodzą nam 3 sezony...albo 10.
W grach jest inaczej. Ma starczyć na jakiś sezon. Motyw z grami Blizzarda jest taki, że się trzymają dłużej...ale w sumie nie wiem dlaczego. To tak naprawdę zaczęło się chyba przez SC i WoW niż D1-2.

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

@BOGINS

Uwazam, ze bardziej przez serie Warcrafta (RTSa).
...Who dares wins...
Obrazek

Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

Imho Blizz przyzwyczaił ludków do produktów najlepszej jakosci.
Ktos kiedys powiedzial ze robiąc wszystko nie mozna we wszystkim byc dobrym - Blizz ograniczył sie do 3 tytułów, które starannie prowadzi, mało jest takich marek.

Dlatego wszyscy uwazaja ze nowe MMO z stajni Blizza TYTAN powinno być w klimacie Diablo lub SC :).. ja stawiam na SC :P lub cos post apo.

Awatar użytkownika
Tebryn
Wałkarz

Post autor: Tebryn »

Po przejściu bety jakoś nie poczułem klimatu wcześniejszych części(jakby mój bohater był w innym świecie) ale jak ktoś wcześniej napisał beta to tylko drobna namiastka tego co czeka nas później.
"Ulthuan shall never fall!!!"

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

9 dni...
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

ODPOWIEDZ