Pytania i odpowiedzi
Moderator: #helion#
Re: Pytania i odpowiedzi
Raczej żadnej kawalerii na kucach ani na czymkolwiek nie będzie. Może dostaną jakieś turbo działo albo sterowiec
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Jest napisane w Rule Booku, a dokładnie w Erracie do Rule Booka na stronie GW, że takie same zasady specjalne nie kumulują się, chyba że jest to napisane przy opisie tej zasady specjalnej i dlatego też nie ma nic napisanego w Army Booku bo nie można
Dobra to plan zakupów narazie taki:
Rulebook, Batallion i dwa pudełka perry z halabardnikami, pudełko z czarodziejami i dowódtca. Tutaj mam pytanie którego wziąść żeby był z bsb? Ten plastikowy gdzie jest pieszo i konny chyba najbardziej pasuje. Chyba że lepiej już nie patyczkować się i kupić tak jak pisał Bizim?
Chyba że pojadę po bandzie i kupię:
1xCelestial Hurricanum - Luminark of Hysh
1xEmpire Steam Tank
1xEmpire Artillery
1xWarhammer: The Empire (english)
1xEmpire General
1xEmpire Battle Wizards
2xEmpire Warrior Priest
8xEmpire State Troops
1xEmpire Volley Gun / Rocket Battery
1xEmpire Master Engineer
Co wy na to? I tak miałbym na to środki, w końcu przymierzam się do tej armii od kilku miesięcy.
Rulebook, Batallion i dwa pudełka perry z halabardnikami, pudełko z czarodziejami i dowódtca. Tutaj mam pytanie którego wziąść żeby był z bsb? Ten plastikowy gdzie jest pieszo i konny chyba najbardziej pasuje. Chyba że lepiej już nie patyczkować się i kupić tak jak pisał Bizim?
Chyba że pojadę po bandzie i kupię:
1xCelestial Hurricanum - Luminark of Hysh
1xEmpire Steam Tank
1xEmpire Artillery
1xWarhammer: The Empire (english)
1xEmpire General
1xEmpire Battle Wizards
2xEmpire Warrior Priest
8xEmpire State Troops
1xEmpire Volley Gun / Rocket Battery
1xEmpire Master Engineer
Co wy na to? I tak miałbym na to środki, w końcu przymierzam się do tej armii od kilku miesięcy.
Altar też by się przydał ;]
Na początek wygląda fajnie.
Ale dla mnie brakuje:
jakiś detachmentów-przeszkadzajek czyli ze 20 gości (free company, łucznicy, włócznicy)
czegoś do zabunkrowania magów (kilkunastu włóczników, ewentualnie łuczników)
I teraz to zależy jaką piechotę do tych rzeczy weźmiesz od preferencji.
Free company najlepiej się bije bo mają po 2 ataki, kosztują 6 pkt za model,
łucznik ma 1 atak takie same statsy kosztuje 7 ale ma skirmish (czyli darmowe reformy bardzo fajne jak nie masz muzyka, a detka muzyka mieć nie może) i strzela
Włócznik ma tylko jedną zaletę, jest najtańszy, 5 pkt za model czyli najbardziej nadaje się do akcji samobójczych
Do tego faktycznie drugi cannon byłby przydatny.
Swoją drogą kupując halabardy od perrych wychodzi taniej i masz jeszcze dodatkowo hordy łuczników.
Ale dla mnie brakuje:
jakiś detachmentów-przeszkadzajek czyli ze 20 gości (free company, łucznicy, włócznicy)
czegoś do zabunkrowania magów (kilkunastu włóczników, ewentualnie łuczników)
I teraz to zależy jaką piechotę do tych rzeczy weźmiesz od preferencji.
Free company najlepiej się bije bo mają po 2 ataki, kosztują 6 pkt za model,
łucznik ma 1 atak takie same statsy kosztuje 7 ale ma skirmish (czyli darmowe reformy bardzo fajne jak nie masz muzyka, a detka muzyka mieć nie może) i strzela
Włócznik ma tylko jedną zaletę, jest najtańszy, 5 pkt za model czyli najbardziej nadaje się do akcji samobójczych
Do tego faktycznie drugi cannon byłby przydatny.
Swoją drogą kupując halabardy od perrych wychodzi taniej i masz jeszcze dodatkowo hordy łuczników.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
Panowie macie jakiś pomysł na zrobienie 4 demigryfa. Niestety 3 demigryfy dla mnie to za mało no a 6 to za dużo. Potrzebowałbym jednej konwersji.
Hmm no mam starego Franza. A jakoś go przerabiasz ?? Skrzydła wywalasz ??
Skrzydła oczywiście wywalam. Na razie jeszcze go do końca nie wyczyściłem więc praca stoi.
Ale po wcześniejszej obserwacji widzę parę pomysłów, na miejsce skrzydeł najlepiej by dorobić mu jakieś siodło dla generała, ewentualnie skołować skądś jakieś ladry lub tak wymodelować tarcze rycerzy aby mogły posłużyć za ladry.
Wielkością ten stary gryf pasuje, a na argument, że demigryfy nie mają pazurów z przodu to odsyłam do tego demigryfa z FW który pazury ma zamiast przednich łap.
Poza tym poza starego gryfa jest akurat na jakiegoś czempiona.
Ale po wcześniejszej obserwacji widzę parę pomysłów, na miejsce skrzydeł najlepiej by dorobić mu jakieś siodło dla generała, ewentualnie skołować skądś jakieś ladry lub tak wymodelować tarcze rycerzy aby mogły posłużyć za ladry.
Wielkością ten stary gryf pasuje, a na argument, że demigryfy nie mają pazurów z przodu to odsyłam do tego demigryfa z FW który pazury ma zamiast przednich łap.
Poza tym poza starego gryfa jest akurat na jakiegoś czempiona.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
kupmy pudełko na spółkę - Ty bierzesz 1 ja 1 a 1 sprzedamy - co Ty na to?wychwa pisze:Panowie macie jakiś pomysł na zrobienie 4 demigryfa. Niestety 3 demigryfy dla mnie to za mało no a 6 to za dużo. Potrzebowałbym jednej konwersji.
To już drugi raz ugadujecie się tutaj o kupnie/sprzedaży czegokolwiek, pierwszą wymianę zignorowałem, przenieście się na PM-ki albo do "Giełdy..." bo z tematu śmietnik robicie
zwłaszcza tyczy się Panów:
@Wychwa
@Martin
@PiotrB
pozdrawiam
Helion
Mhmmm nie wiedziałem że zadając pytanie o konwersję demigryfa robię jakiś śmietnik w temacie pytania i odpowiedzi.A co ma konwersja z bazarem ? ciekawe ciekawe.
- Brushlicker
- Falubaz
Po co mamy zaśmiecać.
- Brushlicker
- Falubaz