Hej. To moje pierwsze podejście do Skavenów i nie do końca wiedziałem jak ich złożyć. Najbardziej problematyczne były dla mnie cory. Oto co wymyśliłem:
Plague Priest 299pkt.
- Furnace, Flai, Talisman of Preservation
Chieftain 62pkt.
- BSB, shield
Warlock Engineer 45pkt.
- Doom Rocket
Warlock Engineer 90pkt.
- Mag 1poź., Dispel Scroll
27 Stormvermins 214pkt.
- FCG
41 Skavenslave 84pkt.
- muzyk
40 Skavenslave 82pkt.
- muzyk
40 Skavenslave 82pkt.
- muzyk
40 Skavenslave 82pkt.
- muzyk
40 Plague Monks 305pkt.
- FCG
50 Plague Monks 405pkt.
- FCG, Plague Baner
Hell Pit Abomination 250pkt.
- Kolce
Łacznie 2000 punktów, 283 modele. Sporo śmiecia (Slavy) Do tłuczenia abomka i dwa konkretne odziały monków (40 z furmanką, 50 w hordzie). Do tego Stormverminy z BSBekiem, do niszczenia wrogich śmieci i dwóch samotnych elektryków. Koncepcja wydaje mi się niezgorsza, gorzej pewnie z wykonaniem. Licze na sugestie jak to usprawnić.
Skaven 2K - pierwsze podejście
Nie mam za bardzo czasu żeby napisać o wszystkim ale:
1. czemu nie ma Grey Seera ?
2. Nie wiem na jakie zasady gracie ale z tego co wiem to nie mozna miec wiecej niz 40 modeli w oddziale, chyba ze to rozpiska totalnie domowa, ale nawet wtedy doradzam co by jednak troche z tego euro zaczerpnąć żeby się przyjemniej grało.
3. Może nie wszyscy się zgodzą ale jednak niewolników to tu jest za dużo.
4. Czemu nie masz żadnych maszynek canon ? weapon teamy ? piekna sprawa
Narazie tyle. Powodzenia
1. czemu nie ma Grey Seera ?
2. Nie wiem na jakie zasady gracie ale z tego co wiem to nie mozna miec wiecej niz 40 modeli w oddziale, chyba ze to rozpiska totalnie domowa, ale nawet wtedy doradzam co by jednak troche z tego euro zaczerpnąć żeby się przyjemniej grało.
3. Może nie wszyscy się zgodzą ale jednak niewolników to tu jest za dużo.
4. Czemu nie masz żadnych maszynek canon ? weapon teamy ? piekna sprawa
Narazie tyle. Powodzenia
"Od dwóch dobrych generałów wolę jednego, który ma szczęście", Napoleon
"Mieć rację nie sprawia żadnej przyjemności, jeśli nie można wykazać innym, że się mylą..."
"Mieć rację nie sprawia żadnej przyjemności, jeśli nie można wykazać innym, że się mylą..."
2)Te ograniczenia tylko na euro. Nikt nie każe na nie grać.
4)Canon przydałby się, ale co do weapon teamów mam mieszne uczucia.
Ja bym elektryka z poziomem i monków zamienił na seera ze scrollem, 35(optymalnie do fury) monków z plague bannerem, latarkę, sztormówe na stormy i elektryka z czymś np. shadow magnet trinket.
4)Canon przydałby się, ale co do weapon teamów mam mieszne uczucia.
Ja bym elektryka z poziomem i monków zamienił na seera ze scrollem, 35(optymalnie do fury) monków z plague bannerem, latarkę, sztormówe na stormy i elektryka z czymś np. shadow magnet trinket.
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą .
Kosztuje dużo, za dużo. 500pkt z dzwonem + jakieś 300 za oddział do pchania. Nie...Gangrel pisze:1. czemu nie ma Grey Seera ?
Jak już mój kochany braciszek kruski wspomniał, 40 modeli w oddziale to ograniczenia euro. Na początku postanowiłem zrobić jaką kolwiek rozpiske, aby zobaczyć jak to się je.Gangrel pisze:2. Nie wiem na jakie zasady gracie ale z tego co wiem to nie mozna miec wiecej niz 40 modeli w oddziale, chyba ze to rozpiska totalnie domowa, ale nawet wtedy doradzam co by jednak troche z tego euro zaczerpnąć żeby się przyjemniej grało.
Miałem 2 punkty i nie wiedziałem na co wydać.Gangrel pisze:3. Może nie wszyscy się zgodzą ale jednak niewolników to tu jest za dużo.
Bo starałem się wcisnąć jak najwięcej odziałów do bitki.Gangrel pisze:4. Czemu nie masz żadnych maszynek canon ? weapon teamy ? piekna sprawa
Pieszy seer nie wydaje mi się ciekawym wyborem, wole jakiś konkretny oddział. Liczbe monków do fury moge zmniejszyć, usunąć jedne slave i dopakować verminy. Sztormówke chyba dodam. Latarke? Nie mam wyczucia do dział.krusk pisze: Ja bym elektryka z poziomem i monków zamienił na seera ze scrollem, 35(optymalnie do fury) monków z plague bannerem, latarkę, sztormówe na stormy i elektryka z czymś np. shadow magnet trinket.
Latarka muss sein - nie masz nic na monstra. Albo kółko - to też może na flanke piechty z czymś z przodu wjechać, a karci monstra jak latara.
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą .
Pieszym Seerem tak samo dobrze rzucisz 13 jak takim na dzwonie. Maszynki czasem potrafiły mi wygrać bitwę tylko, że trzeba je dobrze kitrać i mieć trochę szczęścia. Samymi śmieciami bitwy nie wygrasz.
Dałeś rozpiske na forum żeby doradzić Ci co zmienić czy żeby udowodnić, że jednak jest fajna ? Jak dla mnie skaveny to zbyt różnorodna armia, żeby ograniczać się do lawiny niewolników hordy monków i abomki. Napisz jak poszło jak zagrasz jakąś bitwę. Powodzenia : )
Niechciałem, być źle odebrany, ale taka jest moja kocepcja i nie lubie gdy ktoś narzuca mi standard. Mi marzą się skaveny bez seera.Gangrel pisze:Dałeś rozpiske na forum żeby doradzić Ci co zmienić czy żeby udowodnić, że jednak jest fajna ? Jak dla mnie skaveny to zbyt różnorodna armia, żeby ograniczać się do lawiny niewolników hordy monków i abomki. Napisz jak poszło jak zagrasz jakąś bitwę. Powodzenia : )
A oto nowa wersja:
Plague Priest 299pkt.
- Furnace, Flai, Talisman of Preservation
Chieftain 112pkt.
- BSB, shield, Stormówka
Warlock Engineer 45pkt.
- Doom Rocket
Warlock Engineer 90pkt.
- Mag 1poź., Dispel Scroll
40 Stormvermins 305pkt.
- FCG
40 Skavenslave 82pkt.
- muzyk
40 Skavenslave 82pkt.
- muzyk
40 Skavenslave 82pkt.
- muzyk
5+1 Giant Rats 23pkt.
5+1 Giant Rat 23pkt.
35 Plague Monks 270pkt.
- FCG
40 Plague Monks 335pkt.
- FCG, Plague Baner
Hell Pit Abomination 250pkt.
- Kolce
Łacznie 1998pkt.
Czymś takim chce grać, ew. zbudować inaczej bohaterów. Zgodne z Euro. Jeśli będe chciał zwiększyć do 2,4K to dodam kółko, warlorda i może drugiego elekryka z poziomem.