NoWE (zbiór plot str. 113)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Re: NoWE.

Post autor: Luc »

Kokesz pisze:Luc, jesteś po prostu za stary na Młotka. Twoje pokolenie już przeminęło. Czasy się zmieniają i młodsze pokolenia potrzebują już innych wrażeń.
Ale ja dopiero zaczynam zabawę z młotkiem :-.

Poza tym tak stary to ja nie jestem.... no ej bez jaj :mrgreen: :mrgreen:
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Luc pisze:
Kokesz pisze:Luc, jesteś po prostu za stary na Młotka. Twoje pokolenie już przeminęło. Czasy się zmieniają i młodsze pokolenia potrzebują już innych wrażeń.
Ale ja dopiero zaczynam zabawę z młotkiem :-.

Poza tym tak stary to ja nie jestem.... no ej bez jaj :mrgreen: :mrgreen:
No ku...dokładnie, aż taki stary nie jest :wink: ..........(powiedział rówieśnik :lol2: )
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Na razie trzeba się cieszyć, że army book w ogóle istnieje. Boję się, że za rok mogą postanowić wydać nowe zasady do WE w white Dwarfie co sprawi, że popularność tej armii jeszcze bardziej spadnie. Na razie trzeba dysponować tym co jest.

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Post autor: Czcibor »

Nie przesadzajmy WE do Sisters of Battle brakuje jeszcze dużo...
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Dokładnie, a Ja właśnie zaczynam przygodę z WE:D
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Uaaa ale mnie tu dawno nie było!
Widzę trochę czytania mam, a nowe WE szkoda, że tak późno, choć to może ostatnie chwile grania "jednolitymi" WE....

Awatar użytkownika
Helkar
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Helkar »

Siema.

Troche odswieze temat, a mianowicie nie liczylbym na nowy book, ani bretka ani WE pewnie juz wogole nie wyjda, bo jak juz inne rasy (czytaj imeperium etc) dostaja juz chyba 3 nowy book a bretka i WE nic to raczej wynika jedno, pewnie nie oplaca im sie tyle armi wiec w ten sposob skasuja te dwie armie. Bretka to juz wogole, grac armia ktora byla zrobiona typowo pod 6 edycje "kawalerysjka" w 8 edycji i dalej ani slychu ani widu booka to sie rozumie imo sami pzrez sie, poprostu booka juz nie bedzie do tej armi, tak niestety mysle o WE, booka juz pewnie nie bedzie i chyba czas sie pzrerzucic na cos co jest rozwijane prze GW bo dojdzie do tego ze bedziemy grali tymi samymi lesniakami i w 10 edycji.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Ale lament świętokrzyski. :lol2:

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

a ja mysle ze po wochu nadejdą dobre czasy dla WE, Brety i Dwarfów :)

Awatar użytkownika
Gangrel
Mudżahedin

Post autor: Gangrel »

pewnie nie oplaca im sie tyle armi wiec w ten sposob skasuja te dwie armie
Nie rozumiem czemu mieli by cokolwiek kasować. Teoretycznie dużo lepszym posunięciem marketingowym było by właśnie wydanie nowego booka i wzmocnienie armii aby zwiększyć sprzedaż i wykreować nowych graczy WE. To tylko moja teoria i być może marketingowcy z GW widzą to inaczej... zetną las i postawią wieżowce.
"Od dwóch dobrych generałów wolę jednego, który ma szczęście", Napoleon
"Mieć rację nie sprawia żadnej przyjemności, jeśli nie można wykazać innym, że się mylą..."

Awatar użytkownika
Helkar

Z tego co ja sie orientuje to w tym roku na pewno nie ma planow co do WE, wiec czas pokaze czy moja teoria byla sluszna.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Lamentujesz i tyle. Tomb Kings też nie miały bardzo długo nowego podręcznika i w końcu nastał dla nich czas powrotu. To czeka w końcu wszystkie stare armie. Cierpliwości.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

poza nieodżałowanym kislevem
xYz

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Tak, i równie nieodżałowanymi Dogs of War.

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

gdyby mieli kasować WE nie wyszły by modele w failcastcie, dla krótkiej sprzedaży byłoby to chyba średnio opłacalne, co innego jak za jakiś czas, przykładowo rok wyjdzie book

Awatar użytkownika
Helkar

No to jak wyjasnicie ze np iperium vampiry wychodza co edycja czyli 6, 7 ,8 zawsze book a bretonia ktora jest wybitnie kawaleryjska armia ma dalej z 6 edycji book, rownie dobrze moga zrobic jesli nie skasowac to pzrelozyc np na hm niech pomysle 15 edycje. NIe ma wogole pzreslanek ze zrobia w 8 edycji i raczej nie zrobia no bo patrzac racjonalnie jakby mieli zrobic booka dla brety to nie oszukujmy sie juz dawno by powstal bo tylko chyba slepy by nie widzial ze ta armia potzrebuje zmiany jak chyba zadna inna, podobnie z WE (tylko ze we to wogole juz jakis chory pomysl, w 5 nie bylo booka, do 6 wyszedl ale tak naprawde w 7), przy robieniu WE to sobie niezle musieli popic :). Napisalem do GW taka jakby petycje z pytaniami o WE bo nie wiem czy juz spzredawac bo pozniej moze nikt nie kupic.

Awatar użytkownika
Helkar

LUdzilem sie ze moze GW uroni rabka tajemnicy o WE albo brecie a tu h.....ja .

Hello
Thank you for your email. We have passed your email on to the studio. They
may not be able to reply individualy but all feedback is read and
considered.

Unfortunately the only details we have regarding new releases is that which
appears in white dwarf and on the website. These are our only sources of
information from the studio involving releases. Anything that has not
appeared in one of them would not be something we would have any
information about. I hope that this is of help and if you have any problems
please do not hesitate to get in touch.

Gareth
Customer Service
0115 91 40000

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Post autor: Bizim »

Ostatnio trudno jakiekolwiek informacje wyciągnąć od GW, więc nic dziwnego, że odsyłają do WD i ich stronki. :P
Pierwsze sensowne ploty odnośnie imperium wyciekły jakieś dwa tygodnie przed zakładaną premierą (w postaci rzekomego wycieku zdjęć z WD). A tydzień przed premierą pojawiły się pierwsze konkrety odnośnie jednostek.

GW ostatnio bardzo broni tego co mają zamiar wypuścić, ale skoro wypuścili takie Ogry i TK to prędzej czy później wypuszczą i WE/Krasie/Bretkę.

P.S. Imperium w momencie wyjścia nowego booka miało jeden z najstarszych AB (po WE, Bretce i Krasiach) bo wypuszczony był prawie na samym początku 7 edycji. :)
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.

Sgt.Uno
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Sgt.Uno »

Może nie koniecznie nie chcą wydać AB do bret czy WE ale nie ma ludzi,którzy by się podołali temu wyzwaniu.
Prócz zmian w punktacji i lekkiego face liftingu co można jeszcze dodać tym armią ??

te booki zostawią na sam koniec,ciężko do nich podejść.

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

wzorem nowych AB?
monsterous cavalary. Patrząc po ograch i Imperium, jazda na jeleniach/niedźwiedziach pasująca klimatem. Coś dużego ew. dodające buffy. ołtarz Kurnousa jest sensowny patrząc na fluff wildow.
Naprawdę dużo rzeczy można do tej armii wymyślić. Wystarczy się odrobinę postarać

Zablokowany