Unnamed2400 Pts - Skaven Army
1 Grey Seer @ 500.0 Pts
Skalm [30.0]
Dragonbane Gem [5.0]
Dispel Scroll [25.0]
1 Screaming Bell @ [200.0] Pts
1 Chieftain @ 102.0 Pts
Shield; Battle Standard
Grand Banner of Clan Superiority [30.0]
1 Warlock Engineer @ 45.0 Pts
Doom Rocket [30.0]
1 Warlock Engineer @ 65.0 Pts
Brass Orb [50.0]
1 Warlock Engineer @ 20.0 Pts
Ironcurse Icon [5.0]
39 Stormvermin @ 385.0 Pts
FCG
War Banner [25.0]
Ratling Gun [55.0] Pts
39 Clanrats @ 270.0 Pts
FCG
Warpfire Thrower [70.0] Pts
39 Skavenslaves @ 80.0 Pts
Slave Musician
40 Skavenslaves @ 82.0 Pts
Slave Musician
40 Skavenslaves @ 82.0 Pts
Slave Musician
5 Giant Rats @ 23.0 Pts
5 Giant Rats @ 23.0 Pts
5 Giant Rats @ 23.0 Pts
10 Gutter Runners @ 180.0 Pts
Poisoned Attacks; Sling
10 Gutter Runners @ 180.0 Pts
Poisoned Attacks; Sling
1 Hellpit Abomination @ 250.0 Pts
Warpstone Spikes
1 Warp-lightning Warp Cannon @ 90.0 Pts
Models in Army: 247
Total Army Cost: 2400.0
Proszę u uwagi, krytykę, komentarze.
Grałem już raz tą rozpą przeciwko WoChowi i sprawdziła się całkiem nieźle. Pomimo moich kilku błędów taktycznych na początku w ostatniej rundzie się odbiłem i ugrałem chyba 12-8 czy 11-9 nie pamiętam, ale WoCH prócz heleny nie miał czym mnie ciąć na dystans więc w cale nie odczułem braku SB.
Co do SB to 50 pkt. które po pierwszej rundzie mogą pójść się jebać, za przeproszeniem, a na strzelanie wymyśliłem inny patent. Mam latarę, która jest wstanie zdjąć jedną machinę, brass orb ze skittterleepem to kolejna machina (niestety helena miała farta i wyskaterowałem orba hen hen daleko) plus w wypadku większej ilości łuków, kusz, muszkietów zawsze mam czar -1 to hit.
Slave'y doskonale blokują wszelkie monstery nie monstery, ew. klocki piechoty do których później ładuję z WFT
Ratling ma ciąć wszelkie fasty i odginaczki
Sam mam 4 odginacze więc mogę trochę pokite'ować na stole
Wiem już, że w walce z nieco lepszym klockiem piechoty (w tym wypadku Choseni x21) mój główny kolcek za całe 950pkt nie spisywał się jakoś rewelacyjnie, wszakże w combacie były również slave'y i clanbracia uwiązani z warriorami chaosu więc generalnie WoCH nabijał sobie rany dziesiątkami.
Aha co jeszcze apropo braku SB i strzelania przeciwnika, mam dwie paczki gutterów z posionami więc oni też zdejmują obsługę maszynki w chwilę, ew. jakikolwiek oddział strzelający
Abomka robi swoje
[Edit] Poprawiłem się po tym jak przyłapano mnie na lenistwie
Skaven 2400 Euro
Skaven 2400 Euro
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2012, o 14:12 przez Warzywko, łącznie zmieniany 1 raz.
Statystyka to dziwka.
Podoba mi się chętnie bym na to zagrał.
Parę ciekawych pomysłów, ale bez stormbannera możesz się przejechać jak Saleta w "gwiazdy tańczą na lodzie".
Próbuj i daj znać jak Ci tym idzie, trzymam kciuki masz parę fajnych zabawek, sam żałuje że nie mogę przetestować warpthrowera, nigdy mi się nie mieści i nie umiem przekonać się do niego ale czuje że ma wielką moc !
Parę ciekawych pomysłów, ale bez stormbannera możesz się przejechać jak Saleta w "gwiazdy tańczą na lodzie".
Próbuj i daj znać jak Ci tym idzie, trzymam kciuki masz parę fajnych zabawek, sam żałuje że nie mogę przetestować warpthrowera, nigdy mi się nie mieści i nie umiem przekonać się do niego ale czuje że ma wielką moc !
Wiesz, za dużo polegasz na tym, że coś masz na coś (ale to zagmatwane )
Nie można zakładać, że się ma na coś brassorba i skitterleapa oraz -1 do strzelania, bo może się okazać, że nie masz kostek do rzucenia, albo przeciwnik będzie ci to dispelował, albo brass poleci w kosmos. Na moje ta taktyka wygląda nieco na taktykę w stylu "mi wychodzi wszystko, przeciwnikowi zaś nic"...
Nie można zakładać, że się ma na coś brassorba i skitterleapa oraz -1 do strzelania, bo może się okazać, że nie masz kostek do rzucenia, albo przeciwnik będzie ci to dispelował, albo brass poleci w kosmos. Na moje ta taktyka wygląda nieco na taktykę w stylu "mi wychodzi wszystko, przeciwnikowi zaś nic"...
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
Jeśli bierzesz seera do walki to polecam Skalm+Fencer's blades - Zdecydowanie zwiększają jego przeżywalność. Jeśli natomiast seer ląduja raczej w klanach to muszę powiedzieć, że szturmy to strasznie słaba opcja bez unbreakable - giną od wszystkiego co nie jest zombie, ale jeśli koniecznie ich chcesz, to zdecydowanie sztandar z przebiciem pancerza.