1 Grey Seer @ 500.0 Pts
Skalm [30.0]
Dragonbane Gem [5.0]
Dispel Scroll [25.0]
1 Screaming Bell @ [200.0] Pts
1 Chieftain @ 102.0 Pts
Shield; Battle Standard
Grand Banner of Clan Superiority [30.0]
1 Warlock Engineer @ 45.0 Pts
Doom Rocket [30.0]
1 Warlock Engineer @ 65.0 Pts
Brass Orb [50.0]
1 Warlock Engineer @ 20.0 Pts
Ironcurse Icon [5.0]
39 Stormvermin @ 385.0 Pts
FCG
War Banner [25.0]
Ratling Gun [55.0] Pts
39 Clanrats @ 270.0 Pts
FCG
Warpfire Thrower [70.0] Pts
39 Skavenslaves @ 80.0 Pts
Slave Musician
40 Skavenslaves @ 82.0 Pts
Slave Musician
40 Skavenslaves @ 82.0 Pts
Slave Musician
5 Giant Rats @ 23.0 Pts
5 Giant Rats @ 23.0 Pts
5 Giant Rats @ 23.0 Pts
10 Gutter Runners @ 180.0 Pts
Poisoned Attacks; Sling
10 Gutter Runners @ 180.0 Pts
Poisoned Attacks; Sling
1 Hellpit Abomination @ 250.0 Pts
Warpstone Spikes
1 Warp-lightning Warp Cannon @ 90.0 Pts
Models in Army: 247
Total Army Cost: 2400.0
Proszę u uwagi, krytykę, komentarze.
Grałem już raz tą rozpą przeciwko WoChowi i sprawdziła się całkiem nieźle. Pomimo moich kilku błędów taktycznych na początku w ostatniej rundzie się odbiłem i ugrałem chyba 12-8 czy 11-9 nie pamiętam, ale WoCH prócz heleny nie miał czym mnie ciąć na dystans więc w cale nie odczułem braku SB.
Co do SB to 50 pkt. które po pierwszej rundzie mogą pójść się jebać, za przeproszeniem, a na strzelanie wymyśliłem inny patent. Mam latarę, która jest wstanie zdjąć jedną machinę, brass orb ze skittterleepem to kolejna machina (niestety helena miała farta i wyskaterowałem orba hen hen daleko) plus w wypadku większej ilości łuków, kusz, muszkietów zawsze mam czar -1 to hit.
Slave'y doskonale blokują wszelkie monstery nie monstery, ew. klocki piechoty do których później ładuję z WFT
Ratling ma ciąć wszelkie fasty i odginaczki
Sam mam 4 odginacze więc mogę trochę pokite'ować na stole
Wiem już, że w walce z nieco lepszym klockiem piechoty (w tym wypadku Choseni x21) mój główny kolcek za całe 950pkt nie spisywał się jakoś rewelacyjnie, wszakże w combacie były również slave'y i clanbracia uwiązani z warriorami chaosu więc generalnie WoCH nabijał sobie rany dziesiątkami.
Aha co jeszcze apropo braku SB i strzelania przeciwnika, mam dwie paczki gutterów z posionami więc oni też zdejmują obsługę maszynki w chwilę, ew. jakikolwiek oddział strzelający
Abomka robi swoje

[Edit] Poprawiłem się po tym jak przyłapano mnie na lenistwie