Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Re: Piłka nożna

Post autor: Gokish »

Zauważ, że ten wielki "autobus" o którym ciągle piszesz występuje tylko w kilku meczach w sezonie. Głównie z Barceloną w LM oraz Real gra coś podobnego w Derbach. Jakoś nie widzę tego w lidze angielskiej gdzie ostatni zespół gra normalną piłkę z liderami. Podobnie jest w innych ligach, tylko z Barceloną jest ten problem grają pięknie i zastają autobusy...
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Dlatego zdecydowanie sie nie zgodze, ze Barca sie skonczyla. Nikt nie odwazy sie podskoczyc jak do rownego. Owszem, paskudny tydzien, ale i tak autobus by g**** dal gdyby wykorzystali 1 wiecej z 10+ dobrych sytuacji. Ba, z Realem tez nie bylo zle, luki sie znalazly, ale skutecznosc i obrona... nvm, mam ochote przeklinac.

Na spokojnie - jestem zly na Pepa. Sklad na GD - przekombinowany, taktyka i brak reakcji. Wczoraj - za najlepszego na boisku Cuenke wchodzi Tello. Za Fabsa wchodzi... Keita. Kiedy trzeba atakowac. Kiedy sie gra z przewaga zawodnika. Dziwaczne wymysly na poczatku sezonu owocujace glupimi stratami punktow i brakiem zgrania, na poczatku 2 czesci tez.
I przede wszystkim - barca od 2 tyg MINIMUM powinna cwiczyc do upadlego strzelanie oraz atak pozycyjny pod strzaly z dystansu. Owszem, Chelsea i Real blokowaly sporo, ale oni szukali okazji do wjazdu z pilka do bramki, gdyby grali pod strzaly z dystansu, to z 10 na mecz by sobie wypracowali na luzie, a uderzac potrafia - Xavi, Messi, Cesc, Alves...

Styl Barcelony okazal sie samobojcza bronia.

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

Eeeetam, barca, eeetam Chelsea- ważne, że Puchar Polski przez Legię obroniony! Wieeeem, że dla wielu tu piszących były to nieliczące się rozrywki, dla mnie jednak były ważne... Oby piłkarzom Legiuni w każdym meczu tak się chciało, dawno mielibyśmy mistrzostwo kraju....
I jeszcze cytat dnia: Rafał Grodzicki, Ruch Chorzów [cytuję za PS] - "Dostałem w nos od Ljuboi, przynajmniej teraz mam prosty, bo wcześniej był krzywy" :) Brawo ten pan ;)
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

PUCHAR JEST NASZ, TEN PUCHAR DO LEGII NALEŻY =D> =D> =D>
Teraz jeszcze niech te ostatnie trzy mecze zagrają w podobnym stylu i mamy DUBLET :mrgreen:
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Entombet
Chuck Norris

Post autor: Entombet »

No a potem 1sza runda eliminacji do LM i papa.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Jak Legia zaczynała w tym sezonie kwalifikacje do LE to też tak psioczyliście, a potem każdy przecierał oczy ze zdumienia jak szaleli w tych rozgrywkach :mrgreen:

Awatar użytkownika
Entombet
Chuck Norris

Post autor: Entombet »

Bez urazy ze psiocze na Legie bo nie mam do niej nic, ale niewierze aby jakas polska druzyna awansowala do LM, nie ta klasa rozgrywek, nie te umiejetnosci, mentalnosc zawodnikow. Mowie to z zalem bo jak widac Apoelowi to nieprzeszkadzalo w tej edycji a budzetowo od Wisly czy Legii nieodstaje, widac tam sie graczom chce.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Myślę że po tym co udało im się zdziałać w LE nabrali trochę doświadczenia i również psychicznie lepiej będą się prezentować w rozgrywkach europejskich. Uważam że z wszystkich drużyn, które mają szansę na mistrzostwo Legia może ugrać najwięcej w pucharach europejskich. Imo w tej chwili ta drużyna ma największy potencjał.

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

Post autor: przelas »

Karlito pisze:szaleli w tych rozgrywkach :mrgreen:
no bez przesady, rozgrywki trwają a ich już nie ma (Wisła odpadła w tym samym czasie). Po prostu grali trochę lepiej niż Polskie standardy.

po drugie zauważ, że rok temu jak Wisła zdobywała mistrzostwo to ugrała 56 punktów i wszyscy mówili, ze to najsłabszy mistrz w historii. Legia maksymalnie może mieć tych punktów 58 co sam przyznaj szału nie robi. Ogólnie nie wiem ile masz lat (ja trochę już przeżyłem) i powiem Ci jedno: w polskiej pice nie ma się co podniecać kto ma jakie szanse w pucharach itp. ponieważ wszyscy są równie słabi.

W jaki sposób oceniasz potencjał Legii w porównaniu np do Ruchu?

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

W np taki, jak Ruch "potrafił" wczoraj grać pod presją :wink: Legia jest bardziej dojrzałym zespołem i lepiej się potrafi motywować na najważniejsze spotkania. Taki Ruch czy Korona jeśli wejdą do rozgrywek o puchary prawdopodobnie skończą jak Jagiellonia w obecnym sezonie skończyła, właśnie dlatego że brak im ogrania w tego typu rozgrywkach. Legia ma bardzo doświadczonych zawodników (Żewłakow, Ljuboja), którzy potrafią pociągnąć zespół i poprowadzić w pucharach. Do tego dochodzi cała otoczka w klubach, Legia ma piękny stadion i porządną bazę treningową oraz grała w PE w obecnym sezonie dzięki czemu zdobyła spore doświadczenie i przekonała się że jest w stanie konkurować z zespołami powszechnie uważanymi za lepsze w Europie. Jedynym problemem tej drużyny jest motywacja na mecze z przysłowiowymi średniakami w naszej lidze.

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

Karlito pisze:W np taki, jak Ruch "potrafił" wczoraj grać pod presją :wink: Legia jest bardziej dojrzałym zespołem i lepiej się potrafi motywować na najważniejsze spotkania. Taki Ruch czy Korona jeśli wejdą do rozgrywek o puchary prawdopodobnie skończą jak Jagiellonia w obecnym sezonie skończyła, właśnie dlatego że brak im ogrania w tego typu rozgrywkach. Legia ma bardzo doświadczonych zawodników (Żewłakow, Ljuboja), którzy potrafią pociągnąć zespół i poprowadzić w pucharach. Do tego dochodzi cała otoczka w klubach, Legia ma piękny stadion i porządną bazę treningową oraz grała w PE w obecnym sezonie dzięki czemu zdobyła spore doświadczenie i przekonała się że jest w stanie konkurować z zespołami powszechnie uważanymi za lepsze w Europie. Jedynym problemem tej drużyny jest motywacja na mecze z przysłowiowymi średniakami w naszej lidze.

Legia ma doświadczonych zawodników a Ruch nie ma ??? Zieńczuk, Niedzielan.
Legia też "potrafi" grać pod presją, fajnie pokazała to np w meczu z Lechem.
A moze skończą jak Legia w wcześniejszych latach. Jaką dajesz gwarancje, że zagrają gorzej od Legii. po drugie pamiętaj, zw Polsce nie gra się o puchary tylko o mistrzostwo kraju. Ruch ma stadion jaki ma (w dodatku może grać na śląskim) a stadiony nie grają. Powiedz co lepszego jest w bazie treningowej Legii?

Legia ma problemy z średniakami? Legia bez obrazy czasem pokona lepszy zespół czasem z lepszym przegra nie ma reguły.

słabi: remis z Bełchatowem
średniacy: remis z Widzewem
"mocni": przegrana z Lechem, wygrana z Ruchem, remis z Wisłą, remis z Polonią

Powyżej masz wyciąg z ostatnich kolejek. Wskaż miejscew którym twoja teoria się potwierdza.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Gdyby tak grała drużyna, której kibicujecie i przez parę lat wygrywała prawie wszystko, co było do wygrania, nie mielibyście nic przeciwko. Dla mnie własnie autobus to nudy. Ciekawe by było, jakby obie druzyny postawiły autobus na swoim polu karnym... Ciekawe, co by zrobił sędzia :wink: .
W kontekście finału - bardzo szkoda, że nie wystąpią prawdopodobnie obaj stoperzy Chelsea - to spore osłabienie, daję im małe szanse w finale.

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

Bula dawno nie slyszalem wiekszych glupot ! Legie i Ruch dzieli przepasc ! A w pilce nie zawsze lepszy wygrywa masz przyklad wczorajszego meczuu 1/4 LM
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

rafixator pisze:Bula dawno nie slyszalem wiekszych glupot ! Legie i Ruch dzieli przepasc ! A w pilce nie zawsze lepszy wygrywa masz przyklad wczorajszego meczuu 1/4 LM
True, niestety... Jest cos takiego w zespołach typu Legia, Lech, czy Wisła, że jak przyjdą puchary - czasem przynajmniej coś potrafią zagrać. Natomiast zespoły typu Ruch, Jagiellonia, Zagłębie Lubin, etc. - niestety... Żeby te kluby kogoś przeszły w pucharach, Europę trzeba by chyba poszerzyć terytorialnie do Wietnamu, może wtedy nasi wygraliby z tamtejszym ligowcem :(

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

macie rację dzieli je przepaść taka sama jak Groclin i Amice swego czasu od Legii i Wisły.

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

No co się kurde dzieje, już 2:0 a to dopiero 14 minuta.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Jak to co się dzieje - to, co przez cały sezon - sędziowie drukują w najlepsze na korzyść Realu :!: :!: :!:
Pierwsza bramka - karny absolutnie z kapelusza - obrońca padał na murawę, nie zrobił żadnego ruchu ręką, drugi gol po ewidentnym spalonym :!: :!: :!: Brawo, Real, zasłużone prowadzenie, jak mniej wiecej co czwarty mecz w tym sezonie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

Sam jesteś z kapelusza. Wyraźnie było widać, że był kontakt piłki z ręką. A co do spalonego. Nie wiem czy był, bo nikt nie pokazał kreski co by sprawdzić czy stali równo. Ten ewidentny spalony to mierzysz swoim okiem.

Zresztą teraz wracamy do początku meczu.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Nie każdy kontakt piłki z ręką w polu karnym to jest rzut karny. Zwykła nastrzelona ręka - obrońca nic nie mógł zrobić, nie wykonał żadnego ruchu ręką, zresztą padał na murawę w sposób nieskoordynowany. 1 sędzia na 10 by to gwizdnął. Problem w tym, że akurat ten 1 sędzia gwiżdże ten mecz. Gdyby nie on, Real miałby ciepło :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .
Świetny mecz Bayernu - czapki z głów. Trzymam za nich kciuki - to oni graja w tym meczu.
PS. Co do spalonego, powtórka realizatora pokazała go wyraźnie, dokładnie na linii spalonego była kamera.

Bayern gra w tym meczu. Jak nie awansuje, to znowu paru speców napisze, że to Real był lepszy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .
Mecz winien się skończyć w tym momencie i Niemcy powinni awansować, ale tak nie jest, bo od czego jest sędzia :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2012, o 21:37 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Ingen175 pisze:Sam jesteś z kapelusza. Wyraźnie było widać, że był kontakt piłki z ręką.
Ręki Pepe przy wolnym Robbena jakoś nie gwizdnął. :P
Obrazek

ODPOWIEDZ