Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: Khuman »

a są jakieś nowe ? :P

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

#-o hehehehe tośmy sie dogadali ... Problem - żeby kupić nówki sztuki nie śmigane :D
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Post autor: Magnus »

Mam pytanko, zasada bloodgreed boostuje tylko w CC a po jego zakonczeniu przepada? Czyli zakladajac ze wygralem CC, dostalem szał, wrog uciekl, to ja juz trace ten szal i dostaje go ponownie dopiero gdy znow wygram runde CC? Czy wszystko mi sie kumuluje z roznych combatow?

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

jak wygrasz 10 kombatów z rzędu to masz + 10 ataków, fajnie się kombi z berserker swordem.

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

Jak działa Ramhorn Helm?
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

wokrze
Kradziej

Post autor: wokrze »

Daje dodatkowy atak za każdy zdany test pancerza (działa tylko w close combat'cie).

Awatar użytkownika
ninjaska
Chuck Norris

Post autor: ninjaska »

Oi,
czy Doombull na Latajacym Dywanie goni na 3 kosciach (swiftstride za latanie) czy na jednej (bloodgreed)?
Obrazek

Awatar użytkownika
krusk
Chuck Norris

Post autor: krusk »

Jedna.
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą :wink: .

buniek
Chuck Norris

Post autor: buniek »

Chciałbym Was zapytać o wrażenia z gry samopasącym się doombullem (wiem, że to pytanie strasznie noobowskie jest, ale nigdy nie wierzyłem w siłę minosów i miobohaterów i dopiero kiedy się okazało, ze brakuje mi 40 bestigorów, zacząłem szukać tańszego rozwiązania - padło więc na smopasącego się doombulla :^o ).

Jak nim grać?

Jak go złożyć aby był najbardziej efektywny (i efektowny :twisted: )?

Czy opłaca się w ogóle go wystawiać (pod kątem finansowym baaardzo, ale pod kątem gry?)

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Wystawiać go opłaca sie bardzo BA ! nawet 2 ! co zdaje sie większość już robi.
Co do twoje koncepcji ...
Ja to widzę średnio mimo tego że Doombull jako jednostka to przepotworny sku***yn to bez minosów w pobliżu już gorzej.
Swoją drogą że Ja go prawie nigdy nie wkładałem do oddziału - sadzę że Byku w oddziale traci swój potencjał.
Po co mu wiec minoski zapytasz - ano żeby w razie gry przeciwko maszynom miał LOS 4+ w 3' (czy 6'?) calach od minosów albo dołączony do stadka krówek nie był wypestkowany przez skinki kusze DE itp (tak wiem że w oddziale bestigorów też go nie wypestkują ale tam nie ma LOS).

Jak już musisz grać nim samym to zapuszkuj i zawarduj jak sie tylko da inaczej ściągnie na siebie cały ostrzał i odda punkty bez walki. staraj się mieć cały czas cover (SLOS ci to ułatwi) i szachuj nim ważne jednostki, pamiętaj że puszka traci na pier***ęciu więc dokładaj go do kombatów już prowadzonych do walki z np koksami przeciwnika.

W normalnej grze jak masz 2 sukinbyki to absolutnie nie przejmujesz sie statikiem przeciwnika bo wiesz że jak wpadniesz w klocek to wyjdziesz z drugiej strony za ture lub dwie ale przejdziesz - Byku puszka służy do wymyślniejszych rzeczy niż tacy klepacze.

Pograj, zobacz, przemyśl :wink:
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

Najlepszy doomek, to moim zdaniem asv 1+ z re-rollem, ramhorn i brass cleaver. Jeden z najpotężniejszych solistów zdolny do wsysania całych kloców samodzielnie (nawet po dwa naraz, bo multicombat mu nie straszny). Gra nim ma tylko dwie podstawowe zasady:
a) unikanie mocnego ostrzału
b) parcie tam, gdzie jest dużo klocków, a mało śmietnika
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

buniek
Chuck Norris

Dzięki za pomoc, pomyślę jeszcze co z tym fantem zrobić :idea: ...

Ten sejv 1+ rerorabul mnie nie do końca przekonuje, bo bym musiał zdjąć gnarled hide z bsbka (chociaż, odpowiedni się dostawiając przy szarż można nim uniknąć kombatu... sam nie wiem). Jak wam się wydaje :?:

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

stary dajesz mu AFS a wtedy mieli aż miło :twisted:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

Jak kto lubi. Ergo bsb nie musi mieć beastbannera. Szmata owszem bardzo mocna, ale lepiej trzymać bsb zdala od combatu, albo zrobić z niego puszkę. Doomek pucha z dodatkowymi atakami to miażdżyciel. Spróbuj kiedyś. ASF na nim jest równie dobry, co brass, ale ten drugi ma fajniejszy efekt psychologiczny (a kanapkuj sobie, to i tak dodatkowe ataki dla mnie :twisted: ).
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Klops
Falubaz

ja bym powiedział że nie graliście jeszcze na 7 minosiach z 2 doombulami i gorbulem BSB w środku

buniek
Chuck Norris

Ergo bsb nie musi mieć beastbannera
U mnie musi... Bo mam tylko 2 duże klocki piechoty w rozpie i z definicji muszą być wymaksowane...

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Klops pisze:ja bym powiedział że nie graliście jeszcze na 7 minosiach z 2 doombulami i gorbulem BSB w środku
No racja - trzyma kupe punktów ... ale co poza tym ?
Pierdolnięcie nie do zniesienia dla nikogo ale hmm ... czy kiedykolwiek doszedłeś tym do kombatu ?
Mam bardzo małe doświadczenie w grze minosami w tej edycji może faktycznie nie jest to trudne (granie jednym klockiem za ponad 1000pts)... "pożywiom uwidim".
Nie znam sie ale zdecydowanie wolałbym 7 + bsb i 2 byczki osobno. Tak jest chyba bezpieczniej.
Czcij Koze !!

Klops
Falubaz

nie za 1000 a 650 w lordach 250 w BSB i 450 w minosiach

A dochodzić do walki to dochodziłem 20 do 0 z Wochem w Białym dostając najpierw wariorów z BSB a potem Chosenów w bok nie straciłem tylko championa. Innym razem zmasakrowałem krasie. Myk polega na tym by w odpowiednim momencie powychodzić doombulami.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

+1 Klops

Właśnie cała sztuka grania minobusem polega na tym, żeby wiedzieć kiedy wyskakiwać doombullami w klocki przeciwnika. Ja myślałem nad chodzeniem w lini i doomkami po bokach tak żeby ciężko było zasłonić oba odginaczkami
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

Klops pisze:A dochodzić do walki to dochodziłem 20 do 0 z Wochem w Białym dostając najpierw wariorów z BSB a potem Chosenów w bok nie straciłem tylko championa. Innym razem zmasakrowałem krasie. Myk polega na tym by w odpowiednim momencie powychodzić doombulami.
wymieniłeś dwie armie praktycznie bez odginaczek, bo minersi minoską nie zagrarzają, a w WoChu na chosenach do odginania są tylko warshrainy, nie mówiąc małej ilości oddziałów... mały popis gry
tym bardziej dziwi wynik z krasiami... grali bez kowadła(?)

jak byś taką rozpą wbił 20/0 WE to bym pogratulował

co do grania Doombullami ostatnio daję ich do klocuszków i jest ciekawiej, każdy boi się w to szarżować, minoski nie są takie mięciutkie jak się wydaje, fakt jak ich rozdzielasz masz daw dodatkowe cele ale minoski bez frenzy mają tendencje do uciekania w kluczowych momentach, albo też rozstrzeliwują, wykruszając do takiego stopnia w którym nie robią potencjalnego zagrożenia, czyli do 3 wystarczy i by dobić jednego w CC, byle śmieciem i ma się połowę pkt.

czyli w minoskach ktoś musi siedzieć, niestety nasi herominosie totalnie nie do szacowani o jakieś 40/30pkt. choć są w pewnych ustawieniach opłacali do oddziału ( np. berserker sword ) jako dodatkowe pierdolnięcie + kolejne A muszą iść w niego a nie w oddział + bonusy jakie im daje frenzy +/- inne rarytasy ( ward na 6 od maszyn czy na 4+ od ognia )

ODPOWIEDZ