Warsztat Romana [ update: Noble]

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Warsztat Romana [ update: Noble]

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

Witam,
Ostatnio troche malowałem a w sobotę przed wigilią kupiłem sobie goblińskich herosków. W jeden wieczór sobotni i niedzielny poranek udało mi się ich zrobić. Z efektu jestem zachwycony aczkolwiek zdjęcia totalnie mi nie wyszły. Chyba dam ich komuś kto mi elegancko fotki stzreli z obróbką w photoshopie. W realu na prawdę są milusi ale trudno poczekamy an fotki lepsze :D. CoK to poczatek mojego nowego, zrobionego, ładnego oddziału.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tyle tych fotek a i tak nic nie widać :D.

Obiecuję lepsze fotki wkrótce. Takie zeby dało się na ebaya wcisnac te goboski.

Aha i jeszcze co sądzicie o moim logu?
Obrazek
Ostatnio zmieniony 5 lip 2007, o 11:27 przez Roman Lord of the Druchii, łącznie zmieniany 11 razy.

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

Post autor: r0m »

sympatyczne goblinki. jedynie tarcza mi sie nie podoba. ogolnie prezentuja sie ladnie.
a cold one ma jakis gupi zestaw kolorow, wogole mi sie nie podoba.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Malowanie naprawde niezle
Co do CoKa... chwilowo nie pasuja mi kolory, bo troche sie zlewaja, ale poczekamy na te lepsze zdjecia...

Awatar użytkownika
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

lepsze zdjęcia będą miały tylko gobliny i mój korsarz stary. COk jak będzie cały oddział 8) .......

......za pare lat

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Zimny ma jakieś schizowe kolorki i jeździec też mi się średnio podoba. Jak na Ciebie ;).
Ale gobasy w NMM... fuj. Skóra mogłaby być lepsza i nie rozumiem czemu ten z dwoma kosami ma jakąś różową rdzę?
Ale poza tym to nie mam się do czego przyczepić - super :)

Awatar użytkownika
syrius
Chuck Norris

Post autor: syrius »

Spodobal mi sie gobas z kapturem na oczach...

Bardzo fajnie pomalowany ;).
Bravo Romek nie patrzylem dawno na Twoje prace i duzy postep. Keep it up!

Awatar użytkownika
młoda
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: młoda »

NMM w gobosach w ogóle mi się nie podoba. W tym gobosie z kapturem widać, że się starałeś przy cieniowaniu mieczyków natomiast w drugim chyba nie miałeś wizji, jak to w ogóle ma wyglądać. Tarcza średnia - mogłeś te "wiązania" na księżycu zrobić innym kolorem np. brązem jakimś. Nie podoba mi się również rozjaśnienie "złotych" końcówek tarczy. Czerwona rdza również nie przypadła mi do gustu, może lepiej wyglądałby pomarańczowy?. Natomiast skóra wyszła b. dobrze. Podoba mi się również płaszczyk gobosa z tarczą. Dobór kolorów dość ciekawy.

Co do DE - cold one technicznie nawet ok., jednak kolory zupełnie do mnie nie przemawiają, ale to rzecz gustu. Jeździec wyszedł naprawdę nieźle.

Powodzenia w dalszym malowaniu.

Pozdrawiam,
młoda.

Awatar użytkownika
Chuck Norris

Pierwszego robiłem tego z tarczą i troche rzeczy poprawiłem już na drugim gobosku między innymi NMM. Faktycznie koncepcje troche zepsuła mi sama figurka. Ten mieczyk miał jakąś dziwną chropowatą fakturę i gdy robiłem ostatnie rozjaśnienia to wychodizła taka papka na tym. Nie chciałem piłować gdyz nie mam aż tak specjalistycznego sprzętu a szkoda mi było figsa. Przemalowałem tak żeby było w miare ok. Na tych mieczach skrzyzowanych miałem już troche zabawy. Fajnie się je cieniowało. Moze jeszcze zrobie te szfy inaczej przed aukcjami. Dzięki za komenty, pozdro.

Awatar użytkownika
gaara
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: gaara »

Spoko fiksy fajnie malujesz

Awatar użytkownika
Chuck Norris

Dzisiaj siadłem i troche postanowiłem poćwiczyc robienie dobrych zdjeć bez obróbek w np. photoshopie. Na razie te wszytskie znaczki są wklejane w paincie :D gdyż jest to wersja robocza :P. Teraz juz bliżej figurkom ze zdjęć do swoich kolegów w rzeczywistości.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Czekam na komentarze!

Pozdro

Dawid
Chuck Norris

Post autor: Dawid »

Teraz duzo lepiej i widac wiecej detali, gobosy swietna robota,a CO to jakis taki, nie ma tego czegos :D .
Pozdro!!

Awatar użytkownika
Chuck Norris

siedziałem przy nim dłużej niż nad 2 goblinami :D

ale trudno ważne że mi się podoba

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Roman, Twoje prace są świetne. Masz juz bardzo dobrą technike i zapał. To dobra kombinacja. Czekam na więcej nowości spod Twojej reki. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Roman, jak Bless nadmienil post wczesniej, masz juz wyrobiona swoja, dobra technike i trzymaj tak dalej. Prace prezentuja sie obiecujaco. Goblinyt jednak mi nie podeszly, za bardzo jaskrawe jak dla mnie, samo malowanie jest ok.
Sztandarowiec zapowiada sie super.
pzdr
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Knight jest spoko!
a gobosy troche za czyste jak na gobosy :wink:
mimo tego na dobrym poziomie :)

tylko tak dalej Roman!

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

jak juz ktos zauwazyl to NMM na gobosach to... fuj takie wewnetrzne psie :) :wink: poza tym tylko moze wg mnie skora w za bardzo zolty przechodzi...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Romku prace naprawde trzymajace poziom!!! Bardzo fajne odcienie skory - oczojebnosc czyli cos co bardzo lubie. Poza tym niezle Ci wyszly NMM , na tej szabli zdecydowanie slabiej ( widac ,ze nie miales na nia pomyslu) , natomiast na tych 2 mieczach wyszedl naprawde zajebiscie. Takze peleryna wyszla fajnie - dobry stonowany kolor i technika na nim. Odnosnie DE - malowane starannie , fajnie , aczkolwiek dobor koloru do lusek totalnie mi nie pasuje , ta zielen na CO rowniez.

Reasumujac - naprawde kawal niezlej roboty widac , ze sie rozwijasz , pokorniejesz ( przestales bys ostatnio taki butny) , oby tak dalej!!!

Awatar użytkownika
Chuck Norris

Hi all,
I'd present my latest works which are made especially for sale on eBay :D
Comments are Welcome! :twisted:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Cheers

Romek

Awatar użytkownika
High Elf
Mudżahedin

Post autor: High Elf »

Korsarz na poprzednim zdjęciu wyglądał lepiej.
Działam w imieniu Zakonu Rycerskiego Świętego Jana Chrzciciela Szpitala Jerozolimskiego. Nie polecam wchodzić mi w drogę ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Chuck Norris

to dark elf a amto było ciemniejsze :D

w międzyczasie spadał wiele razy i był macany przez dziesiatki ludzi i troche go poprawialem. musiałem poprawic naramiennik bo farba była na nim pęknieta

ODPOWIEDZ