postanowiłem jednak zacząć od krasnaliBizim pisze: Zresztą ty chyba lizaki chciałeś zbierać

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
postanowiłem jednak zacząć od krasnaliBizim pisze: Zresztą ty chyba lizaki chciałeś zbierać
Skąd ja takie pytanie biorę? Na Babicach zasędziowano mi, że:Denis pisze:Ja pierdziele ziomek skąd ty te pytania bierzesz![]()
1. Do żadnego, Grey Seer moźe go wziąć jako sygnaturę
2. Nie może rzucać czarów
Q: Can a Wizard, who has had his Wizard Level reduced to 0,
still use any arcane items that he has? (Reference)
A: Yes.
Q: If a Wizard has had his level reduced to 0 does he still counts
as a Wizard and can he still attempt to channel Power and Dispel
dice? (p28)
A: Yes.
Q: If a Wizard has had his level reduced to 0 and he still knows
one or more spells, can he attempt to cast them? (p31)
A: No.
Nieprawda. Sprawdź w FAQ.kubencjusz pisze:Co do sniperki z deatha jest tak, że broniący się korzysta z niemodyfikowanej czyli takiej jak ma w profilu. Atakujący nie ma napisane unmodifed więc bierze taką jaką by miał normalnie( z modyfikatorami np. necromanta i vampir w jednym oddziale- necros bierze ld vampira bo taką ma cały oddział) . I rozdaje ld o taką jaką ma dzięki bannerowi czyli 10.
Tak swoją drogą to gdzie on się podział ?Furion pisze:Nieprawda. Sprawdź w FAQ.kubencjusz pisze:Co do sniperki z deatha jest tak, że broniący się korzysta z niemodyfikowanej czyli takiej jak ma w profilu. Atakujący nie ma napisane unmodifed więc bierze taką jaką by miał normalnie( z modyfikatorami np. necromanta i vampir w jednym oddziale- necros bierze ld vampira bo taką ma cały oddział) . I rozdaje ld o taką jaką ma dzięki bannerowi czyli 10.
Q: When taking a Leadership test, sometimes you have to take it on
your unmodified leadership. What is your unmodified leadership?
(p10)
A: Your unmodified Leadership is the highest Leadership
characteristic in the unit. Do not include any modifiers from
any source, for example, Strength in Numbers, Inspiring
Presence or the Doom and Darkness spell.
Oczywiście, jeśli Generał stoi w oddziale, to korzystanie z jego wartości Leadership nie jest Inspiring Pressence.Uściślenia Sędziowskie, Strona 9:
"Unmodified Leadership a czar "0" (Spirit leech) z lore of death "Unmodified leadership na potrzeby tego czaru to, zgodnie z FAQ, najwyższa wartość Ld w oddziale, nie uwzględniając modyfikatorów ani zasady "inspiring presence"."
FAQ do Rule Booka, v1.5:
What is your unmodified leadership?
A: Your unmodified Leadership is the highest Leadership
characteristic in the unit. Do not include any modifiers from
any source, for example, Strength in Numbers, Inspiring
Presence or the Doom and Darkness spell.
e? w uscisleniach nic nie ma o Ld u wampirówOdpowiadałem analogicznie do uściśleń wampirów.
czyli każdy a nie tylko broniący sięboth caster and target roll (...) unmodified Leadership