Unnamed2400 Pts - Dark Elves Army
1 Dreadlord @ 564.0 Pts
General; Sea Dragon Cloak; Shield
Crown of Command [35.0]
Deathpiercer [25.0]
Armour of Fortune [35.0]
1 Black Dragon @ [320.0] Pts
1 Death Hag @ 225.0 Pts
Poison Attacks; Cauldron of Blood; Frenzy; 2ndWeapon; Battle Standard
1 Cauldron of Blood @ [110.0] Pts
1 Sorceress @ 160.0 Pts (Dark)
Magic Level 2; Lore of Metal
Dispel Scroll [25.0]
1 Sorceress @ 170.0 Pts (Metal)
Magic Level 2; Lore of Dark Magic
Staff of Sorcery [35.0]
5 Harpies @ 55.0 Pts
45 Black Ark Corsairs @ 500.0 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Light Armour; Sea Dragon Cloak; FCG
Sea Serpent Standard [25.0]
10 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 100.0 Pts
Rptr Crossbow; Light Armour
6 Shades @ 96.0 Pts
Rptr Crossbow
7 Shades @ 112.0 Pts
Rptr Crossbow
7 Shades @ 112.0 Pts
Rptr Crossbow
20 Black Guard @ 306.0 Pts
Halberd; Heavy Armour; Standard; Musician
Banner of Murder [25.0]
Models in Army: 103
Zestaw pytań:
1. Czy rozpa legalna?
2. Co byście pozmieniali aby nieco więcej harpii wpakować?
Total Army Cost: 2400.0
DE Euro 2400
Nielegalna.
Czytamy ze zrozumieniem:
Czytamy ze zrozumieniem:
Unit sizes are limited as follows:
Units cannot be more than 40 models nor 450 points (including all command, upgrades, magic items/banners). This restriction applies during the creation of the roster - unit size/cost may be increased during the game (for example - by joining characters to the unit). This restriction does not apply to characters.
Ja jestem słabiutki, więc się moimi wypowiedziami nie kieruj, ale...
Korsarze, jak większość oddziałów w DE z siłą 3 jest słaba bez brzytwy...
KB im niestety imho za wiele nie pomaga...
Gwardia jest ok, ale jest ich za mało, w tej edycji zagrałem nimi na jednym masterze. Na małe punkty, na większe, według mnie za szybko płyną żeby potem cokolwiek zrobić. Teraz wolę 30 witchy z AP.. Podobne punkciory, potencjał o wiele lepszy.
Poza tym dwoma małymi magicami nie poczarujesz....Wywalasz jedną, jedna jest ze scrollem i tyle.
Oczywiście imho.
Ale ja osobiście ostatnio gram rozpą której nikt inny masterowo nawet pewnie nie rozważa. Jest moc i potencjał, więc życzę powodzenia z testami.
Pozdro!
Korsarze, jak większość oddziałów w DE z siłą 3 jest słaba bez brzytwy...
KB im niestety imho za wiele nie pomaga...
Gwardia jest ok, ale jest ich za mało, w tej edycji zagrałem nimi na jednym masterze. Na małe punkty, na większe, według mnie za szybko płyną żeby potem cokolwiek zrobić. Teraz wolę 30 witchy z AP.. Podobne punkciory, potencjał o wiele lepszy.
Poza tym dwoma małymi magicami nie poczarujesz....Wywalasz jedną, jedna jest ze scrollem i tyle.
Oczywiście imho.
Ale ja osobiście ostatnio gram rozpą której nikt inny masterowo nawet pewnie nie rozważa. Jest moc i potencjał, więc życzę powodzenia z testami.
Pozdro!
W ten sposób nie masz 600 punktów w core'ach.Lorens pisze:Dzięki. Już poprawiam (usuwam 5 korsarzy (w tym championa) i daje 5 harpii)- a więcej uwag?
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą .