BSB - wszystko, co trzeba o nim wiedzieć

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Banner Arielki? Slaby- malo zastosowan - mozna by wrzucic BSB w odziale EG ale szybko by spadł

BsB w odziale WD i "nagi" ??? Szybka strata punktow IMO

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Z HoDA w tancerzach nie ginie, więc z warbannerem też nie będzie ginął.

A + 2 to już coś.

No i tani.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

a moze ten sztandar co przeciwnik ucieka o jedną kostke mniej?? Bo jeden punkcik do CR przy WD nie wydaje mi się aż tak potrzebny, widaomo przydać się przyda ale czy aż tak? A z tym sztandarem to WD gonią nawet cięzka kawe!
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Tylko że ten sztandar to 50 punktów. Nie wiem czy jest sens ładować tak wardencerów, którzy bardzo łatwo moga zejść (magia, strzelanie itp)

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Wlasnie o to mi chodzi, taki odzial WD zejdzie w dwie tury od strzelania nawet glupich khemrickich lucznikow, a sa jeszcze autohity...

A tak na marginesie to o jak liczebnym oddziale mowimy? ja mysle o Min. 7

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Christos pisze:Tylko że ten sztandar to 50 punktów. Nie wiem czy jest sens ładować tak wardencerów, którzy bardzo łatwo moga zejść (magia, strzelanie itp)

no włąsnie, myslałęm o tym i maięłm dopisac, że już to strasznie koszt wyśrubowuje wiec radziłbym to po prostu potestować. W sumie możnaby było się zastanowić nad dawaniem 9\11 war dancerów?? Chyb 9 byłoby najlepszym wyjściem... zawsze to większa przeżywalnosc oddziału i liczba nieparzysta co czasem ratuje duze punkty, zawsze można dać tą pełną dyszke tylko, że oddział drogi jak diabli.
F.N.

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

No ja najczęsciej biore 9 + hero (wcześniej to był lord lub hero wardencerowski, a teraz to BSB właśnie)

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Ja zawsze biorę 9.

183 punkty.

Awatar użytkownika
Mróva
Wałkarz

Post autor: Mróva »

Najlepsza opcja to niewątpliwie 9 (ew. z champem) + hero WD/ BSB. A co do samego sztandaru to świetnie wygląda właśnie ten który odejmuje kostkę od ucieczki wrogowi :twisted: WD w szarży powinni lekko wygrywać CR a potem doganiać i mielić wraży oddział :D

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

a ja mam ich 14 i dlatego, jak juz ich biore w wiekszych ilosciach, to 2x po 7

Awatar użytkownika
Mróva
Wałkarz

To też jest ok, zresztą najczęściej dostawia się ich właśnie siedmiu :wink:

Awatar użytkownika
Splinter
Wałkarz

Post autor: Splinter »

Mróva pisze:Najlepsza opcja to niewątpliwie 9 (ew. z champem) + hero WD/ BSB. A co do samego sztandaru to świetnie wygląda właśnie ten który odejmuje kostkę od ucieczki wrogowi :twisted: WD w szarży powinni lekko wygrywać CR a potem doganiać i mielić wraży oddział :D
CR chcesz wygrać tą namiastką kawalerii z kim? Skaveny mordują cię CR. Orki statsami. Imperialna kawaleria nie zauważy twoich ataków. Bretonia również. Powiedz mi, z czym chcesz CR wygrać?? To dobra kawaleria ale ona nie wygra CR nie w pierwszej rundzie a w 2 gdy ma furie może już być za późno na CR bo dostanie szarże czy coś. WD są super do mordowania machin itp. Ale do bicia odziałów są za ciency.
Dobry Grey Seer stara utrzymać równowagę, harmonie i sprawiedliwość.
Równowaga jest gdy przed bitwą moja armia jest większa jak przeciwnika.
Harmonia jest gdy po bitwie moja armia jest większa jak przeciwnika.
Sprawiedliwość jest wtedy gdy wygrywam Ja.

Awatar użytkownika
Mróva
Wałkarz

Mówisz o Wardancerach????? :? :shock: A miałeś okazję przeciw nim grać? Jeśli tak to chyba był nieudolny gracz albo miał spory niefart - przecież wiadomo że WD to rzeźnicy :wink:

Awatar użytkownika
Splinter
Wałkarz

Leki bałagan. Rehabilituje się.
Po pierwsze tancerze są dobrzy jak szarżują potem kończy się ich moc. Nigdy nie dojdzie ci max, bo zawsze się ich uszczupli. Oni nigdy CR nie wygrają. A to, co pisałem poprzednio tyczy się Wild Ridersów.
Zresztą ich też. Mają nędzną silę, brak ochrony pancerza. Tancerze nie mają sztandaru...

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

@ splinter

postradałeś zmysły?? ;)

przeciez Wd to mordercy wszystkiego jak wpadają bez dwóch zdań. Jest klocek lekkiej piechoty, bierzesz dodatkwoy atak i co?? 22 ataki z siła 4 trafiające na 3+, no prosze Cię... jest kawaleria bierzesz KB, 15 ataków z KB na WS6, co to przetrwa?? WD to mordercy wszystkeigo tylko muszą szarżować bo inaczej to marny ich los.
F.N.

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Splinter po prostu nie mial przyjemnosci spotkac sie z wardancerami.... :lol2:

ktos mu powinien tę przyjemnosc umozliwic... :lol2:

Awatar użytkownika
Splinter
Wałkarz

Czytałeś co napisałem
Po pierwsze tancerze są dobrzy jak szarżują potem kończy się ich moc.
Oj miałem wiele okazji i po prostu mordowałem ich CR. Moje stormverminy miały ranki, przewagę liczebna, sejva na 3+. Odbijały się WD i leciały w kosmos. WD są super jak szarżują jak napisałem potem niestety spada ich skuteczność drastycznie... Nie mówię już o sytuacji gdy oni są szarżowani... A co do KB i kawalerii wiesz jaka jest nikła szansa ze ubijesz więcej jak 2-3?? a oni oddadzą ci strasznie. Nie masz sejva, warda nie masz nic. To bardzo dobry odział ale przeceniany przez wielu graczy.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Splinter pisze:Czytałeś co napisałem
Po pierwsze tancerze są dobrzy jak szarżują potem kończy się ich moc.
Oj miałem wiele okazji i po prostu mordowałem ich CR. Moje stormverminy miały ranki, przewagę liczebna, sejva na 3+. Odbijały się WD i leciały w kosmos. WD są super jak szarżują jak napisałem potem niestety spada ich skuteczność drastycznie... Nie mówię już o sytuacji gdy oni są szarżowani... A co do KB i kawalerii wiesz jaka jest nikła szansa ze ubijesz więcej jak 2-3?? a oni oddadzą ci strasznie. Nie masz sejva, warda nie masz nic. To bardzo dobry odział ale przeceniany przez wielu graczy.
Nie znasz się.

WD na Stormverminy to inna bajka, ale Clanraty wciągają jedną dziurką nosa a drugą wysmarkują. Do frontu dostawiam 7 z Championem. Daje to 22 ataki z S4, WS6. Oddać nie powinien nikt. Ile masz CR ?? 3 szeregi, sztandar, out ?? daje +5. Myślę, że więcej niż 5 szczurów sklepię. Jak dorzucę BSB do środka to starczy 5 by wygrać. Płyniesz misiu.

BSB w WD to świetny pomysł. Zwykły za 90 pkt. starczy. Z War Bannerem może być fajny. U mnie ma HoDę, więc nie próbowałem z WB, ale to świetny pomysł napewno. Jak dołączy się jeszcze np. Wildów to od frontu klocek da się przepchnąć :)
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Splinter
Wałkarz

Nie twierdze inaczej ale jeżeli ustoje to kończą się twoi super WD. Jak napisałem to bardzo dobry odział ale jak już ktoś go ustoi to się kończy. Bo w 2 turze już taki super nie jest. A mi zarzucali ze nie czytam ze zrozumieniem. Po za tym porównuje odziały zbliżone wartością. Naprawdę wklepać clanratom to nie sztuka. chyba że uważasz iż tylko corowe odział przy cenie 5p za model możesz wklepać wtedy to ja się nie odzywam.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Splinter pisze:Nie twierdze inaczej ale jeżeli ustoje to kończą się twoi super WD. Jak napisałem to bardzo dobry odział ale jak już ktoś go ustoi to się kończy. Bo w 2 turze już taki super nie jest. A mi zarzucali ze nie czytam ze zrozumieniem. Po za tym porównuje odziały zbliżone wartością. Naprawdę wklepać clanratom to nie sztuka. chyba że uważasz iż tylko corowe odział przy cenie 5p za model możesz wklepać wtedy to ja się nie odzywam.
Ale od kiedy to się porównuje cenę oddziału do jego siły bojowej ?? To tak jakby slavy za 40 pkt. przepchnęły od flanki DOgry - to znaczy, że DOgry są cienkie jak barszcz ??
A WD nawet jak się nie przebiją w pierwszej rundzie to w kolejnej aż tak źle nie będzie. Dalej to jest trafianie 3+ i ranienie 4+. Myślę, że przetrwają spokojnie, a kolejna runda znów 22 ataki i może być po frytkach.
Uwierz mi gram nowymi WE jeszcze od czasu beta testów przed wydaniem oficjalnym księgi armii. Tyle akcji widziałem, że nic mnie nie zdziwi. Zarówno na plus jak i minus. Przecież jak nic nie trafię i słabo poranię, to nawet krasnoludzkiego bolca nie pojadę. Ale takie życie. WD są naprawdę świetnym oddziałem. To że czasem zawiodą mniej lub bardziej to jednak nie zmienia ich oceny.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

ODPOWIEDZ