Vanaheim Majówka - 1500 pkt. 5.05.2012
Re: Vanaheim Majówka - 1500 pkt. 5.05.2012
Dibo, widzę że czytałeś wszystkie maile jakie dostałeś
Wisła Kraków.
Sevi - Srutututu jeszcze nic nie jest ustalone - prędzej szczezne niż Arena będzie na zasady SREŁRO. Zresztą jutro będziemy się produkować o tym.
Chętnych do organizowania Mastera oczywiście zapraszamy do współpracy każda para kopyt się przyda !!
Jak macie chęci i czas na wspólne działanie to piszcie do mnie - PW
Chętnych do organizowania Mastera oczywiście zapraszamy do współpracy każda para kopyt się przyda !!
Jak macie chęci i czas na wspólne działanie to piszcie do mnie - PW
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Tak gwoli cięć turniejowych - Żyrokopter liczy się do limitu, czy traktujemy go tak jak w trzecim drafcie?
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
No pewnie nie.PiotrB pisze:no pewnie ! I co jeszcze? Katapulta nie jest maszyną?
"Traktowane są jak machiny wojenne w tym sensie, że podlegają działaniu zaklęć i efektom magicznym skierowanym właśnie przeciwko machinom wojennym. Każdy z Żyrokopterów rozstawia się jako oddzielną jednostkę i nie musi być on rozstawiany z innymi machinami wojennymi. Pod innymi względami należy traktować go jak potwora ze zdolnością Lot."
Zostaje kwestia strzelania templatem. I tu też pojawia się problem, bo według mnie template to krótka piłka - trafia wszystko co zahaczy. A żyrokopter ma partiale, i poza całkowicie przykrytymi modelami, trafia na 4+.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Jak dla mnie ten zapis jasno daje do zrozumienia że żyros jest maszyną i liczy się do limitu max 3c4h10 pisze: Maksymalnie 3 maszyny i/lub strzeleckie bronie używające wzornika.
Wisła Kraków.
A ja napisałem dlaczego uważam żyrosa za maszynę. Używa template? Używa. Więc liczy się do limitu
Wisła Kraków.
+1
Wisła Kraków.