tk 2600 etc

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

tk 2600 etc

Post autor: Shino »

Liche High Priest 4lvl Lore of Nehekharan- Obsidian Lodestone
Liche High Priest 4lvl Lore of Light
Liche Priest 1lvl Light - scroll
Liche Priest 1lvl Light - Scroll of Shielding

20 Skeleton Warriors - champion
3 Skeleton Chariots
4 Skeleton Chariots
4 Skeleton Chariots
Tomb Scorpion
4 Necropolis Knights
4 Necropolis Knights
3 Sepulchral Stalkers
Casket of Souls
Hierotitan
Screaming Skull Catapult
Screaming Skull Catapult

Silverman
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Silverman »

Gdzie planujesz chować 4 magów?

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Shino pisze:20 Skeleton Warriors - champion
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

dokladnie tak. INnego oddzialu tu nie ma

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Nie lepsze by było sceptre of stability (przerzut kostki dispela) zamiast scroll of shielding? Pozwala to na lepsze rozplanowanie fazy dispela (dispelowanie np. 3+ na jednej kostce) no i eliminuje niefart. Hmm?

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Wiadomo, że kto jak kto, ale Ty tym pociśniesz nieźle, ale jeden bunkier 20 typa wg mnie jest bardzo ryzykowny, nie miałeś nigdy tego dyskomfortu, że się zaczyna solidnie topić i nie masz gdzie podziać magów? Poza tym, w rozpie masz bardzo mało woundów, pociski i duże, elitarne hordy mogą to bardzo karcić. Ale cieszę się, że TK są jedną z niewielu armii, gdzie rozpiski bardzo się od siebie różnią, a każda może robić dobre wyniki ;)

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Domino pisze:Ale cieszę się, że TK są jedną z niewielu armii, gdzie rozpiski bardzo się od siebie różnią, a każda może robić dobre wyniki ;)
Mam zupełnie inne wrażenie. W 90% rozpisek TK jest identyczny skład lordów, herosów i rarów, czasem ktoś dorzuci scrolla, albo warda na ogień. Jedyna różnica to speciale - sfinksy, gwardia, albo nekropolisy, ewentualnie miks powyższych.
Obrazek

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Podpisuje się pod tym co pisze furion.

Dodatkowo brakuje tutaj commandów na oddziałach, muzyk powinien być wszedzie, szmaty zreszta w sumie tez poza tą 3ka rydwanów, najlepiej byłoby ją wywalić, ale wtedy nie styka na cory, najlepiej więc wychodzi wywalenie skorpa, nie wiem jak Ci się on sprawdzał ostatnio ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Kalesoner pisze:
Domino pisze:Ale cieszę się, że TK są jedną z niewielu armii, gdzie rozpiski bardzo się od siebie różnią, a każda może robić dobre wyniki ;)
Mam zupełnie inne wrażenie. W 90% rozpisek TK jest identyczny skład lordów, herosów i rarów, czasem ktoś dorzuci scrolla, albo warda na ogień. Jedyna różnica to speciale - sfinksy, gwardia, albo nekropolisy, ewentualnie miks powyższych.
I ten miks speciali to bardzo dużo. Na euro większość rozpisek jest identyczna, w TK gra się na gwardii, sfinksach, knightach, spamie rydwanów- to zmienia rozpiski. Ja też wyłamuję się ze schematu rarów i na euro nie wystawiam tytana ;). Co do herosów to fakt, tutaj jest wszędzie identycznie niemal, ale tak czy inaczej choćby moja rozpiska i Shina się różnią bardzo.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Nie lepsze by było sceptre of stability (przerzut kostki dispela) zamiast scroll of shielding? Pozwala to na lepsze rozplanowanie fazy dispela (dispelowanie np. 3+ na jednej kostce) no i eliminuje niefart. Hmm?
myslalem nad tym. niby lepszy ale shielding czesto zniecheca do rzucania czarow na oddzial 20 szkielich tudziez skorpa wiec na babice wzialem go. z kolei 4 szkielich troche strach wwalic zeby wrzucic jeszcze stability.
Poza tym, w rozpie masz bardzo mało woundów, pociski i duże, elitarne hordy mogą to bardzo karcić.
w tej chwili armia opisywana przez ciebie to tylko he. poza tym nie ma za duzo hord i pociskow. A z he z reguly daje sobie rade poprzez rydwany i moje pociski ;) wlasnie w tym paringu bardziej sie przydaje shielding niz stability (no i z kometka)

a weze mimo, ze maja malo ran to swoje robia i sie splacaja dosc dobrze z reguly
Dodatkowo brakuje tutaj commandów na oddziałach, muzyk powinien być wszedzie, szmaty zreszta w sumie tez poza tą 3ka rydwanów, najlepiej byłoby ją wywalić, ale wtedy nie styka na cory, najlepiej więc wychodzi wywalenie skorpa, nie wiem jak Ci się on sprawdzał ostatni
gdyby muzycy nie byli po tak drogich cenach. Z reguly boje sie robic swifty na ld 7-8 bez rerolla. Zbyt czesto nie wychodzily. Ale fakt. mozna pomyslec czy nie wrzucic jakis commandow do armii.

zawsze mozna wywalic 3 rydwanow. wrzucic za nie commandy na oddzialy i jakiegos fasta i za reszte cos jeszcze dorzucic

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Shino pisze:w tej chwili armia opisywana przez ciebie to tylko he. poza tym nie ma za duzo hord i pociskow. A z he z reguly daje sobie rade poprzez rydwany i moje pociski ;) wlasnie w tym paringu bardziej sie przydaje shielding niz stability (no i z kometka)
O ile to jest cokolwiek warte, to wolę walczyć z TK co mają scroll of shielding niż z takimi co mają scepter of stability. Moim zdaniem ten przedmiot zmienia znacznie więcej niż ten scroll. Na Death tak czy siak masz MR3 co zapewnia logiczną obronę, na Shadow z kolei scroll of shielding w ogóle nie pomaga. Reszta loreów jest mało popularna, więc... jak chcesz :P imo scepter > scroll.

pozdrawiam
Furion

ODPOWIEDZ