Vanaheim Majówka - 1500 pkt. 5.05.2012
Re: Vanaheim Majówka - 1500 pkt. 5.05.2012
Wszystko wygląda pięknie na papierze ale wcale tak nie jest. 1 ten klocek kosztuje 650 pkt z heraldem. 2 Nie zawsze mają 4lvl wystarczy ich trochę wybić. 3 One nie walczą byle gówno w to wpada i już nie czarują i stoją. 4 VLOS je ogranicza. Ale jak zawszę każdy widzi tylko przegięcia
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja
Oj strasznie słabe są te 40stki horrorów z +5 do casta / +4 do dispela, a po drugiej stronie jest maks +2. Wręcz plewne.Xier pisze:Wszystko wygląda pięknie na papierze ale wcale tak nie jest. 1 ten klocek kosztuje 650 pkt z heraldem. 2 Nie zawsze mają 4lvl wystarczy ich trochę wybić. 3 One nie walczą byle gówno w to wpada i już nie czarują i stoją. 4 VLOS je ogranicza. Ale jak zawszę każdy widzi tylko przegięcia :wink:
Mój błąd, że nie dopracowałem regulaminu. Na następne małe będzie ograniczenie poziomów magii do 4.
Ostatnio zmieniony 5 maja 2012, o 22:01 przez c4h10, łącznie zmieniany 1 raz.
Po spotkaniu tych demonów moją niestrzelającą armią na piechocie muszę przyznać rację organizatorowi że to "coś" było legalnym wykrzywieniem idei małych punktów.
Xier dużo błędów zrobiłem w tej bitwie, zasłużenie wygrałeś ale taka ilość: magicznych pocisków i flamerów to na takie punkty maaaasakra.
Xier dużo błędów zrobiłem w tej bitwie, zasłużenie wygrałeś ale taka ilość: magicznych pocisków i flamerów to na takie punkty maaaasakra.
Nie no spoko banujcie to sobie będzie kolejny niegrywalny unit Każda armia ma coś fajnego na inne pkt, śmieszy mnie tylko że turniej jest open, a jednak demony będą miały ograniczenie Tak Butan ta 40 horrorów w combacie jest słaba, po za tym trzeba jeszcze dobrze kulnąć na magie Po prostu dopuście lordów na małe pkt i już nikt nie będzie narzekał że nie ma 4lvl.
Ostatnio zmieniony 5 maja 2012, o 22:08 przez Xier, łącznie zmieniany 1 raz.
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja
Gramy bez speców, lordów z ograniczonymi maszynami wiec nie jest open.Xier pisze:Nie no spoko banujcie to sobie będzie kolejny niegrywalny unit :) Każda armia ma coś fajnego na inne pkt, śmieszy mnie tylko że turniej jest open, a jednak demony będą miały ograniczenie :wink: Tak Butan ta 40 horrorów w combacie jest słaba, po za tym trzeba jeszcze dobrze kulnąć na magie :wink:
Ideą przycinania lordów jest przycinanie 4lvl magów którzy wypaczają grę na małe punkty. Podobnie jak nadmiar maszyn przy takiej ilości modeli.
Nie chce mi się bawić w teoryhammera.
to co z dzisiejszą bitewką?
kto w końcu będzie, potwierdzać się
kto w końcu będzie, potwierdzać się
no jedna duża bitwa, w sojuszu, albo 2x2, albo 3x3 jak będą gracze.
Tylko jeśli ktokolwiek będzie...
Tylko jeśli ktokolwiek będzie...
narazie vanhejm.
Spoko, że są 3 osoby, 4 to Baga, z która się będę za jakiś czas kontaktował, bo w końcu to od niego wszystko zależy
Ktos jeszcze? Może przybliżę temat bo nie każdy wie:
gramy sobie od 14 fajną bitwę, każdy składa Euro-rozpy i przyłazi. Robimy dwie strony konfliktu i naparzamy się
Jeden warunek: zero proxów
Spoko, że są 3 osoby, 4 to Baga, z która się będę za jakiś czas kontaktował, bo w końcu to od niego wszystko zależy
Ktos jeszcze? Może przybliżę temat bo nie każdy wie:
gramy sobie od 14 fajną bitwę, każdy składa Euro-rozpy i przyłazi. Robimy dwie strony konfliktu i naparzamy się
Jeden warunek: zero proxów
- kudlaty960
- Mudżahedin
Ehh niestety się nie wyrobię...
"Dobry żołnierz wykonuje rozkazy bez chwili zwątpienia, dobry dowódca wydaje je bez cienia wątpliwości".
TRUE LEGION KRAKÓW
TRUE LEGION KRAKÓW
- General Baga
- Kradziej
baga potwierdza - juz swedzi mnie maczuga :]
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
Mnie u siebie horoszo
Syraf pisze:kosa o mnie chyba zapomniales. zgłaszam się
nie zapomniałem, tylko nie potwierdziłeś
sklejaj rycerzy
jest nas piątka, brakuje szóstego gracza, bo krasnoludy się ufortyfikowały i nie zamierzają wyjść ze swej twierdzy. Ktoś chętny?
i to nie tylko na turnieju
cały wieczór ten cytat był poruszany, no i chyba zostanie to już na stałe.
Proponuje nazwać nasze turnieje Swędząca Maczuga
cały wieczór ten cytat był poruszany, no i chyba zostanie to już na stałe.
Proponuje nazwać nasze turnieje Swędząca Maczuga
Ostatnio zmieniony 6 maja 2012, o 09:36 przez Kosa, łącznie zmieniany 1 raz.
- General Baga
- Kradziej
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Mnie u siebie horoszo