Dark Elves Neithana

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Neithan
"Nie jestem powergamerem"

Dark Elves Neithana

Post autor: Neithan »

Witajcie.
Potrzebuję trochę motywacji żeby zabrać się za malowanie mojej armii. Udało mi się już (prawie) wszystko posklejać i przygotować, ale jak ponad 2 lata temu kupiłem pierwsze figurki do tej armii tak więcej niż podkładem nie zostały dotknięte.
Zaczynałem przygodę z bitewniakami od LotRa (jeszcze mam gdzieś gobliny i niedokończony Gondor), potem przyszła kolej na WFB. Na początek była Bretka, ale jakoś mi z nią nie szło, Dark Elfy to powrót do hobby po przerwie.
Malować nie umiem (wszystkie poprzednie figurki pomalowałem, ale nie używałem technik bardziej zaawansowanych niż drybrush), więc liczę na Wasze rady i konstruktywną krytykę.

Na początek trochę przewrotnie: Web Exclusive Space Marine Sergeant. GW dawało taki gratis z okazji otwarcia polskiego web store'u jak się złożyło zamówienie na odpowiednią kwotę. Chciałem zobaczyć czy umiem coś innego niż drybrush i jak mi to wychodzi, można więc określić to mianem malarskiego debiutu.
Właścicielce się podoba ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Żeby nie było, że nie na temat to w długi weekend udało mi się skończyć konwertować harpie. Akurat modele harpii od GW zupełnie do mnie nie przemawiają, więc po szperaniu w sieci i znalezieniu inspiracji [klik] (swoją drogą polecam całego bloga, bardzo dużo bardzo fajnych prac) postanowiłem zrobić własne.
Moje drugie podejście do konwertowania (pierwsi byli Dark Riders zrobieni z Glade Riders WE, których kiedyś pokażę, ale na razie wymagają jeszcze sporo pracy żeby się nadawać do prezentacji).
Oddział 1:
Obrazek
Oddział 2:
Obrazek
I zdjęcia indywidualne:
1.
Obrazek
2.
Obrazek
3.
Obrazek
4.
Obrazek
5.
Obrazek
6.
Obrazek
7.
Obrazek
8.
Obrazek
9.
Obrazek
10.
Obrazek

Jakby komuś było mało to na mojej picasie [klik] są wszystkie zdjęcia.

To moje pierwsze poważne podejście do konwersji, więc pewnie jest sporo rzeczy, które da się poprawić. Chętnie dowiem się co;)
Z tego co pamiętam, że gdzieś tu wyczytałem to zmywanie figurek z GSem kończy się odchodzeniem GSu. W takim razie Panie trochę sobie na malowanie poczekają. Chyba, że źle pamiętam...

Wiem też, że pewnie sporo można jeszcze poprawić w kwestii zdjęć. Jak to mówią praktyka czyni mistrza, więc może kolejne sesje będą lepsze. Na pewno postaram się kolejne zdjęcia robić przy dziennym świetle.

To by było na razie na tyle. Czekam na Wasze komentarze/krytykę/porady. Nie bijcie :)

Ach, z cyklu złotych myśli po pracy:
  • Hobby drill od GW/inna ręczna miniwiertarka to jest must have. Nie wiem jak mogłem sobie tak długo bez tego radzić
  • Sztuczne korki (takie jak np. od Carlo Rossi) >> naturalne korki. Dużo łatwiej wchodzi w nie spinacz i przez to, że są płaskie to są stabilniejsze i nie gibią się na boki.
Ostatnio zmieniony 5 maja 2012, o 23:15 przez Neithan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

Fajne Harpie, super mahrins , ciemny na ultrasa, pomaluj mu fista na szkarłatno to crimson fist będzie jak marzenie :wink:
Złote myśli słuszne, co do korków to zrewolucjonizowałeś moje życie, serio. (naprawde bez ironii)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Co do korków, to ja przyklejam je do małych blaszek z Inpostu, więc nic się nie 'gibie'. Polecam.
Co do zmywania farby DOTem/denaturatem to tak, GS odchodzi.
No i zalinkuj tego bloga, którego tak chwalisz.
pzdr
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Neithan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Neithan »

Jest zalinkowany - inspiracja jest linkiem ;)
Ale poprawię, żeby było bardziej widoczne.

ODPOWIEDZ