Pare noobowskich pytań.

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

Zablokowany
as1
Chuck Norris

Re: Pare noobowskich pytań.

Post autor: as1 »

Mi się wydaje że nie mają ponieważ w profilu pistola jest napisane że ma ap, zaś ta zasada nie kumuluje się dwa razy ze sztandarem. Poza tym chyba jest jeszcze jakiś faq w którym jest napisane że ten sztandar nie działa w strzelaniu.

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

RB str. 67:

Jeśli model ma AP to tylko ataki w cc są AP
Jeśli broń ma AP to tylko ranged ataki są AP

Broń Maneaterów ma już AP, więc z tym bannerem dodajemy im AP tylko do walki wręcz.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Ale o co chodzi? Pistolety maja ap same z siebie w strzelaniu, banner nic tu nie zmienia.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Post autor: Czcibor »

Ok dzięki, myślełem że się hmm "kumuluje" :mrgreen: .
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

Awatar użytkownika
Odoamar
Wodzirej

Post autor: Odoamar »

Od niedawna bawie się w WHFB i tak analizowałem dwie postacie u mnie i u kumpla Bragg the Gutsman i Krell Lord of Undeath
i mógłby mi ktoś powiedzieć dlaczego Krell jest nawet o te 5pkt tańszy niż Bragg a z tego co czytałem w takim pojedynku to Krell chyba bije go na głowe? A osobiście podoba mi się klimat tej postaci a nie chce jej odkładać na półkę.
Jest sens w ogóle wystawiać Bragga?
Obrazek

!Młody!
Mudżahedin

Post autor: !Młody! »

Tak masz chyba HKB czyli możesz w pojednyku łatwo go zabić. Chociaż nie jest najmocniejszym specjalem.

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Bragg ssie, nadaje się chyba tylko na półkę ;).
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Spec herosi nie są od tego by byli zbalansowani :wink: .
Obrazek

Majestic
Falubaz

Ale nasi są niezbalansowani w złą stronę :P.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Oj tam oj tam i tak nikt niegra na specjali :idea: .
Obrazek

Majestic
Falubaz

Głupi zwyczaj bitewniakowych emerytów :P.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

True story. Specjale się cora częściej pojawiają, przynajmniej u nas w kielcach na turniejach.( Chodzi mi ofc o możliwość ich wystawienia). Poza jednym typkiem, który w kółko gra w tedy na teclisie hordzie WL z BoWD to nie ma żadnych powergamerów. Jest to dodatkowy element gry, który powinien być dostępny ;)

Awatar użytkownika
Odoamar
Wodzirej

W takim razie dzięki za odpowiedz ale mimo wszystko szkoda tego Bragga ale mimo wszystko powinni balansować bohaterów jeśli chodzi o pkt wg mnie, ale nie mi o tym decydować:/

a co do HKB to Krel też to ma jedyne co mnie cieszy to że ma on ASL więc przy odrobinie szczęścia można coś zdziałać.
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

kubencjusz pisze:True story. Specjale się cora częściej pojawiają, przynajmniej u nas w kielcach na turniejach.( Chodzi mi ofc o możliwość ich wystawienia). Poza jednym typkiem, który w kółko gra w tedy na teclisie hordzie WL z BoWD to nie ma żadnych powergamerów. Jest to dodatkowy element gry, który powinien być dostępny ;)
Teclisa się blokuje wtedy .... zreszta tak jak Valkie Thoreka i paru innych przegiętych kolegów - polecam ogarnąc temat Mistrzostw Podbeskidzia u nas na Śląsku - chłopaki fantastycznie zbalansowali specjali jak na mój gust ; )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Odoamar
Wodzirej

Fajne rozwiązanie i ogólnie chyba niezły turniej był.
A wracająć do Bragga staty ma jak pięściarz a jest o 105pkt (czyli dwa razy) droższy ta jego broń to chyba nie jest warta aż 105pkt?
Obrazek

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Zdecydowanie nie :D Dałbym za nią max 65 ;)

Majestic
Falubaz

Magiczna halabarda z HKB (tylko w pojedynku)? 30 punktów max ;). Ale takim Scragiem to już można grać ;).

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Ok przesadziłem. Ale gdyby była za np 50 pkt :roll: Już widzę to combo : Greedy fist+ Potion of speed + ta halabarda i come to try me man. Hero zasysacz :D

Awatar użytkownika
Odoamar
Wodzirej

Tyle że on chyba nie może nosić nic innego czy ja źle rozumuje, jestem tu nowy:D?
Obrazek

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

nie może, chłopaki tak sobie gdybają, jeśli macie to zamiar kontynuować to proszę nie w tym temacie już, tylko w pogawędkowym :)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Zablokowany