Alternatywne Figurki do Imperium

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Re: Alternatywne Figurki do Imperium

Post autor: Bizim »

Martin von Carstein pisze:Możesz i tak zrobić. Ja - o ile koniecznie potrzebne są ci te ladry fizyczne na każdym modelu (nasza konnica ma ladry w standardzie więc o wprowadzeniu kogoś w błąd wyglądem figurek - kuni - mym zdaniem nie ma mowy) to zalecam wziąć i zrobić płachtę z gs.
Pistoletów z pewnością nie ma w tym zestawie od Perrych, za wczesna epoka na Kirasjerów.
Ladrów w zestawie jest tak z 3-6 sztuk, jak wczoraj patrzyłem na ramki w internecie.
Cóż w takim razie musiałbym pokminić ale dzięki za info. Tak czy owak goście wyglądają mi na urodzonych reiksguardów więc raczej nie porzucę tego info.

A teraz mam prośbę do użytkowników. Ktokolwiek widział jakiś tanią zabawkę-lokomotywę (taką z kolejek małych) która puszcza dymek?
Chce sobie zrobić konwersję czołgu parowego puszczającego parę ale potrzebuje takiej lokomotywy aby wyciągnąć to dymiące ustrojstwo z niej. Oczywiście chodzi mi o jak najtańszą opcję. :P

Na razie chciałbym po prostu zobaczyć ile kasy muszę sobie przygotować bo nie wiem ile taki pomysł by mnie kosztował.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Jesli chodzi o dymki to pposzperaj na necie, widzialem gdzies tutorial. Mozna tez zrobic z ... polakierowanej waty?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Karli pisze:Jesli chodzi o dymki to pposzperaj na necie, widzialem gdzies tutorial. Mozna tez zrobic z ... polakierowanej waty?
Znaczy mi chodzi o kolejkę na baterie która robi no taki prawdziwy dymek. :D
Bo podgrzewanego kociołka z wodą tam nie zamontuje. :P

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Post autor: Martin von Carstein »

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1075653.html

Zapoznaj się z tym. Dla mnie takie zabawy są zbyt ekstremalne. ;)

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Martin von Carstein pisze:http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1075653.html

Zapoznaj się z tym. Dla mnie takie zabawy są zbyt ekstremalne. ;)

Dzięki. :) Brzmi interesująco. :D

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Żaden problem.

Ostatnimi czasy myślałem sobie, aby zbudować armię Imperium w klimatach Nipponu. Obecny AB swobodnie umożliwia budowę takiej armii. Jednak wcześniej musiałbym się pozbyć tych moich 80 włóczników Imperium, 20 Kuszników, 25 muszkieterów, 24 Łuczników, 40 Wielkich Mieczy od Artizana, może i 16 rycerzy i garść poskręcanej milicji... a na to raczej nie ma szans, nie ponosząc przy tym wielkich strat finansowych.
Mimo wszystko dam link do kolejnych figurek od innego producenta, amerykańskiego Wargames Factory (spory wybór figurasków, zarówno historycznych (choćby ich wikingi, wymienione w temacie) jak i fantasy - zombie, szkielety, amazonki, szpartanów, własną piechotę imperialną... fajne ceny, Manticowe, jak się zamawia ze stanów).

http://www.beastsofwar.com/historical-b ... i-unboxed/

Elegancko to wygląda

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Potrzebuję jakiś fajnych łuczników do Imperium- może ktoś podrzucić jakiś pomysł - najlepiej z linkiem :mrgreen: Thx!
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Jako iż nikt nie kupił Imperium mego to znów zaczynam kombinować w temacie (i robić zakupy.)

@PiotrB

Fajni łucznicy to są w paczce piechoty od Perrych, mógłbys za tą stówę mieć ich 30. Taki koniec średniowiecza/renesans szkocki - trochę zbroi płytowych, ale reszta w porządku.

Inni ciekawi łucznicy to ci:

http://www.wargamer.pl/index.php?id=15414

Szóstka, w sam raz na dętkę.

Ja za to sobie teraz szukam materiał na bohaterów (bo praktycznie ich w stadzie nie mam) i po krótkiej wizycie na stronie jednego z mych ulubionych producentów miniaturek - Warlord Games - znalazłem stado kozaków.
W tym takiego, na pana kapitana lub czempiona dla GS. Aczkolwiek jest zbyt "epicki" na bycie zwykłym sierżantem:

http://store.warlordgames.com/the-devas ... 4640-p.asp

Jest też jeszcze ktoś taki, ale może aż za wielki z niego Conan Barbarzyńca:

http://www.warandpeacegames.com.au/shop ... tId=189530

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Według mnie pasują ,ale do północnych prowincji :roll:
są zbyt dzicy 8)
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Na pewno łucznicy i Conan (no, to straszny dzikus). Ci drudzy... kwestia pomalowania w odpowiednie barwy i ew. opiórzenia (aczkolwiek tego wolałbym uniknąć, bo nie przepadam za strusimi piórami do ziemi). Tylko jeden ma brodę i kilt. No, ale ja mam dla nich (trójki) już miejsce, zgrywającą się z koncepcją całej mej Averlandzkiej armii (niestety Falangi Macedońskiej chyba nadal nie przepchnę, a szkoda... wielka szkoda)

Mam kolejne pytanie do was: Kto wam bardziej przypomina Outriderów (no cóż... figurki oryginalne trochę mi się nie podobają).

1) Dragoni (czyli konna piechota), Warlords Games Miniatures:

Obrazek

Brak kirysów, długa broń palna (muszkiety).

2) Arkebuzerzy (czyli strzelcy konni),

Obrazek

Kirysy, lecz krótsza broń palna (arkebuzy)

Proszę grzecznie o odpowiedź. W kim szybciej spostrzeglibyście tego "Kirasjera" (Outridera).

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Według mnie raczej opcja druga
Wyglądają bardziej "weterańsko"

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

A skala tych figurek nie jest czasem mniejsza od GW?

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Może o jeden-trzy milimetr, ale to raczej wina koni. Konie GW są bardziej spasione - więc większe. Same figurki są podobnej wielkości, to i to ma 28mm, z tym iż Warlord Games trzyma się skali i proporcji, a GW to już nie bardzo.
Zatem niech będzie wersja druga, skoro są podobni. Bałem się właśnie o ten arkebuz - iż ktoś go pomyli z pistoletem (chociaż trzymają go w dwóch łapach).

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Zdecydowanie arkebuzerzy, w sumie jak ich użyjesz jako pistoliero tez nie będzie problemu ;)
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

http://www.warlordgames.com/6776/preview-cuirassiers/

Za pistiolersów będą robić ci (część składam z pistoletami, część z pałaszami i młotami)

Obrazek

Arkebuzerzy w zamierzeniu mieliby pełnić rolę Outriderów. Ale jeżeli będę mógł ich wystawić za kolejny oddział rajtarów to nie będę narzekał - wielofunkcyjność lubię.

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

generalnie nie lubie historycznych figurek na stołach.

A twierdzenie że GW robi nieproporcjonalne modele jest z upy, bo to jest osobna kategoria - heroic 28/40/54mm
Obrazek

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Mnie nie obchodzi jaka to kategoria lub rodzaj czy jak to nazwać. Mnie obchodzi wygląd, a w wyglądzie proporcje. Jeżeli ktoś zrobi poczwarę i to ładnie nazwie aby sprzedać owo monstrum i mieć wytłumaczenie dla popełnionych błędów - dla mnie nadal będzie to poczwara. Budowlankę zrobiłem i jestem na tym punkcie wyczulony (bo przeżyłem Rysunek Techniczny). Figurki GW pod tym względem są często fatalne... a mam ich trochę.
Nie lubisz historycznych figurek - czemu więc grasz Imperium, gdzie teoretycznie takich jest najwięcej (bo to przeniesiona w ramy fantasy armia Landsknechtów)

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=La ... sgaz0NnaAw

Popatrz na Cadian i powiedz mi ilu widujesz tak otyłych ludzi (poza USA)? Popatrz na konie Ratarów i znajdź mi takie podobne (miałem kilka koni w stajni, moja rodzina ma ich kilkanaście - napatrzyłem się). Stare konie mogły jeszcze przejść, ale te nowe przypominają mi raczej świnie z kopytami i grzywą - mam jednego, świnię też. Jeżeli tobie się te plastusie podobają to winszuję, ale nikt mi (memu gustowi) nie wmówi iż to jest ładne.

Obrazek

Lewo - Artizanowy Landsknecht z metalu. Prawo - GW landsknecht, 6 ed, plastik.

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

Z tego co widzę, to alternatywnych modeli daleko szukać nie trzeba.
Poniżej produkty GW z Grey Knights:

Whitch Hunter
Obrazek

Warrior Priest (Już widziałem jak kumpelprzerobił go. Rewelacyjnie się prezentuje)
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Post autor: Piotr »

Ja Coteaza przerobiłem na generała Imperium. Dawno temu, ale foty jeszcze gdzieś mam. Znajdę i pokażę - warto się pobawić, bo figurka przezacna!

Edit: Znalazłem foto

Obrazek

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

Post autor: r0m »

polećcie proszę jakąś figsę na pieszego bsb ;)

ODPOWIEDZ