ale druga czy 3 armia to wydatek, a nie każdy ma na niego ochotę, o tym, że VC nie strzelają to trzeba wiedzieć przed kupowaniem figurasów

najlepiej się gra wucetami na krasnoludzki poligon strzelecki, full wypas rozrywka

Moderator: misha
Czołg to już nie jest żadne problem, bo jest na tyle zwarzywiony w 8 ed, że pewnie będzie raczej znacznie rzadziej wystawiany. Natomiast demigryfy sa realnym problemem, bo 3A z S5 i AS 1+ robią dość spore wrażenie. W ostatniej domówce 4 demigryfy z herosem z flamingami zjadły oddział 6 Cryptów w jedną turę. Nawet siła 5 od Vargheistów z takim AS na nich wielkiego wrażenia nie zrobiMartin von Carstein pisze:Mi wystarczą póki co ostatnie raporty starć Imperium z VC.Oczywiście gracz graczowi nierówny i inne czynniki, ale to co robi obecnie taki Hellblaster z inżynierem wojskom nieumarłym i innym (ziazia) albo co nadal robi horda halabardników z czarami światła (większość graczy Imperium, jak pokazują rozpiski, bierze właśnie to Lore ze względu na halabardników i ich 4S, dzięki halabardzie.) wystarczy mi - póki co - do analiz.
Oczywiście iż wszystkiego nie weźmiesz. Ale w Imperium jest ciągle dobrze cenowo - taka pancer armia: oddział 4 demigryfów z fcg to 262 pkt, czołg to 250 pkt, działo 120 pkt, wózek to ok. 100 pkt, rycerz zwykły 22 pkt, rycerz IC 26 pkt... i prawie wszystko ma AS+1.
wg RAW tank nie ma żadnego rankuJarekK pisze:najlepsza jest 6 z vampira
ja tam bardziej się martwię o erratę i FAQ niż o polską wersję. szczerze to nawet zwykły list wysłałem do design studioAzurix pisze:Wie ktoś z was co to się dzieje, że nadal nie ma AB po polsku oraz żadnej Erraty/FAQa na stronie GW? (...)