Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

Re: Piasek

Post autor: Matijjos »

Polecam piasek :lol2: . Najlepiej drobny, ładnie go pomaluj i będzie git. Tylko po co zakładać nowy temat?

Awatar użytkownika
mati13u
Mudżahedin

Post autor: mati13u »

to nie nowy temat!!! tylko Szybkie pytania
Mój raczkujący blog:
http://orczekoszary.blogspot.com

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Jakie kamyczki, jaka herbata. Piasek z piaskownicy, oczyszczony z różnych śmieci naklejasz na podstawkę i malujesz.

Matijjosowi coś się musiało pomylić ;)

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

Post autor: Matijjos »

kurde, cos ze mną nie tak. Ale zeby nie było że nie w temacie- jak bardziej chcesz kombinować ze skałkami czy coś : http://www.cytadela.pl/modules.php?name ... le&sid=692

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Matijjos pisze:kurde, cos ze mną nie tak. Ale zeby nie było że nie w temacie- jak bardziej chcesz kombinować ze skałkami czy coś : http://www.cytadela.pl/modules.php?name ... le&sid=692
Mam wrażenie, że moderator z trollował, bo coś mi się właśnie kojarzy, że to pytanie było osobnym temat o nazwie: Piasek.

albo coś źle ze mną :roll:

Awatar użytkownika
Mazi88
Wałkarz

Post autor: Mazi88 »

Dobrze kombinujesz, mój bład, zapomniałem o tym temacie i stworzyłem nowy :). Dzieki za porady odnosnie podstawek
May will be done!

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Moderator nie z trollował tylko zrobił to co powinien, czyli przeniósł pytanie z nowo założonego tematu do odpowiedniego. :wink:
EOT
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Chan
Plankton

Post autor: Chan »

Czy w ogóle opłaca się rozcieńczać, i jakim stosunku rozcienczać farbki citadel base, to samo się tyczy starych farbek fundation i tych zwykłych.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

:D :D :D . Rozcieńczanie farb uważam za NIEZBĘDNE :!: Wszystko oczywiscie zalezy od farby, ale generalnie zawsze rozcieńczam farby. Warstwa nierozcieńczonej farby jest gruba. Zalewa szczegóły modelu. Lepiej położyć 2-3 warstwy, niż 1 grubą...

Chan
Plankton

Post autor: Chan »

Bardzo dziękuje lecz w jakich proporcjach.(aby farba nie była wodą)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Przede wszystkim odtłuść figsa i spodkładuj go, aby farba lepiej się trzymała. Farbę rozcieńczam zawsze "na oko", aby miała mniej więcej konsystencję mleka. Różne farby różnie kryją, więc tutaj żadnej recepty nie uzyskasz. Trzeba rozcieńczać, aż farba zacznie przestawać kryć, niektóre farby trza nakładać wieloma w-wami...

Awatar użytkownika
Equos
Chuck Norris

Post autor: Equos »

Elo, gdzie w wawie w sklepie stacjonarnym (oprócz faberów, tam akurat teraz nie ma) można kupić spraye Army Paintera?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

W sklepach sieci Graal
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Heptun »

Bard.pl też handluje Army Painterem.
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Heptun pisze:Bard.pl też handluje Army Painterem.
a Bard ma sklep stacjonarny w Wawie (tego tyczyło pytanie)?
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
mati13u
Mudżahedin

Post autor: mati13u »

jest jeszcze morion(http://www.moriongames.pl)
Mój raczkujący blog:
http://orczekoszary.blogspot.com

Awatar użytkownika
Equos
Chuck Norris

a maskola też tam dostane?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Maskola najłatwiej dostać w dobrze zaopatrzonym sklepie modelarskim (spróbowalbym w Galerii przy stacji Natolin, mają dużo chemii modelarskiej) lub w sklepach plastycznych (najlepiej zacząć od tych na ul. Mazowieckiej)

Awatar użytkownika
Equos
Chuck Norris

a po ile mogą one stać?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

sprawdź ile kosztuje w necie i dodaj jakieś 15% i mniej-więcej będziesz wiedział ile kosztuje w stacjonarnych sklepach.

ODPOWIEDZ