Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)
Re: Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych
ja zacząłem malować w listopadzie i pomalowałem 9 konnych i chłopa
GJ
Ale koniec z tym offtopem
GJ
Ale koniec z tym offtopem
65 rycków oO Ja przez 2 lata pomalowałem 18 i 4 pegazy...
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
hehe, ja oddział 9 rycerzy nie wiem już który miesiąc ciągnę. Niby ostatniego kończę, ale to jeszcze jakieś poprawki, tu freehand, tu podstawki. Mnie najbardziej płaskie kropierze denerwują, nic ciekawego, ciągle to samo.
Hej takie pytanko, właśnie w Army Builderze natknąłem się na informację, że Paladynowie i Lordowie mogą w drugiej turze combata zmienić lancę na magiczną broń, to prawda? Bo nie wiem czy to nie błąd programu, dzięki za pomoc
Kolejne pytanie: czy jeżeli Fay Enchantress jest w drugim szeregu, w oddziale to czy zasada Spiteful Glance ma jakieś zastosowanie? Nie ma tego w erracie, a teoretycznie nie styka się podstawką z żadnym przeciwnikiem... proszę o pomoc, jutro będę tym grać, pozdrawiam
Kolejne pytanie: czy jeżeli Fay Enchantress jest w drugim szeregu, w oddziale to czy zasada Spiteful Glance ma jakieś zastosowanie? Nie ma tego w erracie, a teoretycznie nie styka się podstawką z żadnym przeciwnikiem... proszę o pomoc, jutro będę tym grać, pozdrawiam
- Bananovitch
- Chuck Norris
1. Nie jest to błąd. Przecież w zasadach ogólnych armii masz napisane że w szarży bijesz zawsze lancą, a w następnych rundach walki bijesz z magicznej.
2. Base contact to base contact. Z drugiego szeregu nic nie daje.
2. Base contact to base contact. Z drugiego szeregu nic nie daje.
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
Jednokrotne. Działa.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Nawet bez starych uściślen chyba mógł bo to jest jakby magiczna tarcza, a tą to może od początku 8ed mieć
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Żadnych faktów, tylko spekulacje. Możliwe, że nie doczekamy się 8-edycyjnego AB. IMO nie byłoby to takie złe gdyż lepiej mieć jednego z pierwszych armybook-ów wydanych w 9-tej edycji niż ostatniego wydanego w 8-mej.Yourself pisze:Czy ktoś posiada informacje na temat planów GW dotyczących wydania 8 edycyjnego AB do Bretonii?
Ok dzięki za odpowiedź. Chodź moim zdaniem powinni go wydać jako jeden z pierwszych do 8. W końcu Bretonia czeka na booka coś koło 9 lat.(choć ja jako imperialista nie mogę narzekać na częstotliwość wydawania AB )
matilizaki napisał:
Na brete
wybiegac biegaczem do przodu i wbijac sie od tyłu w kawalerie jak sie wyjdzie z tyłu
- Infernal Puppet
- Masakrator
Dark eldarzy czekali 11 lat ( 2 i pół edycji ), więc i wy możecie .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
hmm chyba tak?NOAK pisze:Nie znam się na W40K, więc zapytam się - czy graczom DE opłaciło się czekać te 11 lat?
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
- Infernal Puppet
- Masakrator
Chyba nie mieli za dużego wyboru . Ale nowe ( no, nie takie nowe wyszły już dobre kilka miesięcy temu ) DE są generalnie uważane za jeden z bardziej wyważonych i fajnych codexów do 40K, jakie wyszły.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.