Mangler Squig i fanole

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
mirai
Warzywo

Mangler Squig i fanole

Post autor: mirai »

Skoro mogę sobie zawsze mierzyć odległości, to czy legalnym jest zrobienie czegoś takiego:

Wlatuję gyrocopterem w mangler squiga jednocześnie wchodząc dokładnie w tym momencie w 8 cali od night gobasów zmuszając ich do wypuszczenia fanoli (oczywiście jeżeli jest to geometrycznie możliwe w danej sytuacji na stole). Tak fanole jak i mangler raczej zabijają gyrocopter, więc ważne dla mnie jest, czy mogę upiec dwie pieczenie na jedym ogniu. Oczywiście ustawiam się tak, żeby 1/1000 milimetra przed podstawką manglera jeszcze nie być w 8 calach od gobasów, a przebywając ten ułamek milimetra i zahaczając o podstawkę manglera już być w 8 calach.

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

jesli cie sie to uda to jak najbardziej legalne...
Obrazek
Highborn Elves Only!

szeszej
Falubaz

Post autor: szeszej »

Ale do odmierzenia 1/1000 milimetra proponuję jakiś niezły mikroskop.

Qba
Chuck Norris

Post autor: Qba »

Chyba wciąż obowiązuje zasada 1" apart. Jeśli tak to nie bardzo - powinieneś się zatrzymać 254 mm przed manglerkiem.

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

25cm? :)
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Qba
Chuck Norris

Post autor: Qba »

, się zgubił :wink:

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

ok, a czy mangler ginie jeśli na niego stanę, jeszcze zanim zostanie 'spuszczony z łańcucha' tak jak fanole ginęli?
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

katerek
Masakrator

Post autor: katerek »

o ile rozumiem mirai to chciałby w tej samej turze tak wleźć na manglera żeby równocześnie z dotknięciem jego podstawki znaleźć się 8 cali od NG z fanatykami. jest to jak najbardziej możliwe.
Afro jak wleziesz na manglera zanim będzie ruszał się losowo to on ginie i wypłaca 3D6 S6 AP ( z resztą jak rusza się losowo efekt jest ten sam :) )
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

dagome
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: dagome »

Legalne, pod warunkiem ze wlecisz zyrokopterem w punkt manglera ktory jest 8'' od NG (te o,oooooo1 cala)

Wydaje mi sie że w tej sytuacji rzeczy zachodzą jednocześnie i gracz ktorego jest tura decyduje która rzecz ma miejsce najpierw.Tak jest jak dobrze pamietam z rzeczami "na początku tury" więc może sie to odnieść jakoś do tej sytuacji.

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

nekromanta...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
SiersciucH

Post autor: SiersciucH »

czy jak gobliny wypuszczają fanatyków muszą wypuścić ich w moim kierunku czy mogą ich wypuścić w zupełnie innym kierunku ?

Awatar użytkownika
Słowian

Post autor: Słowian »

Wypuszczasz fanatyków z dowolnego punktu jednostki w dowolnym kierunku.
"When you're a goblin, you don't have to step forward to be a hero-everyone else just has to step back!" - Biggum Flodrot, goblin veteran

Marek15
Mudżahedin

Post autor: Marek15 »

w tym z końca swojej jednostki w kierunku jej przodu (dostając hity oczywiście), są sytuacje (po prostu szarża mocnego przeciwnika) kiedy takie zagranie jest niezwykle opłacalne :twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

genialne :)
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

ODPOWIEDZ