Jakich najczęściej używacie domen magi?
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Jakich najczęściej używacie domen magi?
No właśnie.
Jakich domen magii najczęściej używacie i dlaczego:
Jakich domen magii najczęściej używacie i dlaczego:
- Szrederator
- Chuck Norris
ja najczęściej używam fire i havens ponieważ , mają fajne czary typu freri blast (nie pamiętam dokładnej nazwy czaru) lub thunderbolt. Często mi sie one przydają w wielu bitwach.
Wysoka Magia na Arcymagu z Księgą Hoeth. Przy czterech slotach duże szanse na wylosowanie Odczynienia Vaula i Płomieni Fenixa - to moim zdaniem dwa najpotężniejsze zaklęcia w grze. Drugie jest w stanie przenicować każdy praktycznie regiment, pierwsze robi np. z Von Carsteinów czy generałów krasnoludzkich lekkostrawną boćwinkę, wyłącza magiczne szmatki i w ogóle przywraca równowagę
Magia Cienia - Jama Cieni idealna na pokurczowate, szczególnie ich maszynki. Popychaczka w tym samym lorze też nie do pogardzenia.
Magia Niebios - Kometa Cassandry, kiedyś dawałem wszystkim dwupoziomowym magom Seera i właśnie kometę (w średnich bitwach miałem ich po sześć osiem na turę) - przejadło mi się gdy na początku każdej tury magii słyszałem od kolegów zrezygnowane "gdzie?"
Magia Życia - Władca Skał i Władca Drewna, bardzo dobre w gęstym terenie, trochę tego nie doceniałem...
Magia Cienia - Jama Cieni idealna na pokurczowate, szczególnie ich maszynki. Popychaczka w tym samym lorze też nie do pogardzenia.
Magia Niebios - Kometa Cassandry, kiedyś dawałem wszystkim dwupoziomowym magom Seera i właśnie kometę (w średnich bitwach miałem ich po sześć osiem na turę) - przejadło mi się gdy na początku każdej tury magii słyszałem od kolegów zrezygnowane "gdzie?"
Magia Życia - Władca Skał i Władca Drewna, bardzo dobre w gęstym terenie, trochę tego nie doceniałem...
metal - na wszystko co zapuszkowane, czyli kawaleria, treemany, smoki, krasie
fire - na WE i hordówki
beast - na koniki i potwory
high - na armie hordowe i magiczne.
heaven - ze wzgledu na komete i bezzasiegowe czasy - na armie hordowe.
z shadowa korzystam na arcy z ksiazka - popychaczka na if-ce na regon DP z BSB jest bezcenna
natomiast pitka przydaje sie na krasie - na maszyny i na regony
fire - na WE i hordówki
beast - na koniki i potwory
high - na armie hordowe i magiczne.
heaven - ze wzgledu na komete i bezzasiegowe czasy - na armie hordowe.
z shadowa korzystam na arcy z ksiazka - popychaczka na if-ce na regon DP z BSB jest bezcenna
natomiast pitka przydaje sie na krasie - na maszyny i na regony
mi sie wydaje ze Metal bedzie najodpowiedniejszy na czolg -bodajze pierwszy i ostatni czar powienien zmiesc czolg...Stach pisze:Mam pytanie jakie domeny brać na imperium na czołgu (jakie na bez), lizardy, we. Jakie konkretnie czary?
Z góry dzięki za info;)
Na lizardy jakies takie pociskowe, do tego sie przydaje Pit of Shades, Popychaczka, -3 do liderki z deatha tez bardzo ok jest.Stach pisze:Mam pytanie jakie domeny brać na imperium na czołgu (jakie na bez), lizardy, we. Jakie konkretnie czary?
Z góry dzięki za info;)
Na czolgi to jak przyjebiesz ducha kuzni to powinno zmiesc czolg.
Do tego bierzesz ten czar co niepozwala strzelac maszynom i blokujesz mu nim dziala.
A na WE to bardzo dobra jest kometka
Jak spadnie to potrafi pol armi zniesc.
Do tego jakies pociskowe czary, popyczaczki.
- redyforaction
- Powergamer Rozpiskowy
na we fajnym czarem jest2 czar z shadowa 3D6 s1 bez sejva
z niebios oczywiscie kometka
poza tym jeszcze wind of death z deathu 2d6 s4
dobry lor jest jeszcze z life fire i oczywiscie wysoka magia z furia khaina i flamsami feniksa
co do imperium to metal 1 i 6 czar gniecie tanka
z niebios oczywiscie kometka
poza tym jeszcze wind of death z deathu 2d6 s4
dobry lor jest jeszcze z life fire i oczywiscie wysoka magia z furia khaina i flamsami feniksa
co do imperium to metal 1 i 6 czar gniecie tanka
ja ostatnio bardzo lubie brac beast cowers - IMO jeden z lepszych czarów w grze
przydaje sie na imperium (kawaleria), WE (treeman i kawa) i cokolwiek innego co ma kawalerie
przydaje sie na imperium (kawaleria), WE (treeman i kawa) i cokolwiek innego co ma kawalerie
Na wiekszosc armii slan z Metalem/fire i bane headem jest najlepszy.
Treemanowi nagle 1 z metala wbija 4 rany.....
Metal nagle sie bardzo dobrym lorem zrobil. Zawsze lubilem bardzo fire - Bo pierwszy czar to d6 - zawsze przydatny. Jest bardzo skuteczne 2d6. Jest konflagracja i czesto uzyteczny wall of fire (w przypadku np. oblanej animozji, paniki itd) ktory potrafi byc morderczy. Fajny tez jest death - Jak fire d6 i 2d6, fajnyczar obszarowy i przy dobrym strzelaniu bardzo skuteczny -3 LD, ktory zle wystawionego smoka w pierwszej turze potrafi za plansze wygonic.
Beast tez potrafi byc ciekawa opcja. Na seerze 2d6 z S3/ powstrzymywanie potworka, albo popychaczka czynia cuda.
Treemanowi nagle 1 z metala wbija 4 rany.....
Metal nagle sie bardzo dobrym lorem zrobil. Zawsze lubilem bardzo fire - Bo pierwszy czar to d6 - zawsze przydatny. Jest bardzo skuteczne 2d6. Jest konflagracja i czesto uzyteczny wall of fire (w przypadku np. oblanej animozji, paniki itd) ktory potrafi byc morderczy. Fajny tez jest death - Jak fire d6 i 2d6, fajnyczar obszarowy i przy dobrym strzelaniu bardzo skuteczny -3 LD, ktory zle wystawionego smoka w pierwszej turze potrafi za plansze wygonic.
Beast tez potrafi byc ciekawa opcja. Na seerze 2d6 z S3/ powstrzymywanie potworka, albo popychaczka czynia cuda.