Alternatywne figurki do VC

Vampire Counts

Moderator: misha

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Re: Alternatywne figurki do VC

Post autor: hypnotic »

Te wilcze pyski nijak się mają do ghulowego pochodzenia, ale jak ktoś chce klimat wilkołaków w armi to pasuje. A w ogóle to nie sąmodele rat ogrów?

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

wg opisu na stronie Forga to nie.
Imo jakby taką wilkołakową armię robić to by pasowało :) co szkodzi, żeby Strigoi wykorzystywał takie zmutowane wilki do pilnowania Krypt? Mamy Dire Wolves, więc te są tylko trochę większe i bardziej chodzą.
Oczywiście fluffowi despoci powiedzą, że opis w 100% nie zgadza się z tym co jest w AB i to nie mogą być Horrory, ale mi by pasowało.

Tylko cena :) 32 funty, uj z przesyłką dużo drożej niż oryginał, ale jeszcze nie tak tragicznie.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

bardziej bym im dorobił skrzydła i by były vargheisty
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
XenoX
Mudżahedin

Post autor: XenoX »

JarekK pisze:bardziej bym im dorobił skrzydła i by były vargheisty
#-o #-o #-o
Obrazek
Moje gg ? ok - 11632281
Pozdrawiam X.

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Mam pytanko jak tanio i niekoniecznie szybko zrobić około 80 zombie? i może jakiś łatwy przepis w sensie żebym nie musiał z green stufu robić rączek itp. tylko jakieś małe elementy
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
XenoX
Mudżahedin

Post autor: XenoX »

JarekK pisze:Mam pytanko jak tanio i niekoniecznie szybko zrobić około 80 zombie? i może jakiś łatwy przepis w sensie żebym nie musiał z green stufu robić rączek itp. tylko jakieś małe elementy
Może kupić ? Ciężko z niczego zrobić zombie i to 80 , z lepieniem to lipnie troche , jak masz skill to ulep 5 i daj do odlania .
Zawsze pozostaje mantic który jest jednak porównywalnie tańszy .
Obrazek
Moje gg ? ok - 11632281
Pozdrawiam X.

Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

Post autor: Gucio »

W boxie zombie jest pełno różnych części, które można wykorzystać. Np. ręce. Wystarczy że wychodzą z ziemi, dodatkowo fragment tułowia, głowa (których też jest pełno) No i mamy zombie gotowe. Można też dać jakieś fillery w stylu zombie wychodzącego z trumny (ja mam samą trumnę gdzie są koście i czaszki i używam tego jako małego fillera [40x40]) Poprosiłem kolegów o bitzy z ich armii i mam szczura zombie, goblina zombie, zombie z pistoletem i rózne takie. Ja zamierzam też kiedyś zrobić sobie taką hordę idących zombie (w nieładzie, a nie że pięknie stoją w rankach) co powinno mi dać 20+ modeli a poświęcę na to trochę mniej. Nie wiem czy to dobry pomysł ale mam nadzieję że jakoś pomogłem.

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

ja z 50 zombie GW zrobiłem 75. Właśnie stawiając 2 zombie na podstawkach 40x40 albo 20x80. Dodawałem rączki wystające z ziemi czy nagrobki. Na allegro można kupić fajne żywiczne odlewy grobów od użytkownika drago0000 czy jakoś tak. Polecam, czaszki też ma jakby co.
Lepsze to niż same rączki czy główki w piasku. To moim zdaniem wygląda już lipnie i zupełnie nie pochwalam takich filerów, ale właśnie jest tyle dodatkowych bitsów, że da się tylko chcieć.
Odpowiednio ustawione w oddziale takie filery (nie obok siebie) dają dobre wrażenie, że oddział jest pełny. Tak samo szkielety można robić przecież.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Witam mości trupią brać.

Widział ktoś może gdzieś dobrze pomalowany ten model?:
Obrazek

Szukałem i szukałem, ale nie umiałem nic konkretnego znaleźć, nawet na cmonie...

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Też się trochę naszukałem tych zdjęć ale nic ciekawego nie znalazłem nic ciekawego. Ogólnie ci BK są ciężcy do malowania bo ich szczegóły są dość słabo zaznaczone i trzeba nieźle kombinować gdzie się który element kończy, a czasem po prostu robi się granicę samemu.

Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

Patrzę za czymś co można przerobić na lorda na hellsteedzie. Poradzicie coś? Myślałem nad chaos lordem, ale niezbyt pasuje figurka.

Syraf
Chuck Norris

Post autor: Syraf »

ja swojego zrobilem z konika chaosu, lorda z dragona i skrzydelek vargheistow i moim zdaniem swietny efekt i koszt niewielki.

Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

Poprzez dragona masz na mysli zombie dragona, czy blood dragon vampire? I mialbys moze jakies foty, jestem ciekaw jak to wyglada?

Syraf
Chuck Norris

tak z tego nowego zombie dragona. troche ciecia i stuffu i siedzi idealnie a zdjecia zrobie i wstawie jutro bo dzis nie mam jak

Syraf
Chuck Norris

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

da sie to dostawić oddział konnicy? czy latasz nim zwykle samopas?

Syraf
Chuck Norris

da sie skrzydelka sa minimalnie nad glowa blackow

Awatar użytkownika
Arqueek
Chuck Norris

Post autor: Arqueek »

Witam

Przeszukuje od dobrych paru godzin sklepy w poszukiwaniu figurek krasnoludzkich/niziolkowatych szkieletow. W ogole szukam szkieletow innych niz ludzkie - ma ktos jakies propozycje? :)

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Post autor: Breslauer »

Obrazek

Wie ktoś może co to za model?

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Terezinya, Necromancer z Reapera.

ODPOWIEDZ