Pytania i odpowiedzi
Moderator: #helion#
Re: Pytania i odpowiedzi
Niestety się nie mylisz.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
Już o tym dawno wspominałem, że taki inżynier jest ciekawy. Wersja na piechotę w łucznikach może strzelać jeszcze po marszu i kosztuje chyba z 85 pkt czyli trochę ponad to co stary moździerz ale ma S4. A jak rzucisz gałę to w łucznikach bardzo mało obejmiesz gości i jeszcze masz look outa.Szymon pisze:Taki inżynier na koniu to śmiech na sali.
A co to piekielnik? (kto wymyślał te nazwy ?)
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
Czy czołg dalej ma tę zasadę, ze jak coś w niego wpada i zadaje impacty to ST odpowiada własnymi impactami?
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
E.Shield potrzebna jest bardziej innym characterom, ot chociażby BSB...wolę pieszego bo konny jest diabelnie drogi, w ogóle ceny za zwykłą kobyłę+kropierz są jakieś absurdalneKarli pisze:Ej fajny pomysł z inżynierem na koniu z enchanced shield! Kiedyś trzeba będzie wypróbować...
Zawsze pozostaje np charmed shield, to też jakieś rozwiązanie.#helion# pisze:E.Shield potrzebna jest bardziej innym characterom, ot chociażby BSB...wolę pieszego bo konny jest diabelnie drogi, w ogóle ceny za zwykłą kobyłę+kropierz są jakieś absurdalneKarli pisze:Ej fajny pomysł z inżynierem na koniu z enchanced shield! Kiedyś trzeba będzie wypróbować...
Ew. droższa wersja - Shield of Prolos 25pkt - 1+ na ostrzał.
Może brac sprzęt cały magiczny, chyba że nosi magiczny sztandar, to wtedy może mieć tylko go.Kordelas pisze:BSB nie może wziąść magicznej broni ,czy wogóle sprzętu magicznego ?
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
wyjątek to bohaterowie specjalni, ot nasz kochany Ludwik Czerep z CzarnolasuMacias pisze:Może brac sprzęt cały magiczny, chyba że nosi magiczny sztandar, to wtedy może mieć tylko go.Kordelas pisze:BSB nie może wziąść magicznej broni ,czy wogóle sprzętu magicznego ?
Panowie , czy pistoliersi mają teraz po 4 strzały ???! Bo u mnie w booku brace of pistols przy shootingu ma (4) .
- Martin von Carstein
- Kradziej
Wychwa, ale to jest Brace of Pistols z Repeater pistolsem . Dlatego są 4 strzały.
Rajtarzy mają Brace of Pistols ze zwykłych pistoletów, czyli tylko dwa strzały. Dowódca z RP ma strzałów 4, bo sam RP ma ich 3 + 1 ze zwykłego.
Rajtarzy mają Brace of Pistols ze zwykłych pistoletów, czyli tylko dwa strzały. Dowódca z RP ma strzałów 4, bo sam RP ma ich 3 + 1 ze zwykłego.
Tak czy tam booka i nie wiem czy dobrze rozumiem
Mamy np 40 halabardników i 2x detke po jakiś 20 gości
Trzeba zabić dokładnie wszystko (razem 80 modeli) by dostać za to pk?
Jak to ma się do połowy pk za 1/4 ?
Mamy np 40 halabardników i 2x detke po jakiś 20 gości
Trzeba zabić dokładnie wszystko (razem 80 modeli) by dostać za to pk?
Jak to ma się do połowy pk za 1/4 ?
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
na polskie warunki ja liczę detki oddzielnie, więc do momentu jak nie wyjdzie jakaś aktualka turniejowa, to tak będę robił
Ja za detki nie liczę pkt bo są częścią unitu puki nie zabijesz głównego unitu nie masz pkt#helion# pisze:na polskie warunki ja liczę detki oddzielnie, więc do momentu jak nie wyjdzie jakaś aktualka turniejowa, to tak będę robił
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą
co to za słowo? sprawdzałem w trzech słownikach i nigdzie nie byłoSzymon pisze:Ja za detki nie liczę pkt bo są częścią unitu puki nie zabijesz głównego unitu nie masz pkt#helion# pisze:na polskie warunki ja liczę detki oddzielnie, więc do momentu jak nie wyjdzie jakaś aktualka turniejowa, to tak będę robił