Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
a przelicz 1.25" na milimetry
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Katapulty ignorują ochronę pancerza, czy nie?
Bo nie wiem czy wystawiać na ogry...
Bo nie wiem czy wystawiać na ogry...
Tworzone przez Polaków uściślenia oraz wszelkie inne zasady i FAQi dla Polaków - powinno opracować się po polsku - cholerne anglickie lizusy
Mam sytuację.
W domku siedzą trole.
Z jednej strony Horda z bannerem płonących ataków, z która trole nie chcą się spotkać.
Siedząc w domku masz pole widzenia 360 stopni.
TRole nie zdaja głupoty musza iść D6 do przodu i zmuszone są wyjść z domku. Co dalej???
1) Wybieram kierunek i idę D6.
2) Losuje skaterką gdzie. (Nie znalazłem nic na ten temat)
3) Czy idę w kierunku wroga jak Frenzy lub inne odziały, które zmuszone są do szarżowania z domku.
W domku siedzą trole.
Z jednej strony Horda z bannerem płonących ataków, z która trole nie chcą się spotkać.
Siedząc w domku masz pole widzenia 360 stopni.
TRole nie zdaja głupoty musza iść D6 do przodu i zmuszone są wyjść z domku. Co dalej???
1) Wybieram kierunek i idę D6.
2) Losuje skaterką gdzie. (Nie znalazłem nic na ten temat)
3) Czy idę w kierunku wroga jak Frenzy lub inne odziały, które zmuszone są do szarżowania z domku.
Trolle dalej siedzą w domku (wyjść mogą tylko w Remaining Moves sub-phase - RB p. 127), olewasz rzut na ruch, lecz dalej oddział podlegają głupocie - jeśli są magowie to nie mogą czarować itd. tak jak masz w RB na p. 76.cluzoe pisze:W domku siedzą trole. (...) TRole nie zdaja głupoty (...). Co dalej???
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
z zasad ogólnych. jestem w pracy, nie mam podręcznika, a w niedziele mam turniej i kminie sobie po cichu.
ogólnie chce przetestować tą magiczną kmine z 60 ng i bsb z poisonami. i teraz:
wystawiam po 5 typków w szeregu i jeśli się nie ruszam to oddaje 40 strzałów tak? z pierwszych szeregów strzelają wszyscy z reszty połowa zaokrąglając w górę? dobrze rozumuje? czy też najpierw sumuje wszystkie pozostałe szeregi i wtedy dzielę na pół i strzela 35?
ogólnie chce przetestować tą magiczną kmine z 60 ng i bsb z poisonami. i teraz:
wystawiam po 5 typków w szeregu i jeśli się nie ruszam to oddaje 40 strzałów tak? z pierwszych szeregów strzelają wszyscy z reszty połowa zaokrąglając w górę? dobrze rozumuje? czy też najpierw sumuje wszystkie pozostałe szeregi i wtedy dzielę na pół i strzela 35?
RB FAQ pisze:Q: If I have a unit of 20 archers, 5 files wide and 4 ranks deep,
how many shots would I get using the Volley Fire special rule?
Would it be 15 (first two ranks plus half of the remaining models,
rounding up) or 16 (first two ranks plus half of each rank, rounding
up)?(p78)
A:15 shots.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
no to gorzej ale dzięki
Jęsli określam kierunek ruchu manglera i np: na 18 calu od niego jest mój oddział a mangler przez przypadek rzuci trzy 6 to co się dzieje? wpada w mój oddział i zadaje hity? zatrzymuje się cal od mojego oddziału? przelatuje przez oddział dostając dangerousa?
Kalesoner pisze:Mi się temat podoba. Nie wiem o co wam chodzi. Poczytalbym co ma jeszcze Glonojad do napisania.