Moderator: Shino
a moze ozywiony slon\nosorozec cos jakby stegadon lub juggernautA ja bym chciał dla kinga coś a'la sandworm z Dune'y, statsy w okolicach carnosaura, ale raczej bez kopania.
Ta odpowiedź nie przekonuje mnie o tyle, że mając postać w oddziale i rzucając na oddział wskrzeszanie, należy określić, czy "celujemy" w sam oddział czy w postać będącą w tym oddziale. Podobnie jak leczymy gościa na rydwanie - musimy określić, czy leczymy rydwan czy postać.Reyki pisze:Można.W Army booku napisane jest że odpalasz inkantację wskrzeszającą a skoro książę jest w oddziale to wskrzeszasz najpierw jego,później ikonistę,command grupę i następnie resztę szkieli.
A-a. "Characters must be nominated separately from a unit if they are to benefit from this incantation."Reyki pisze:W AB jest napisane że rzucając inkantację na oddział kolejność "leczenia" jest z góry określona.
Więc jeśli w oddziale jest hero ranny to najpierw leczymy jego a nie dopakowujemy oddział.Heros jest liczony jako część command grupy i jest integralną częścią oddziału.
(chyba że wyszła jakas erata o jakiej nie wiem)