Diablo III

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Azz
"Nie jestem powergamerem"

Re: Diablo III

Post autor: Azz »

Kefas pisze:Moje konto już zdążyło zostać wyruchane z kasy i itemów przez jakiegoś hackerro :/ Blizz może wspaniałomyślnie zrobić back upa ale co ugram od czasu zhackowania przepadnie, a czas na taki odzysk konta to wieczność
Spoko nie jestes jedyny, masa ludzi ma ten sam problem (sam mialem), niestety to wina blizza ale oczywiscie sie do tego nie przyznaja (ponoc zaczelo sie z problemem serverow w niedziele, polecam czytac fora, w us maja z tym wiekszy problem) i sugeruja kupowac swoje tokeny/autentikatory ;], a na odzysk konta czekasz do 14h (z tym, ze nie zawsze robia backupa od momentu wlamu, mi wcielo 4 levele + itemy i gold, ale osiagniecia zostaly ;])

Pzdr

Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

Post autor: MomoTheKiller »

@Kefas - przykro mi i współczuje.
@Obrazek - z całym brakiem szacunku ale pierdolenie. Kolejny flame nic więcej.
@Azz - w jakim stopniu wina Blizza? BTW Backup jest robiony cały czas i trzymany do 21 dni roboczych :)
1. Instalując gre - podpisujesz/akceptujesz warunki umowy - tam jest info o tym że konta są kradzione, Blizzard podaje jak możesz się zabezpieczyć - ok nie masz 10 euro na Token, rozumiem ale jest opcja darmowej aplikacji na telefon lub powiadomienie sms o logowaniu.
2. To co piszą na serwerach o kopiowaniu sesji i problemach itp i kradzierzach to flame, Blizz się odcina i się nie dziwie że to robi.

Zasada jest prosta - jak masz 1 login, zrob do każdej gry inne hasło np. moje hasło do wowa to 13 liter, co 3 wielka, każde o to 0 (zero), każde e to 3, literkę a zastąpiłem @. Można? można gram w WoW od 6 lat i nigdy nic mi nie zgineło. Ale jak się instalujesz mase shitu na kompie, klika co popadnie w sieci lub co gorsza rejestruje na stronach co daja za darmo gold, itemy itp to się konta traci :) a problemy z kontami ma 4% graczy WoW - 4% z 11 milionów - wielki zajebisty globalny problem :)
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Na górze róże
na dole bzy
anala już nie ma
ale jest Diablo3!

- kolega mi wczoraj przesłał smsem ;)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Nie ma to, jak dac sie zlapac na starego, dobrego keyloggera :)
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Azz
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Azz »

Ej, ale czego Ty mnie probojesz uczyc ? Bawie sie w gry od 98 roku, NIGDY nie mialem wlamu, NIGDY nie mialem takiej sytuacji. W WoW gram od samego poczatku, tak samo NIGDY zadnego problemu z kontem, komp czysty tylko pod gry, platne antywirusy itd. Wiem jak zadbac o bezpieczenstwo wiec cytujac "nie ucz ojca dzieci robic" ;]

Blizz sie odcina bo to ich wina, maja problem i proboja go naprawic, a sadzac po tym, ze nikt nie odpowiada nie umieja tego zrobic.

Ciekawi mnie ten flame, mam dwoch znajomych z wyczyszczonym goldem, co ciekawe druga postac zostala nienaruszona, z dwoma legendarami, wiec chyba jednak cos jest na rzeczy nie ? ;]

Do tego co jakis czas bledy przy logowaniu (37 czy 3007- servery przepelnione...), nawet backupa postaci mimo podania danych nie potrafili zrobic dokladnie.

Awatar użytkownika
TomashWwl
Chuck Norris

Post autor: TomashWwl »

Hey, prośbę mam ;) mógłby ktoś napisać na jakie właściwości itemkow zwracać uwagę w przypadku buildu Tanka i DPSa?

Btw, gdzie te czasy gdzie barb był barbem a reszta dziewczyn znała swoje miejsce ;p
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu... :roll:

Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

DragoWwl pisze:Hey, prośbę mam ;) mógłby ktoś napisać na jakie właściwości itemkow zwracać uwagę w przypadku buildu Tanka i DPSa?

Btw, gdzie te czasy gdzie barb był barbem a reszta dziewczyn znała swoje miejsce ;p
Siła i Witalnosc? Może wartosc pancerza.... w przypadku tanka. Wiekszosc znajomych biega bez tarczy. Templara mozesz probować na tanka zrobić ma kilka ciekawych umiejętnosci.

Ja osobiscie gram WD do momentu Zaklinaczki mialem SZELME (kurwa kto to tłumaczył). Teraz biegam stadem 12-18 potworków i też z zaklinaczką. Nie dbam o tanking bo mam swarma :) więc jak robi się ciepło a na HELL się robi czesto to stun (grasp z przedłużonym chwytem) i strzała :P a swarm się teleportuje do mnie (idiotyzm btw ale cóz).

Nie grałem Barbem ale próbowałbym złożyc go tak:
http://us.battle.net/d3/en/calculator/b ... adS!aZaZZa
LUB
http://us.battle.net/d3/en/calculator/b ... adV!aZaZZa
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

Wszystkim marudzących na kradzieże kont chciałbym oznajmić, że autentyfikator jest za darmo jeśli macie smartfona.
Wystarczy się nieco zainteresować bezpieczeństwem zamiast płakać jaki to blizz niedobry jest... :?

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Wszystkim piszącym, że authenticator jest zabezpieczeniem polecam poczytać fora blizzarda. Choćby jeden z cytatów:
"wczoraj moj koles zostal okradziony pomimo uzywania authenticatora i czystego kompa
jak poczytacie sobie zagraniczne fora to zobaczycie ze mnostwo osob ma problem ze zhackowanym kontem i najprawdopodobniej jest to wina nieszyfrowanej komunikacji client server (najpewniej przy wysylaniu update o achievmentach) blizzard na razie chowa glowe w piasek, a co jest jeszcze gorsze czesto rowniez zwala wine na uzytkownikow"

Dzisiaj też mnie okradziono z 120k golda. Kompa mam wolnego od wszelkich wirusów, nie logowałem się nigdzie poza domem, nie przekazywałem hasła ani danych konta itp. Na forum blizzarda piszą, że to może być wina nieszyfrowanego połączenia serwer-klient przy aukcjach i achievmentach. Ja tam się aż tak nie znam, ale wygląda że mnóstwo osób dzisiaj ktoś okradł. Czuję się z tym chujowo i gierka zaczyna mi też śmierdzieć. Jeśli to tak ma wyglądać i co tydzień mam tracić ciężko uciułane pieniądze to ja tę grę pierniczę.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Jesli gra jest latwa to zapraszam na hell.
Koszmar juz nie byl latwy (jak gralo sie w teamie 3-4 osobowym), a hell to jest abstrakcja.
Najgorsze sa 3-4 niebieskie potwory z glupimi kombinacjami umiejetnosci.
Poki co jestem na poczatku drugiego aktu i gine regularnie.
Rozmawialem z Bania na temat Inferno i powiedzial, ze to jest juz totalna abstrakcja - nie wychodzi z 1 aktu, bo w 2gim jego 30k life barba biora na 2 strzaly zwykle moby.
Dla mnie troche wkurzajace jest, ze bez AH to na koszmarze moglbym sie juz dawno schowac.
Moj monk robi teraz 3,4k dmg, a na hellu jest to juz malo.

Co jak co w D2 na hellu nie bylo takiego przeskoku jak tutaj.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Ale Ziemuś to jest fajne ;D normal łatwy a teraz trzeba kreatywnie kombinować ;P

(na Inferno pada się nawet nie regularnie tylko cały czas :D)
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Gadałem z kumplem i Inferno ponoć powstał tak, że testerzy oznajmili : "ten poziom jest ok, naprawdę wymagający, jak przystało na najtrudniejszy", Blizzard pokiwał głową i podkręcił poziom dwukrotnie. To jest zaufanie do graczy, nie każdy da radę to zrobić, ale znajdą się tacy :D

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

polecam streama. koles gra barbem na inferno hardcore mode. :P

http://http://pl.twitch.tv/kungentv
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Post autor: RedScorpion »

Nie macie może problemów ze spadkiem FPS'ów? Ja z tego powodu zupełnie grać nie mogę, kompa mam mocniejszego niż konfiguracaja zalecana.

Awatar użytkownika
syrius
Chuck Norris

Post autor: syrius »

Aldean pisze:polecam streama. koles gra barbem na inferno hardcore mode. :P

http://http://pl.twitch.tv/kungentv
Czy mi się tylko zdaje, ale to chyba najbardziej znany gracz WoWa (poza Leeroyerm ;) ). Jeden z najlepszych tanków. :)

P.s. Pierwsza moja śmierć zaliczona w drugim akcie - normal :P :D :D hehe 18 lvl szaleję ;)

Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

Ja pierwszy zgon miałem na Azmodanie :P potem przestałem liczyc.
Wczoraj padł Belial na HELL. Strasznie ciężko się go biło...

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Ja jakoś nie miałem problemów na Belialu. Gorzej z aktem trzecim..na hellu ofc.

Awatar użytkownika
Hurtmaker
Chuck Norris

Post autor: Hurtmaker »

takie pytanko, do tych którym zrobiono włam na konto...czy kupowali coś na AH?

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Ale chujnia z tymi kradziezami... Wezcie moze poprobujcie dupowania itemow metoda z D1. Cholera wie, moze i takie cheaty przejda :)
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

Kupuje i sprzedaje srednio 4-8 itemków od tygodnia na AH :) nikt nic mi nie ukradł :)
Ponoć ludziom którzy padli ofiarami dodał do przyjaciół się jaki tajemniczy chinczyk :P

ODPOWIEDZ