Annual Price Adjustment 2012
- Don_Silvarro
- Chuck Norris
Annual Price Adjustment 2012
Nowa lista cen:
http://www.lounge.belloflostsouls.net/s ... hp?t=22054
O ile wydaje mi się, ze poprzednie 'annual price adjustments' były bardziej wybiórcze, to tym razem drożeje dosłownie wszystko. Plastiki, fajnkasty, elementy terenu, pędzle, nawet głupi kubek na wodę czy wiaderko z piachem.
Nie kupuję ludków GW, ale lubię ich akcesoria okołogrowe i strasznie mnie frustruje fakt, że np. Modular Movement Tray drożeje o ponad 60%, a elementy makiet na które miałem ochotę - Arcane Ruins i Moonscape - odpowiednio o 20% i 45%...
http://www.lounge.belloflostsouls.net/s ... hp?t=22054
O ile wydaje mi się, ze poprzednie 'annual price adjustments' były bardziej wybiórcze, to tym razem drożeje dosłownie wszystko. Plastiki, fajnkasty, elementy terenu, pędzle, nawet głupi kubek na wodę czy wiaderko z piachem.
Nie kupuję ludków GW, ale lubię ich akcesoria okołogrowe i strasznie mnie frustruje fakt, że np. Modular Movement Tray drożeje o ponad 60%, a elementy makiet na które miałem ochotę - Arcane Ruins i Moonscape - odpowiednio o 20% i 45%...
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
biedne głupki znów testują granicę najwyraźniej poprzednie testy wypadły pozytywnie i uznali że mogą zwiększyć znowu. Ciekawe kiedy tą granicę osiągną. Pytanie tylko czy teraz czy za jedną czy dwie następne podwyżki kiedy po prostu sprzedaz spadnie na szyję. Chyba rozumiem plan.
1.Wyciskamy ceny jak się da
2. W końcu osiągamy granicę i sprzedaż spada.
3. obniżamy cenę do poprzedniego progu i jesteśmy bohaterami , jednocześnie mamy największy możliwy zysk i gracze nas kochają bo po raz pierwszy zrobiliśmy obniżkę cen.
4...
5. Profit
1.Wyciskamy ceny jak się da
3. obniżamy cenę do poprzedniego progu i jesteśmy bohaterami , jednocześnie mamy największy możliwy zysk i gracze nas kochają bo po raz pierwszy zrobiliśmy obniżkę cen.
4...
5. Profit
- Don_Silvarro
- Chuck Norris
Z tego co się orientuję sprzedaż spada już od paru lat. Zyski natomiast rosną, głownie za sprawą umów licencyjnych - Games Workshop powoli przekształca się z firmy produkującej plastikowe żołnierzyki w firmę zarządzającą IP.Murmandamus pisze: 1.Wyciskamy ceny jak się da
4...
5. Profit
Praktycznie raz do roku mamy podwyżkę w GW i chyba już przestało to kogokolwiek dziwić. Aktualnie decydując się na zakup jakiegoś systemu im starszą armię wybierzesz do gry tym taniej ją kupisz
Obecna podwyżka to chyba ich standardowy zabieg i nie ma co narzekać
Rynek pacynek jest dosyć rozwinięty by spokojnie gracz/kolekcjoner mógł sobie poradzić z kupnem figsów do swojej armii nawet bez udziału GW
Patrząc jednak na te ceny dochodzę tylko do wniosku, że to ostatnia chwila by jeszcze zrobić zakupy metalowych figurek oraz normalnych plastików zanim całkowicie zaleją nas drogim Finecastem !

Obecna podwyżka to chyba ich standardowy zabieg i nie ma co narzekać

Patrząc jednak na te ceny dochodzę tylko do wniosku, że to ostatnia chwila by jeszcze zrobić zakupy metalowych figurek oraz normalnych plastików zanim całkowicie zaleją nas drogim Finecastem !

- General Baga
- Kradziej
Mylisz sieDon_Silvarro pisze: Z tego co się orientuję sprzedaż spada już od paru lat.

Co do cen gw....i tak będziecie kupować

I nie wiadomo czy podwyżka obejmie Polskę...
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
Mnie u siebie horoszo
wtf jakie wzrosty
czemu niby polska miałaby nie dostać podwyżek, biedny to biedny ale rynek jak każdy inny

czemu niby polska miałaby nie dostać podwyżek, biedny to biedny ale rynek jak każdy inny
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Oj tam. Pomyślcie sobie, że równocześnie wartość tego co macie na półkach także wzrasta i jeżeli kiedykolwiek zdecydujecie się to sprzedaż to w kategoriach realnych raczej na tym nie stracicie.
Poza tym byłoby dziwne, gdyby mimo ciągłego wzrostu wynagrodzeń i cen GW nic by nie robiło. Nie wiem czy robią profit czy po prostu zabezpieczają się przed spadkiem przychodów w kategoriach realnych.
Poza tym byłoby dziwne, gdyby mimo ciągłego wzrostu wynagrodzeń i cen GW nic by nie robiło. Nie wiem czy robią profit czy po prostu zabezpieczają się przed spadkiem przychodów w kategoriach realnych.
- Don_Silvarro
- Chuck Norris
Naprawdę uważasz, że zarobisz na aktualnych figurkach za 5-10 lat?Thain pisze:Oj tam. Pomyślcie sobie, że równocześnie wartość tego co macie na półkach także wzrasta i jeżeli kiedykolwiek zdecydujecie się to sprzedaż to w kategoriach realnych raczej na tym nie stracicie.
Na plastikach z 5ed jakoś chyba ludzie kokosów nie zbijają na jebajach czy innych łalegrach...
No właśnie ostatnio sprzedawałem swoje orki. Głównie modele z 6ed. Na metalowe ludzie rzucali się aż miło było patrzeć. Figurki te miałem od 5 lat i nie zdaje mi się, żebym na nich stracił w stosunku za ile je nabyłem.
Też zdaje mi się, że kompletne oddziały z 5ed. chodzą za spore pieniądze.
Też zdaje mi się, że kompletne oddziały z 5ed. chodzą za spore pieniądze.
- Don_Silvarro
- Chuck Norris
Archiwalne metale - okej, nabierają wartości z czasem, tym szybciej od kiedy pojawiły się fajnkasty. Ale plastiki? Poważnie? Jakoś nie widziałem nigdy, żeby wojownicy chaosu w wersji Quasimodo, jednoczęściowi bretońscy łucznicy czy skinki z krótkimi łukami schodziły po cenach nawet bliskich obecnym odpowiednikom, a już na pewno nie po wyższych.
Bardzo mi będzie miło, jak koledzy mnie z błędu wyprowadzą, ale coś mi się to nie widzi.
Bardzo mi będzie miło, jak koledzy mnie z błędu wyprowadzą, ale coś mi się to nie widzi.
Plastikowe, 5ed jednoczęściowe elfy, DE, halabardnicy imperium, chaos dwarfy chodzą za bardzo duże sumy na ebayu. Krasnoludzkie beczułki, wojacy chaosu, beastmeni chodzą za mniej.
Imperialna piechota ze starteru (strzelcy i piechota) jest bardzo pożądana i chodzi za niezłą kasę. Łucznicy bretońscy i konni starterowi chodzą za ceny porównywalne do obecnych zestawów.
Dość dużą wartość ma też piechota imperialna z 6edycji (chodzi o tą z boxa) - sam bym chciał mieć ich gdybym zbierał imperium
Oczywiście mówimy tu głównie o ebayu, bo na allegro często ludzie nie wiedzą czego się pozbywają, albo jaką to ma wartość na rynku światowym.
Imperialna piechota ze starteru (strzelcy i piechota) jest bardzo pożądana i chodzi za niezłą kasę. Łucznicy bretońscy i konni starterowi chodzą za ceny porównywalne do obecnych zestawów.
Dość dużą wartość ma też piechota imperialna z 6edycji (chodzi o tą z boxa) - sam bym chciał mieć ich gdybym zbierał imperium

Oczywiście mówimy tu głównie o ebayu, bo na allegro często ludzie nie wiedzą czego się pozbywają, albo jaką to ma wartość na rynku światowym.
- General Baga
- Kradziej
Wiesz z tego co pamiętam poprzednia podwyżka objęła głównie USA w polsce ceny nie poszły w gore...jak będzie teraz...nie wiemmisha pisze:wtf jakie wzrosty![]()
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Mnie u siebie horoszo
Ja tam na przykład bardzo lubię klony do HE z 5 edycji i moim zdaniem cały czas są duzo ładniejsze od nowych spearelfów/łuczników. Niestety dosyć ciężko je dostać i ciągle mi brakuje kilkudziesięciu spearelfów 

Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.