Wielkie, Złe, Futrzaste czyli Tundertusk i Stonehorn
Moderator: Afro
Re: Wielkie, Złe, Futrzaste czyli Tundertusk i Stonehorn
To jak jest w koncu 3d6 ?
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Będzie się pytać dopóty mu nie powiemy, że jednak 3d6
Dwie najwyższe kości przy szarżowaniu dotyczą dwóch sytuacji:
a) dla zwyczajnie szarżujących modeli oznacza to po prostu, że jeśli na 2d6 kulną 10+, to mają lepsze impacty
b) dla modeli z zasadą swiftstride, które do szarżowania używają 3d6 (np: meneaterzy z wybranym swifstridem) oznacza to z kolei, że do wyniku 10+ liczą się tylko dwie wyższe kości z trzech, których używają
Easy
a) dla zwyczajnie szarżujących modeli oznacza to po prostu, że jeśli na 2d6 kulną 10+, to mają lepsze impacty
b) dla modeli z zasadą swiftstride, które do szarżowania używają 3d6 (np: meneaterzy z wybranym swifstridem) oznacza to z kolei, że do wyniku 10+ liczą się tylko dwie wyższe kości z trzech, których używają
Easy
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Duży RB strona 509, tabelka w górnym prawym rogu jest najzupełniej jasna. Ciężko ją źle zinterpretować i wynika z niej, że monstery nie mają swiftstride
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
-
- Chuck Norris
grałem w Babicach na Stonehornie
na 5 bitew wypadł następująco:
1 vs demony
wraz z 3 yeti zaszarżował kloc bloodleterów z heraldem miał czar +1T (IG nie doszły)
zginął w 3 lub 4 rundzie gdy czar się skończył wygrywał combat do końca zdjął jakieś 15-18 modeli yeti ok 5-6 zanim wyparowały
2 vs ogry wpadł w IG od boku kończąc walkę wcześniej zjadł 3 bule
3 vs TK spadł od stalkerów w 1 rundę ale dzięki temu przetrwały mournfangi
4 vs Bretonia straszył pegazy i padł od szarży lancy
5 vs dwarfy zjadł działo i pogonił kloc 30 rangerów zostały mu 2 rany
ogólnie nie jest zły na 5 bitew w 3 był pozytywny takie 3 z dużym +
na 5 bitew wypadł następująco:
1 vs demony
wraz z 3 yeti zaszarżował kloc bloodleterów z heraldem miał czar +1T (IG nie doszły)
zginął w 3 lub 4 rundzie gdy czar się skończył wygrywał combat do końca zdjął jakieś 15-18 modeli yeti ok 5-6 zanim wyparowały
2 vs ogry wpadł w IG od boku kończąc walkę wcześniej zjadł 3 bule
3 vs TK spadł od stalkerów w 1 rundę ale dzięki temu przetrwały mournfangi
4 vs Bretonia straszył pegazy i padł od szarży lancy
5 vs dwarfy zjadł działo i pogonił kloc 30 rangerów zostały mu 2 rany
ogólnie nie jest zły na 5 bitew w 3 był pozytywny takie 3 z dużym +
Ostatnio grywam na tusku. Nie wiem jak traktować ten model. Wiadomo, że jaj nie urywa, ale im mniej od niego wymagam tym więcej robi Bardzo dobrze skupia ostrzał, świetnie strzela (klopa + soulblight to całkiem spoko combo, a harpun i pułapka skutecznie odstraszają kowbojów), ma fajną zdolność i całkiem dobrze klepie. U mnie działa na flance, bo to jedyny oddział który nie musi być niańczony przez gennerała i bsbka. Jedyne co odstrasza to koszt. 250 pkt to zdecydowanie ZA dużo jeżeli spojrzeć na to ile kosztuje np hydra czy aboma. Muszę sprawdzić jak tusk będzie działał z meneaterami. Ludożercy+blaster+tusk+heaven fajnie działają, punktując już od 1 tury. Ktoś tego próbował?
- Infernal Puppet
- Masakrator
To nie on jest za drogi, to one są za tanie250 pkt to zdecydowanie ZA dużo jeżeli spojrzeć na to ile kosztuje np hydra czy aboma
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
przecież nie ma immune to psychology/frenzy, czegoś nie wiem?Dastor pisze:... bo to jedyny oddział który nie musi być niańczony przez gennerała i bsbka. ...
esgaroth pisze:przecież nie ma immune to psychology/frenzy, czegoś nie wiem?Dastor pisze:... bo to jedyny oddział który nie musi być niańczony przez gennerała i bsbka. ...
Prawdopodobnie nie umiesz czytać bo w booku jest napisane ze ma frenzy
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
prawdopodobnie u Ciebie jest z tym gorzej Frenzy ma Stonehorn, Thundertusk go nie ma... a Dastor pisał, że gra na TuskuJagal pisze:esgaroth pisze:przecież nie ma immune to psychology/frenzy, czegoś nie wiem?Dastor pisze:... bo to jedyny oddział który nie musi być niańczony przez gennerała i bsbka. ...
Jagal pisze:esgaroth pisze:przecież nie ma immune to psychology/frenzy, czegoś nie wiem?Dastor pisze:... bo to jedyny oddział który nie musi być niańczony przez gennerała i bsbka. ...
prawdopodobnie u Ciebie jest z tym gorzej Frenzy ma Stonehorn, Thundertusk go nie ma... a Dastor pisał, że gra na Tusku
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.