Bretonnia Leon'a
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Bretonnia Leon'a
Czesc! Dzis zaczynam malowac swoja armie Wczoraj caly dzien meczylem sie nad konwersjami championa pegazow - dzis go pomaluje (podklad juz schnie). Podstawka bedzie sosną, a na jej szczycie będzie champion. (reszte pegazow tez tak zrobie). Pozatym zrobilem drobne konwersje zbroi pegaza zeby się bardziej wyroznial. Problem w tym, ze wlasciwie w swoim zyciu pomalowalem moze z 10 figurek i raczej sie nie staralem zbytnio.. Macie moze jakies porady dotyczace malowania? Chce zeby byly poprostu ladnie pomalowane bez zadnych skomplikowanych efektow. Chce zeby poprostu byly schludne.. Maluje na czarnym podkladzie - macie dla mnie jakies rady?
Pozdrawiam. Efekty mojej pracy dolacze wieczorem jak dobrze pojdzie
Pozdrawiam. Efekty mojej pracy dolacze wieczorem jak dobrze pojdzie
podstawowa rada.. to powoli, spokojnie i DOKŁADNIE.
trzeba miec jeszcze troche cierpliwosci
czekam na efekty.
trzeba miec jeszcze troche cierpliwosci
czekam na efekty.
nie za gesta farba - nalezy uzywac wody (ale aby nie plywalo bo zaleje dzioory i wglebienia i bedzie fe ...) sporo warstw ... no i dbalosc o rowne linie ... pozyteczny jest tez bleklining ... czyli oddzdielanie powierzchni ciemnymi kreskami (w zaleznosci od kolorow rozne odcienie nie koniecznie czarne ...) coby nabieraly "wypuklosci i glebi" i sie jakos ladnie komponowaly ... no i kolory neiszczesne kolory to podstawa ... jak ma byc na stol to i krawedziowanie sie przyda bo to chyba najszybsza i najefektowniejsza technika jesli idzie o figsy stolowe ... chyba all
PS ja tez strugam bretonie ale nie dla siebie tylko na ebaja
PS ja tez strugam bretonie ale nie dla siebie tylko na ebaja
No.. przyszedl czas na moje pierwsze wypociny. sam pegaz nie jest jeszcze skonczony, albowiem dopiero zauwazylem ze nie mam czarnej farbki tzn. mam ale w sparyu.. zamowilem juz szybkim kurierem wiec niebawem powinna byc, wtedy go skoncze. Ale chce wam pokazac pomysl i ogolny zarys Jak wam sie podoba? Pegaz bedzie na tej sosence oczywiscie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
na krawedziach dajesz mocny kontrastujacy hajlajt ... swoja droga kratka to nie za dobry pomysl jak na 11 figse w zyciu ... proponuje zamalowac laczenia czarna farba i ja troche "poucinac kolorami kratek ... otrzymasz wieksza glebie i bardziej czysty i czytelny obraz ...Leoncoeur pisze:a co to krawedziowanie?
http://www.coolminiornot.com/146631
cos takiego jak w mojej pracy tylko ze zamiast tych zlotych nici bardzo cieniutkie czarne ... tylko zebys z gruboscia nie przesadzil jak ja kiedys ... bo bedzie taka kaszana
http://www.coolminiornot.com/140566
to chyba tyle a i kratki wypadaloby choc 1 kolorkiem dodatkowym pocieniowac ...
Z Green Stuffu.Majones pisze:Podoba mi się ta zbroja na pegazie, z czego ją zrobiłeś?? (tą na karku)
Dead: sprobuje zrobic to na obecnej kratce
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 9 wrz 2007, o 11:02 przez Leoncoeur, łącznie zmieniany 1 raz.
hmm no musisz troche pocwiczyc zeby table top zrobic no niestety
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
Cóż.. przyznam, że pegaz którego wczoraj wam pokazałem jest totalnie zepsuty, dlatego postanowiłem go zmyć i zacząć od nowa (Póki co na innej figurce).
Mam nadzieje, że widać te "cienie"?
Pozdrawiam
PS: Nie wiem jak pomalować tą tarczę na herb.. chciałem, żeby była biała, ale to nie pasowało.. Pociągnąć tą kratkę przez niego? Może mi ktoś podsunąć jakiś sensowny pomysł?
PS2: Lepsze fotki zrobię może jutro - przy świetle dziennym..
Mam nadzieje, że widać te "cienie"?
Pozdrawiam
PS: Nie wiem jak pomalować tą tarczę na herb.. chciałem, żeby była biała, ale to nie pasowało.. Pociągnąć tą kratkę przez niego? Może mi ktoś podsunąć jakiś sensowny pomysł?
PS2: Lepsze fotki zrobię może jutro - przy świetle dziennym..
Ostatnio zmieniony 9 wrz 2007, o 11:04 przez Leoncoeur, łącznie zmieniany 2 razy.
Zanim przeczytałem Twój post do końca myślałem, że ta szara plamka jest zamierzona. Możesz na tej tarczy dać jakiś specyficzny herb (Wpisz sobie w google herby może znajdziesz jakiś związany z Twoim nazwiskiem) i możesz go wtedy tam wmalować. Mnie się podoba, czekam na efekt końcowy.
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
No, nieźle, nieźle ale wypełnij czymś ten herb, i żeby odcienie na pysku przechodziły w coraz jaśniejsze w kierunku końca "nosa" Zobacz zdjęcia prawdziwych koni może Cię to natchnie.
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"