Warriors of Chaos Murmandamus

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Warriors of Chaos Murmandamus

Post autor: Murmandamus »

Postanowiłem pochwalić się swoją armią chaosu. Na początek prezentuję Smoka Chaosu. Zbudowany jest z Hydry i paru dodatkowych części. Łuski dorobione ręcznie. Niestety jakoć zdjęć bęzie taka a nie inna jako że posiadam tylko 5mpix komórkę a i sam nie jestem specjalistą od fotek.

Obrazek
Shot at 2012-05-26

Obrazek
Shot at 2012-05-26

Obrazek
Shot at 2012-05-26

Obrazek
Shot at 2012-05-26
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
krucjatus
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: krucjatus »

Rozumiem cie sam nie umiem robić fotek :? a te łuski nie pomalowane czy to przez zdjęcie?ale tak to fajny model :) ,mógłbyś tylko zrobić zbliżenie na jeźdźca?

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

zbliżony jeździec smoka. Łuski robiłem z poxyliny każdą z osobna i każdą z osobna przyklejałem.
Efekt nie jest do końca zadowalający ale nie wiem co jeszcze mógłbym z nimi zrobić w malowaniu

Obrazek

A to dalsze zdjęcia. Jeździec na mantikorze, Demon princ i lord n palaqinie.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
MARDUK
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MARDUK »

Za grubo kładziesz farbę i chyba tak jak mój kumpel do modelowania wykorzystujesz poxylinę bo strasznie rażą niedoróbki na konwersjach (jakby zbyt szybko zaschła masa i nie zdążyłeś dokończyć). Lord na palaqinie ciekawy koncept, ale widać tam imperialne oznakowanie (herezja), które trzeba usnąć albo zakleić chaosowymi bitsami. Przypadły mi do gustu te nurglingi glutowate ślimaki, wyobraziłem je sobie w brązach i prawie puściłem pawia z obrzydzenia hehe, ehh ten Nurgle :) Na mantikorze bardzo razi w oczy brak proporcji pomiędzy tułowiem a nogami od elfa, nie wejdą tam nogi rycka? Chociaż z drugiej strony jakby dać tam nogi nowego rycka to mantysia zrobi się bardzo mała jakby bohu dosiadał psa. Może warto by było posadzić tam jakiś staroedycyjny model, wtedy będzie bardziej dopasowane. Na smoku bohater ma to samo, brak proporcji (Tors oki, dobrze pasują do korpusu rycka, głowa warriora prawa ręka nowego warriora i 5ed lewa, natomiast 5 ed. nogi od kawalerzysty są za małe do reszty niestety). Ogólnie przeróbka hydry dość dobry pomysł, wykonanie mogło by być lepsze (chyba zbyt blisko tyłka skrzydła, łuski zbyt chaotycznie rozłożone). Mam wrażenie, że za bardzo się śpieszysz jakbyś miał akord od wykonania konwersji :) Konwersja zabiera więcej czasu niż sklejenie gotowego modelu, dlatego uważam , że warto przy niej posiedzieć aby twoja idea prezentowała się jak najlepiej. Zdjęć nie oceniam bo sam nie potrafię ich robić hehe :) Także do pracy.

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ