Pytania początkujacego TK
Moderator: Shino
Re: Pytania początkujacego TK
Witam wszystkich,
mam pytanie: czy ktoś z was może testował już/grał kolosem z łukiem i mógłby powiedzieć jak się sprawdził?
Sądzicie, że w ogóle jest grywalny czy lepiej dobrać dodatkowego hand wepona?
mam pytanie: czy ktoś z was może testował już/grał kolosem z łukiem i mógłby powiedzieć jak się sprawdził?
Sądzicie, że w ogóle jest grywalny czy lepiej dobrać dodatkowego hand wepona?
- Mefistofeles
- Falubaz
nie wiem czy teraz jakiekolwiek zestawienie w ogóle jest grywalne
“And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you.“
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
_______Sfinks to akurat żaden must-have (aczkolwiek ja na nim gram)
- SiersciucH
- "Nie jestem powergamerem"
co jeśli w oddziale jest ramhotem i tracę frenzy wychodzę z odzziału i znowu się do niego dołanczam czy oddział znowu dostaje frenzy ?
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
DołĄczam. Tak, dlaczego miałoby być inaczej?SiersciucH pisze:co jeśli w oddziale jest ramhotem i tracę frenzy wychodzę z odzziału i znowu się do niego dołanczam czy oddział znowu dostaje frenzy ?
Zaczynam Tomb Kingami, mam batalion (szkielety 20/20 łukami/speary)
sfinks z załogą i hierotytan i mag ze sfinksa na piechotę.
Jak z tego złożyć coś w miarę grywalnego na 600-700 pts.
Grać będę przeciwko chaosowi, ogrom, vc, krasnalom, leśnym.
pozdrawiam
sfinks z załogą i hierotytan i mag ze sfinksa na piechotę.
Jak z tego złożyć coś w miarę grywalnego na 600-700 pts.
Grać będę przeciwko chaosowi, ogrom, vc, krasnalom, leśnym.
pozdrawiam
Moja GALERIA
zapraszam na http://www.yourwellpaintedarmy.com
oraz na https://www.facebook.com/BiohazardGame
- SiersciucH
- "Nie jestem powergamerem"
Jak jeszcze nie posklejałeś sfinxa to zrób go na magnesach będziesz miał opcję do wyboru
- Naviedzony
Poza tym na sfinksie jeździ Tomb Prince, a nie mag.
Ze sfinksa zrobiłem warsphinxa i hierotytana. Nie prosiłem o porady w sprawie konwersji tylko o grywalną rozpę na 700-1000 pts. Nie chcę kupić czegoś czym nie pogram.
Pozdro
Pozdro
Moja GALERIA
omg nie chodzi o gotowca. Tak ciężko odpisać złóż duży klocek warriorów z boostem na ww od lorda + dopełnij chariotami, ssc + titan i pograsz.
Czy tutaj wszyscy muszą się od razu czepiać ?
TO jest odpowiedź na poziomie, jak masz odpisywać tak jak to robisz to lepiej nie pisz wcale:
Araghas napisał(a):
Hej pomożecie mi skompletować coś na 2500 przeciwko Dark Elfom ? posiadam: 8 rydwanow+kinga na rydwanie, 2 katapulty, 45 łuków, 3 stalkerow/knightów, skorpiona, giganta, 3 carriony, casket, 0 konnyh z lukami, bohaterow nie bede wymienial, 8 swarmów, w tym tyg dojdzie mi 60 szkieletów z dzidami i tarczami,30 tomb guards, chyba tyle, Dziękuję tym którzy pomogą pozdrawiam
Na dark elfy weź maksymalną liczbę rydwanów i wszystkie łuki, jakie posiadasz. Słaby T dark elfów sprawia, że są dość podatne zarówno na lekkie strzelanie, jak i na impacty. Pamiętaj, że rydwany też strzelają!
Zrezygnuj, ze Stalkerów, ta armia ma zbyt wysoką inicjatywę (nawet hydrę ranisz na 5+) na rzecz Necropolis Knights (koniecznie z dokupionym wykopywaniem).
3 carriony przydadzą się zawsze (kontra na harpie).
Jeśli chcesz możesz zawrzeć w rozpisce małą hordę szkieletów do trzymania magów (bo nic więcej raczej nie zrobią). Jeśli jednak zdecydujesz się na hordę to w najtańszej wersji, bez włóczni, za to z hand weaponem i tarczą.
Cascet przydaje się bardzo, tak samo katapulty (na duże klocki piechoty i przede wszystkim na hydry!!), ale musisz się zastanowić, czy masz jak je obronić przed harpiami i kolesiem z pendantem na pegazie.
No i tutaj dochodzimy do standardowego problemu. Jak zabić gościa na pendancie? Masz kilka opcji:
1. Liczysz, że po prostu pendant mu kiedyś nie wyjdzie i zginie jak powinien każdy normalny model ginąć.
2. Szarżujesz go dowolnym oddziałem i wrzucasz temu oddziałowi Killing Blowa z pierwszego zaklęcia z Lore of Nehekhara.
3. Szarżujesz go Necropolis Knights i liczysz, że w końcu wpadnie ten Killing Blow, a on nie zda warda.
4. Zabijasz go z zaklęciami z Lore of Death, które nie mają siły więc omijają ochronę z pendanta.
Z doświadczenia podpowiem, że to ostatnie jest najskuteczniejsze.
Bohaterów złóż jak chcesz, ja mogę tylko powiedzieć, że lord-mag to jest mus przeciw darkelfom. W ogóle powinieneś mieć tak silną obronę przeciwmagiczną jak tylko się da mieć, inaczej co turę na twoich oddziałach będą lądowały pitki. No i każdy z lore'ów jakie weźmiesz się przyda. Kombinuj.
Czy tutaj wszyscy muszą się od razu czepiać ?
TO jest odpowiedź na poziomie, jak masz odpisywać tak jak to robisz to lepiej nie pisz wcale:
Araghas napisał(a):
Hej pomożecie mi skompletować coś na 2500 przeciwko Dark Elfom ? posiadam: 8 rydwanow+kinga na rydwanie, 2 katapulty, 45 łuków, 3 stalkerow/knightów, skorpiona, giganta, 3 carriony, casket, 0 konnyh z lukami, bohaterow nie bede wymienial, 8 swarmów, w tym tyg dojdzie mi 60 szkieletów z dzidami i tarczami,30 tomb guards, chyba tyle, Dziękuję tym którzy pomogą pozdrawiam
Na dark elfy weź maksymalną liczbę rydwanów i wszystkie łuki, jakie posiadasz. Słaby T dark elfów sprawia, że są dość podatne zarówno na lekkie strzelanie, jak i na impacty. Pamiętaj, że rydwany też strzelają!
Zrezygnuj, ze Stalkerów, ta armia ma zbyt wysoką inicjatywę (nawet hydrę ranisz na 5+) na rzecz Necropolis Knights (koniecznie z dokupionym wykopywaniem).
3 carriony przydadzą się zawsze (kontra na harpie).
Jeśli chcesz możesz zawrzeć w rozpisce małą hordę szkieletów do trzymania magów (bo nic więcej raczej nie zrobią). Jeśli jednak zdecydujesz się na hordę to w najtańszej wersji, bez włóczni, za to z hand weaponem i tarczą.
Cascet przydaje się bardzo, tak samo katapulty (na duże klocki piechoty i przede wszystkim na hydry!!), ale musisz się zastanowić, czy masz jak je obronić przed harpiami i kolesiem z pendantem na pegazie.
No i tutaj dochodzimy do standardowego problemu. Jak zabić gościa na pendancie? Masz kilka opcji:
1. Liczysz, że po prostu pendant mu kiedyś nie wyjdzie i zginie jak powinien każdy normalny model ginąć.
2. Szarżujesz go dowolnym oddziałem i wrzucasz temu oddziałowi Killing Blowa z pierwszego zaklęcia z Lore of Nehekhara.
3. Szarżujesz go Necropolis Knights i liczysz, że w końcu wpadnie ten Killing Blow, a on nie zda warda.
4. Zabijasz go z zaklęciami z Lore of Death, które nie mają siły więc omijają ochronę z pendanta.
Z doświadczenia podpowiem, że to ostatnie jest najskuteczniejsze.
Bohaterów złóż jak chcesz, ja mogę tylko powiedzieć, że lord-mag to jest mus przeciw darkelfom. W ogóle powinieneś mieć tak silną obronę przeciwmagiczną jak tylko się da mieć, inaczej co turę na twoich oddziałach będą lądowały pitki. No i każdy z lore'ów jakie weźmiesz się przyda. Kombinuj.
Moja GALERIA
Rydwany poszaleją zwłaszcza jak pendantowiec albo inny pegazista ci je zblokuje i posypie w 2 tury combatu.Co do stalkerów, to jeżeli katapy ci nie siądą co się zdarza nie masz za bardzo czym ich ściągać
Knighci jeżeli są zakopywani lubią sobie wyjść gdy z armii nie ma co zbierać
Knighci jeżeli są zakopywani lubią sobie wyjść gdy z armii nie ma co zbierać
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE
CANS FOR THE CANS THRONE
to co w takim razie opłaca sie brac na 1k pts
Przewiduję klocek 40 szkieletów + tomb king (generał), High liche priest (hierophant) to już jakieś 400 pts, coś koło 20-40 łuczników (opłaca się 20 zamienić na uszate z łukami?) łucznicy to kolejne 130-250 pts
Hierotytan dla dodatkowej magii dodatkowe 175 pts i dalej nie wiem. Zostaje około 150 pts.
Mam jeszcze do dyspozycji Warsphinxa, 3 rydwany, 3 stalkerów/knightów bo jeszcze w wypraskach siedzą (co lepiej złożyć jako pierwsze? ew, magnesy??) i 8 lekkiej jazdy.
Przewiduję klocek 40 szkieletów + tomb king (generał), High liche priest (hierophant) to już jakieś 400 pts, coś koło 20-40 łuczników (opłaca się 20 zamienić na uszate z łukami?) łucznicy to kolejne 130-250 pts
Hierotytan dla dodatkowej magii dodatkowe 175 pts i dalej nie wiem. Zostaje około 150 pts.
Mam jeszcze do dyspozycji Warsphinxa, 3 rydwany, 3 stalkerów/knightów bo jeszcze w wypraskach siedzą (co lepiej złożyć jako pierwsze? ew, magnesy??) i 8 lekkiej jazdy.
Moja GALERIA
- Naviedzony
5. Wrzucasz w niego Light of Death z Cascetu. Powinno podziałać, bo Cascet też jest bezsiłowy i omija ochronę z pendanta.No i tutaj dochodzimy do standardowego problemu. Jak zabić gościa na pendancie? Masz kilka opcji: