Waaaagh!!!!
Moderator: Kołata
jw, w armybooku pisze zreszta dosc jednoznacznie
jak jest w orkach to +4, czyli na 2+ ^^ ale chyba czas zacząć trzymać w najtosach
<truepunk> powinni robic dwa niezalezne turnieje, dla pijacych i dla niepijacych
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
1 oznacza hity z BO w oddzial i normalne ruszanie sie.
mam pytanie o waaaagh, ale od innej strony, a mianowicie kto moze krzyczec to waaagh. W podreczniku armii napisane jest ze warboss moze krzyczec ( a warboss to lord ), wiec czy bigboss tez moze krzyczec waaagh, gdyz na turnieju na 1600pkt., ludzie mowili ze moze, tylko nie poparli tego cytatem z ksiazki. Prosze o jakis cytat.
-
- "Nie jestem powergamerem"
taaa, a w tym samym czasie jakas jedyneczka na hopkach czy fascie i juz mozesz o nich zapomniec
ja osobiscie po pierwszym hurra!optymizmie co do tej zasady teraz stosuja ja dosc rzadko - jak juz to w 4 czy 5 turze kiedy fasty czy hopki juz nie zdaja animozji (bo albo nie ma ich 5 szt albo nie ma ich wogole)
ja osobiscie po pierwszym hurra!optymizmie co do tej zasady teraz stosuja ja dosc rzadko - jak juz to w 4 czy 5 turze kiedy fasty czy hopki juz nie zdaja animozji (bo albo nie ma ich 5 szt albo nie ma ich wogole)
nie ma reguly
najwazniejsza opcja jest mozliwosc wykorzystania waaagh!
to czesto trzyma przeciwnika troche dalej od oddzialow piechoty...bo ta moze radosnie pobiec na 14" i sie zrobi glupio...
wykorzystujesz wtedy kiedy to jest potrzebne;osobiscie najczesniej stosuje gdy gieneral ma koniecznie gdzies dobiec
a skumplowany oddzial z BOBB tez chcialby sobie zrobic dalsza wycieczke
a ze mozna rzucic 1...coz taki life
to tak samo niepowinienem stosowac BOBB bo zabije paru kolesi...albo bound spella bo oddam polowe pktow za shamana
jest to tzw "wkalkulowany czynnik ryzyka"
najwazniejsza opcja jest mozliwosc wykorzystania waaagh!
to czesto trzyma przeciwnika troche dalej od oddzialow piechoty...bo ta moze radosnie pobiec na 14" i sie zrobi glupio...
wykorzystujesz wtedy kiedy to jest potrzebne;osobiscie najczesniej stosuje gdy gieneral ma koniecznie gdzies dobiec
a skumplowany oddzial z BOBB tez chcialby sobie zrobic dalsza wycieczke
a ze mozna rzucic 1...coz taki life
to tak samo niepowinienem stosowac BOBB bo zabije paru kolesi...albo bound spella bo oddam polowe pktow za shamana
jest to tzw "wkalkulowany czynnik ryzyka"
-
- "Nie jestem powergamerem"
wszystko wiadomo;
tylko podzielilem sie swoimi spostrzezeniami ze na poczatku mocno stawialem na waaagh! nawet starajac sie troche pod to kombinowac rozpy (z uwzglednienie BO np) ale mi przeszlo - po prostu mam juz w armii za duzo tych "wkalkulowanych czynnikow ryzyka" (bardzo podoba mi sie to okreslenie )
teraz stosuje glownie wtedy gdy oddzial z magami musial opuscic BOBB a koniecznie musze mniec pewnosc ze zdadza animozje
tylko podzielilem sie swoimi spostrzezeniami ze na poczatku mocno stawialem na waaagh! nawet starajac sie troche pod to kombinowac rozpy (z uwzglednienie BO np) ale mi przeszlo - po prostu mam juz w armii za duzo tych "wkalkulowanych czynnikow ryzyka" (bardzo podoba mi sie to okreslenie )
teraz stosuje glownie wtedy gdy oddzial z magami musial opuscic BOBB a koniecznie musze mniec pewnosc ze zdadza animozje
Witam nie jestem orkowym genrałem ale mam 2 pytanko w sprawie greenskin
1 To orkowi szamani mogą wybrać Big albo little WAGH (MAGIA)(2lvl)??
2 jak generał czarnuch krzyczy wagh to jego oddział ma 6(a jest np w dzikach)??
dzięki ale już dorwałem się do podręcznika i znalazłem odpowiedzi na swoje pyania
1 To orkowi szamani mogą wybrać Big albo little WAGH (MAGIA)(2lvl)??
2 jak generał czarnuch krzyczy wagh to jego oddział ma 6(a jest np w dzikach)??
dzięki ale już dorwałem się do podręcznika i znalazłem odpowiedzi na swoje pyania