Maźnięty bardziej niż przyzwoicie, ma lekko kreskówkowy wygląd co dodaje mu jeszcze uroku, raczej bawi niż straszy. Kolor ślepi pozostawiłbym, może dołożenie przekrwień na bardziej wybałuszonej gałce nadałoby mu nieco wrednego charakteru.
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Temat jest dłuuuugi. Nie starczy mi czasu, aby zapoznać się z całością, więc być może nie dotarłem do tego fragmentu.On nakłada wpierw na figsy więcej warstw niż przeciętni malarze i jak do tego doda się świetne konwersje, nad którymi spędza całe dnie wiec to wychodzi, ze bless dłużej bejcuje niż Rafix maluje;]
Troche to trwalo ale udalo mi sie okreslic skad ten dzik w rydwaniebless pisze:IMO to w ogole nie jest model GW, tylko jakiejs innej firmy. Moge sie mylic, ale to raczej malo prawdopodobne.
Jaki znawca modeli zidentyfikuje ten model?
Biały podkład -> jasne kolory (wersja bazowa) -> bejca -> przemycie benzyną lakową niektorych elementów (głownie metal lub tam gdzie bejcy jest za dużo) -> lakier -> drobne korekty lub ozdobniki (typu krew na maczugach, itp - bez wielkiego malowania) -> trawka na podstawke i pomalowanie krawedzi podstawki na czarno. Job's done. W sumie sporo czynnosci, ale ze sa wykonywane w trybie maszynki, wiec idzie to sprawnie.Martin von Carstein pisze: Temat jest dłuuuugi. Nie starczy mi czasu, aby zapoznać się z całością, więc być może nie dotarłem do tego fragmentu.
Stosujesz jeszcze jakieś rozjaśnienia drobne etc? Czy jednak tylko podstawa, potem zanurzasz w bejcy i zmywasz nadmiar jej z rowków, płaskich i wypukłych powierzchni (robiąc efekt rozjaśniania)?
Tyko pisze:Troche to trwalo ale udalo mi sie okreslic skad ten dzik w rydwaniebless pisze:IMO to w ogole nie jest model GW, tylko jakiejs innej firmy. Moge sie mylic, ale to raczej malo prawdopodobne.
Jaki znawca modeli zidentyfikuje ten model?![]()
http://www.blacktreedesign.com/europe/p ... ctid=23341
Wszystko było bejcowane, ale przez zanurzeniem niektóre elementy musiałem pomalowac nieco lepiej niz tylko kolorem bazowym, np. nogi pająka, ktore są cieniowane (czarny-czerwony). Niektóre elementy, np. rogi pajaka, musiałem tez potem recznie poprawiać, bo zle wyszły po bejcy. Efekt bejcy został wiec w jakichś 20% skorygowany. Tajniki mojego bejcowania w pierwszym poście tego tematu.crovaxus pisze:jak bejca to zajebiście wyszedł. Jakiej bejcy używałeś??
Desert Yellow. Piaskowy kolor.Varulf pisze:świetnie wyszedł! jakim kolorem malowałeś spód pająka?
sam jestem w trakcie robienia swojego, zostało mi jeszcze dokończyć podstawkę i pomalować/zbejcować załogę