Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

Post autor: Pixel »

Andrzej pisze:Stare dobre czasy :)

Btw, skąd jest ten cytat w Twoim podpisie? :D
Jak dobrze pamiętam, w Krk podsłyszane na Arenie Bis. Ale kto do kogo to mówił i w jakich okolicznościach to nie pamiętam :wink:
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Jeden post pod drugim... sorki.

Ale mam takie pytanko. Nasze great weapony mają zasadę ASL, ale nasz ASF to znosi. A co jest w przypadku jak nasze lewki dostają z czaru/przedmiotu/z efektu zasadę ASL? Bijemy po inicjatywie? Nic nie robimy bo już mamy ASL z GW i nie można mieć 2 razy ASL i bijemy z przerzutami?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

po inicjatywie, bez przerzutów.
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Jak wyżej, każda ilość ASL jest znoszona przez każdą ilosc asf i na odwrót
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Nie wiem czy już ktoś o to pytał, ale mam prośbę do osób, które grają na Smoku. Z doświadczenia, jakie (jak liczne także) oddziały oraz jak szybko jest on w stanie przepchnąć, a z jakimi sobie nie radzi oraz które z tych oddziałów są ryzykowne dla niego, czyli wymagają szczęścia bądź wsparcia ze strony innej jednostki?
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

SD rozkreci kazdy oddzial jesli dac mu wystarczajaco dozu czasu, kwestia jest taka ze czasem sie nie oplaca przez 3-4 tury klepac jakis klocek...

kazdy combat da sie policzyc tam gdzie dostajesz 2-3 rany na ture raczej sie nie pchaj i juz.. ;)
Obrazek
Highborn Elves Only!

Krzysiek_312
Oszukista

Post autor: Krzysiek_312 »

Nie wiem czy już ktoś o to pytał, ale mam prośbę do osób, które grają na Smoku. Z doświadczenia, jakie (jak liczne także) oddziały oraz jak szybko jest on w stanie przepchnąć, a z jakimi sobie nie radzi oraz które z tych oddziałów są ryzykowne dla niego, czyli wymagają szczęścia bądź wsparcia ze strony innej jednostki?

Polecam AB, kratkę i długopis. :D

Myślę, że za jakieś pół godziny będziesz wiedział z kim smok wygrywa :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

A w co ludzie wolą bić, Lorda, czy Smoka zazwyczaj?

No i nie chodzi mi o Statystykę, bo to sobie umiem policzyć, tylko ciężko zrobić to ze wszystkimi armiami i jednostkami, więc chciałem zapytać, kogo wasze Smoki dały radę pokroić, a znowu z czym jest ryzykownie ;)

Coś w stylu relacji z bitwy :P
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

nie ten dzial, a ty w kogo bys bil?
wiadomo ze w smoka, gora ma 2+ z rerollem i warda
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Rozumiem, że na Savage Orków lepiej się nim nie porywać? Tak o koło 2 ran na Smoka mi wychodzi z rachunków przy hordzie, ale w pierwszej turze tylko w sumie, więc może jednak, bo później już tylko Siła 4 i pewnie przegrają Combat, więc 16 ataków zamiast 20?

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

jesli nie dostaniesz challanga, ale w takim klocku savegy zazwyczaj siedzi jeszcze cale HQ wiec moze byc roznie, raczej bym sie nie pakowal w zdrowy taki kloc...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Na pewno nie od przodu. Smok potrafi latać nie dlatego, że fajnie wygląda ze skrzydłami, tylko dlatego, żeby mógł wbijać się w różne rzeczy od boku/tyłu. Kwestię challenge'a rozwiązuje się szarżą kombinowaną. Na przykład Twój champion Dragon Prince'ów rzuca challenge jego championowi i smok może bić nieblokowany.

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Ja unikam oddziałów z S6, bo to szybka śmierć dla smoka. Reszta bez problemu. Mi ostatnio nawet dosyć sprawnie smok zjadł 30 kranoludzkich warriorów. 3-4 tury to trwało, średnio 7-10 modeli mu spadało. Przyjemność było się kiedyś wbić 20+ chaos warriors ze szmatą BoEF, istna jatka :mrgreen:

Andrzej
Pan Spamu

Na OnG smok nigdy nie wleci zdrowy w kloc savagów, ta armia ma na niego mnóstwo kontr.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Slayer
Chuck Norris

Post autor: Slayer »

katapa hitnie i już wielki bul :?

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Slayer pisze:katapa hitnie i już wielki bul :?
"Rzyczę wszystkiego najlepszego panię prezydętcie" :wink:

Andrzej
Pan Spamu

To było celowe...

Slayer
Chuck Norris

Post autor: Slayer »

klamierz :lol2:

Andrzej
Pan Spamu

Btw, loec jest spoko. Testowałem go w Szczecinie, i choć generalnie obessałem, to sam loec spisał się świetnie. Dzięi niemu zabiłem dwóch lordów z As1+ z rerolem i pedanta. Mam zamiar dalej go testować, bardzo użyteczny przedmiot.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Jeszcze troche i dojdziesz do wniosku ze czołg jest grywalny, brawo andrzej brawo! ; )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Zablokowany