Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
Re: Pytania wszelakie ... ;)
W tej edycji IMO najlepiej brać: core - maruderzy z GW i warriorzy, specjal - choseni, rare - shrine i hellcannon, bohaterowie, reszta wg uznania.
Trudno bez spekulacji jednak dawać ci pewne rady co masz kupować poza batalionem (on się napewno przyda), skoro za kilka miesięcy zmieniają AB.
Trudno bez spekulacji jednak dawać ci pewne rady co masz kupować poza batalionem (on się napewno przyda), skoro za kilka miesięcy zmieniają AB.
ameryki nie odkryłeśDmtrij pisze:hellcanon oddaje punkty - out
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
przez okres jej używalności raz tylko zabiła w CC lorda ze smoka w DE ale smoka już nie rozłożyła a tak to spada i nic nie robi bo wiecznie albo nie trafia albo misfire. Za to model ma fajny to ratuje jej dupę ;]
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
z helupą jest taki problem, że jak juz pechowo trafiasz na skaveny, to nie dość że 3duże punkty oddajesz z 13 w chosenów to jescze dokładasz ponad 1 za brass orba.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Marudzimy na helkę przez przyzwyczajenie do niezajebywalnej helleny ze "Storm of chaos" Ja od czasu wyjścia 7edycyjnego booka bardzo szybko wyleczyłem się z jej używania jak rozstrzelała mi własnego generała na dysku Wcześniej hellena to było coś: wardzik, 7tafa, demoniczne gifty, przerzuty na strzelanie, zionięcie, olać to , że od czasu do czasu pogryzła własnych 10 maruderów, trzymała zawsze punkty i coś działała.
nikt nie narzeka na booka bo mimo że stary to radzi sobie bardzo dobrze tak samo jak bretka więc nie wiem o co Ci chodzi. My tu się nie boimy o to czy będzie lepiej napisany. Boimy by nie był GORZEJ napisany bo jest dobry. A co do starej helki to zgadzam się z przedmówcą ;] Stara helka to było coś ;]Eldritch pisze:A ja cały czas mam wrażenie, że marudzicie o tym, co odchodzi. RiP, zkaszaniony booku, oby nowy był lepiej napisany.
-
- Warzywo
To co sądzicie o takim połączeniu Batalion+12xwarrior+20x maruderzy?
bardzo dobre. najlepiej i tak wychodza 2x battalion i do tego bohaterów. Shrina zrobisz z chariota lub corpse carta i masz praktycznie wszystko. Chosenów możesz skonwertować sobie z warriorów
Ja się łudzę, że gorzej AB nie da się napisać. Nonsensowny EoTG, przesadzeni Choseni, brak skirmishu i lataczy, źle wycenieni bohaterowie, mounty i unity, do tego nudne klocki pełznące do przodu - zero finezji, słaba manewrowość. Parafrazując Golonkę - wzięli taką fajną armię i stworzyli to Coś. Ja czekam na szybki, ofensywny Chaos podobny do tego z Hord.
tak się zastanawiam...Czy można grać mając exalted hero na steedzie slaanesha na podstawce kawaleryjskiej? Niby oryginalny model ma 50x50 ale mam konwersji i nie uśmiecha mi się wsadzać ją na tą kolosalną podstawkę..
- rudobrody79
- Falubaz
pytanko kiedyś już padło i odpowiedź też
żebyś nie musiał szukaś, to od razu napiszę: jak wystawiasz go jako bicz slanesha za 25p to na podstawce 25x50 jednak jako demoniczny wierzchowiec za 50p to 50x50
żebyś nie musiał szukaś, to od razu napiszę: jak wystawiasz go jako bicz slanesha za 25p to na podstawce 25x50 jednak jako demoniczny wierzchowiec za 50p to 50x50
no to wiem że demonic jest na 50x50 ale dlaczego na steedzie slaanesha może być na tej małej piechotnej? W jakiejś erracie było czy LS pozwoliło? Bo jak może być to ja go zostawiam na kawaleryjskiej wtedy.
mają gdyż Spawn jest Monstrous Beast a im przysługuje stomp