Zarówno model jak i farbq niaszcza system. Coteaz to jedyny koleś w PA bez plecaka

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Eeeee... no taki mały atak klonów się zrobił, ale spoko, jak się je wymiesza z pudełkowymi to będzie wyglądało spoko.Noire pisze:Popieram przedmówców chcemy krasie;-)
+1Niko pisze:Ha! Pokazałeś co masz to teraz będziesz męczony! Maluj króla i goblin-hewera
Nie no kodeks jest, armia jest, myślę, że nie skończy się na paru razach, tym bardziej, że jest to moja wspólna armia, a dzielę ją z Niną (która też pomaga przy jej malowaniu i sklejaniu).smiejagreg pisze:+1Niko pisze:Ha! Pokazałeś co masz to teraz będziesz męczony! Maluj króla i goblin-hewera![]()
![]()
.
A poważnie - planujesz zbudować jakąś większą armię krasi, czy tylko for fun do gry na parę razy?
no, no zacznie się od zamykania w pokoju i malowania a może się skończyć jakimś rozkładaniem ceraty i nie wiadomo czym jeszczecrovaxus pisze:wpadłeś z tymi krasiami C'tan. Krasiowcy nie dadzą Ci spokoju teraz póki nie zalejesz ich taką ilościa świetnych figurek aż sami zaszyją się w pokojach i zaczną malować pod twoim natchnieniem![]()
Najpierw maluję metaliczny podkład a później na to idą cienkie warstwy różnych kolorów, najczęściej rdzawe (Bestial Brown, Scorched Brown), często fiolety, zielenie, niebieskie, a czasami nawet wszystko na raz. Zależnie od tego jaki efekt chcę uzyskać. Generalnie dużo wody, mało farby. Rozjaśniam tak samo metalikami - czasem w proporcji z wodą 1:10 i po kilka i więcej takich warstw. Na samym końcu jakieś obicia, zazwyczaj cienkie kreski z Mithril Silver.mati13u pisze:a ja ponawiam pytanie:
W jaki sposób malujesz kolorowe metale?
ctan pisze:No powiem Ci, że ciężko z oglądaniem na żywo, bo zazwyczaj figsy stoją na półce do momentu aż ktoś je kupi, czyli raczej długo ich tam nie ma.
Ale za to armia kraśków będzie stała cały czas!![]()
ps. maluję teraz Alrika i jego przydupasów, fajne te ludziki
[-∞, +∞]General Baga pisze:+1 sam chciałeś