Euro 2012 w piłkę nożną

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Re: Euro 2012 w piłkę nożną

Post autor: Siweusz »

Może wypiłem mniej od Ciebie. :wink:
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

Furion pisze:Jak wygląda kwestia czerwonych kartek? Szczęsny będzie mógł zagrać w kolejnym meczu, czy X meczy pauzuje?
Przecież w bramce jest bramkarz który robi co się od niego wymaga , więc młody nie musi już wracać. Rola showmana, celebrity ew. komentatora w telewizji chyba wystarczy :mrgreen:
Jak na historię naszych występów w Mistrzostwach Europy gdzie Polska nie zagrała w DWUNASTU kolejnych edycjach, w 2008 jakby nas też tam nie było :wink:
to teraz ten punkt to wielki sukces jest. Ruscy, Czesi , Jugole - bywało robili tam wielkie wyniki - a my byliśmy taką Andorą. Całe pokolenia kibiców oglądały sobie obce reprezentacje jedynie - jak jakieś Copa America .
Mamy też zawodnika, do gry którego - po meczu - nie można mieć uwag. Bramkarz rezerwowy :mrgreen: . Bywało gorzej...
Proponuję żeby cały stadion przed meczem razem z drużyną śpiewał zamiast hymnu raczej - "nic się nie stało". Kibice przez ponad ćwierć wieku słowa sobie dobrze wyćwiczyli..
Gdyby sędziował człowiek z Wysp albo Niemiec - mielibyśmy przegraną.

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Ktoś ogląda Rosjan z Czechami?
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

Ładny mecz zagraliśmy, bramka stracona była moim zdaniem wynikiem nieszczęśliwego przypadku. Damy radę nie jest źle pokazaliśmy, że umiemy grać. Co do organizacji mistrzostw na podstawie strefy kibica we wrocławiu mogę powiedzieć, że pierwsza klasa. Właśnie oglądam mecz rosja:Czechy i zrobiło mi się jakoś smutno.

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

Pokazaliśmy, ze umiemy grać w I połowie. A pozostałe 45 minut to cud, ze tylko 1:1 było.
Żadnych zmian, w szatni to nie wiem co robili panowie. Nie tak to powinno wyglądać.

Obrazek

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

stracili siły, nie będę ich usprawiedliwiał, że dach zakryty spowodował duchotę :D, bo nawet jeżeli to prawda to powinni siły rozłożyć równomiernie na dwie połowy.
Napisałem wcześniej, że mogło być 1:3? ... pomyliłem się powinno być 1:4 bo zapomniałem o karnym po zagraniu ręką w polu karnym. Gdyby Howard nam sędziował byłoby po jabłkach. :)
:shock: omg zgadzam się w czymś z Dzikiem :mrgreen:
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Źle może nie jest ale jak z Rosjanami i Czechami w planach mamy granie na obrotach 35/40 minut to nie widzę tego awansu z grupy sorry.... nie mówiąc o zmianach.... FRANKU istnieje takie coś.... jak zostaną 2 zmiany to na następny mecz nie przejdą jako gratis.

Taki mecz z Rosją to leżymy i kwiczymy. Czesi póki co też słabo nie grają ale nie mogą trafić więc .....
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Marcins
Masakrator

jak chcesz liczyć niewykorzystane akcje albo rzekome błędy sędziego(których nie było) to Polska by wygrała.

Awatar użytkownika
michnik000
Kretozord

Post autor: michnik000 »

W pierwszej połowie nasi grali bardzo energicznie, z werwą, ale w drugiej bardzo słabo, nie było tej szybkości gry i dodatkowo to obciążenie psychologiczne.Polacy po prostu poczuli się zbyt pewnie z jedną bramką w koszyku i osłabioną grecką drużyną.Wielkie brawa dla naszego bohatera - Tytonia, za ładną obronę mimo braku rozgrzewki.Ale Smuda dał siedzenia za brak zmian, no widział przecież, że chłopaki zmęczeni byli to mógł kogoś świeżego dosłać, ehh...
Szkoda Szczęsnego który powinien dostać żółtą kartkę, a nie czerwoną :evil:
Mecz był średni, mimo to dobrze, że zaczęliśmy od remisu.Emocje jednak były, ojjj były :)

Ingen175
Kradziej

Obrazek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Marcins pisze:jak chcesz liczyć niewykorzystane akcje albo rzekome błędy sędziego(których nie było) to Polska by wygrała.

Kiedy mieli siły nie wykorzystali okazji, kiedy umierali na boisku nie potrafili nic zrobić. Remis dobra rzecz chociaż awansu nam nie da z taką wytrzymałością (i tutaj chyba mamy najważniejszą rzecz, Smuda zajechał ich przed Euro).

@Michnik

Żółtą? To na sędziego spadłyby gromy
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Co mnie załamuje to Polscy kibice na stadionie. Siedzą na ławkach jak przed telewizorami. Gapią się na mecz zamiast non-stop dopingować. Tam powinno być biało-czerwone pieklo, pieśni i darcie ryja w opór przez bite 90 minut. A oni - co pokazały kamery i co bylo slychac - siedzieli jak kurwa w fotelu przed tv. Widać, ze 1szy raz w zyciu na meczu wiekszosc była.
Na mundialu w Korei to Koreańcy nieśli dopingiem swoich aż do półfinału (z pomocą sędziów :P). A u nas taka bieda. Normalnie 1szy raz stwierdzam, że przydali by się kibole :D To mecz w nożną, a nie w tenisa gdzie sie kreci głową za piłką i klaszcze za ładne zagranie!

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

W tym miejscu warto wspomnieć, że Szczęsny tuż przed turniejem powiedział o Borucu, że ten "na Euro 2008 zawiesił bardzo wysoko poprzeczkę, ale te jego interwencje g...wno dały". No cóż po spotkaniu z Grekami można przekornie powiedzieć, że Szczęsny złamał tyczkę zanim w ogóle dobiegł do tej poprzeczki.
cytat z wp - padłem ze śmiechu :P

Szczęsny musiał dostać czerwoną, poszedł na faul, nie próbował bronić, na wiosnę większy z niego celebryta niż sportowiec.

fajnie to skomentowała moja piękniejsza połowa: "Boruc Smudzie będzie się po tym meczu czkawką odbijał" :P

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Ja oglądam :) Ruskie idą jak na Berlin :D Czesi dostają oklep aż dziw. Po nas tez się przetoczą. Totalny ofens.
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Marcins
Masakrator

Szczęsny mimo wszystko dobrze się zachowywał gdyby nie jego interwencja byłaby bramka w plecy.

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Mógł znaleźć inne wyjście z tej sytuacji... Ustawić się, poczekać na przyjęcie i wtedy wygarnąć piłkę... ale on nawet nie próbował tej piłki wygarnąć, szedł od razu na faul... Było to idiotyczne zachowanie z jego strony. Gorsza była tylko interwencja przy straconej bramce.

Marcins
Masakrator

brawo dla Czechów [-o< Co do naszego bramkarza, w tej sytuacji sam na sam zachował się tak jak powinien, nie miał jak inaczej tego rozwiązać. Należy pamiętać ze nie miał wiele czasu na reakcje.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Szczesny zrobił śiwetnie - tylko czrwona kartka mogła go wykluczyc z mistrzostw a na pewno na tym zyskamy ; )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Ingen175
Kradziej

Obrazek

Musimy z tej grupy wyjść, bo to już będzie po prostu kompromitacja jak odpadniemy. Łatwiejszej się chyba nie dało wtedy wylosować. A oni mają problemy z taką Grecją.

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Marcins pisze:brawo dla Czechów [-o< Co do naszego bramkarza, w tej sytuacji sam na sam zachował się tak jak powinien, nie miał jak inaczej tego rozwiązać. Należy pamiętać ze nie miał wiele czasu na reakcje.
miał jak inaczej. zachował się źle- najgorzej jak mógł, bo poszedł na pałę . Czasu na reakcję miał dość, więcej niż nasi obrońcy - był przodem do całego pola gry, widział gdzie piłka trafi.

Zablokowany