Euro 2012 w piłkę nożną

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Ingen175
Kradziej

Re: Euro 2012 w piłkę nożną

Post autor: Ingen175 »

Bo Ozil gra w zupełnie inaczej wyglądającej drużynie niż reszta niemców. On zawsze był szybki i efektowny.
Zresztą ja praktycznie w ogóle nie lubię reprezentacji Niemiec, nie podoba mi sie ich football (może i skuteczny, ale nie tego oczekuję po takiej reprezentacji ). Portugalczycy jak będą grać tak jak przez ostatnie 20-25 minut wczoraj, to mają spore szanse coś ugrać na tych mistrzostwach.

No i w dalszym ciągu liczę, że Holendrzy jakoś się obudzą. RvP niech sobie usiądzie na ławce, a zamiast niego niech pogra Huntelaar.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Formę Włochów testowali Rosjanie - z wiadomym skutkiem (3:0 dla Rosji).
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Nijlor pisze:Formę Włochów testowali Rosjanie - z wiadomym skutkiem (3:0 dla Rosji).
I co z tego :?: To był mecz o nic. Dzisiaj Włosi pokazali dobry futbol i zamknęli usta różnym specjalistom, co to ich już pogrzebali przed turniejem. Fajny mecz, obie strony mogły wygrać. Dziwi mnie taktyka Hiszpanów - przez większość meczu grali bez srodkowego napastnika. Żeby grać jak Barca, trzeba mieć w składzie Messiego. Wprawdzie dziś Iniesta był świetny, ale czegoś zabrakło...

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Słabo grał Xavi, Alba rozkręcił się pod koniec meczu, Torres ehh... Sytuacje sobie znajdował, ale wykończenie... Silva grał przeciętnie, Ramos proste błędy.

Włosi... hmm... Balotelli, to nie wiem co chciał tam zrobić sam na sam z Casillasem, chyba chciał się bawić "w który róg chcesz?" ... Di Natale świetna zmiana, jakby zmieścił tamten strzał z powietrza, to mogłaby być bramka mistrzostw już w pierwszej kolejce.

Zaskoczyło mnie ustawienie Włochów na boisku, ale wyszło na Hiszpanów na tyle dobrze, że ci momentami nie mieli pomysłu na grę.

Iniesta dzisiaj był doskonały.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Krótki komentarz po tym meczu.

Ale ta liga angielska jest fantastyczna a jakich ma snajperów mhm radość widząc ich bramki....
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

Forza italia ! =D>

Ide o zakład że to przyszli mistrzowie euro 2012. Włosi po aferach korupcyjnych zawsze cos wygrywają :lol2:
Obrazek

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

Pająk pisze: Torres ehh... Sytuacje sobie znajdował, ale wykończenie... Silva grał przeciętnie.
Iniesta dzisiaj był doskonały.
Torresa to sytuacje znajdowały, wpadały na zaskoczonego i uciekały w popłochu.
On sam biegał jak bezradne duże dziecko we mgle, gdyby na jego miejscu w kilku sytuacjach był Soldado, Muniain czy - nawet - Negredo - mieliby 3 pts.
Jak na przeciętną grę Silvy to ta asysta i cały styl, wyczucie i zgranie w czasie podania były dość nieprzeciętne :wink: :
http://www.youtube.com/watch?v=Bi5v_j2ljZg
Doskonałość Iniesty została skutecznie przytłumiona, zablokowana i okiwana przez kilku bardzo dobrze dysponowanych Włochów.
Alba miał szansę na piękną asystę, zamiast tego wybrał rozwiązanie siłowe, w klubie grał lepiej niż w tym meczu, z większą wolą walki i bardziej technicznie.
Wąsacz jest beznadziejnym trenerem, postawił na Torresa, który kiepścił wszytko ( po sytuacji gdzie biegał bezradnie dookoła włoskiego bramkarza cały lokal gdzie oglądałem wybuchł śmiechem - niezależnie czy ktoś był za Hiszpanią czy Włochami), Silvę zdjął po podaniu, które rozbroiło środek mocnej obrony niebieskich.
Po tym remisie któryś z dwóch faworytów grupy może jeszcze zapłakać w meczu z takimi Chorwatami.
Dziś hicior, faworyt turnieju gra z Angolami, którym - choć ich nie lubię - należy się wreszcie jakiś sukces w turnieju.
Co do oceny gry Niemców, drużyn, które mogą wygrać i paru innych ocen odnośnie euro zgadzam się z .. Robsonem. :D
Rację miał również smiejagreg podkreślając że mecze towarzyskie przed turniejem nie zawsze mówią wiele...

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Za to Chorwacja - Irlandia to na razie jak dla mnie najlepszy mecz. Nasi południowi bracia powinni sobie poradzić zarówno z Italią jak i Hiszpanią po tym co pokazali.
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Mecz Irlandia Chrowacja to był mecz w którym piłkarze biegali biegali biegali. Bardzo mi się podobał.

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

A ja czekam na mecz Ukrainy, to gospodarze którzy maja realne szanse coś ugrać
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Kibice Holandii to prawdziwi patrioci. :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=wTVhGZ6B ... r_embedded
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Nijlor pisze:Za to Chorwacja - Irlandia to na razie jak dla mnie najlepszy mecz. Nasi południowi bracia powinni sobie poradzić zarówno z Italią jak i Hiszpanią po tym co pokazali.
Dla mnie nie był to najlepszy mecz. O ile Chorwaci zagrali nieźle, to trzeba pamiętać, że zagrali na tle Irlandczyków, którzy nie byli w stanie wyjść poza schemat: długa piłka i jakoś to będzie. Wprawdzie komentatorzy rozpływali się, jak to Trapp nauczył ich grać dołem, ale w meczu nie było tego widać. Imho jak na razie najsłabiej prezentujący się zespół na tym turnieju. A że biegali jak motorki - nie sztuka zap...lać, sztuka robić to z głową...
Za chwilę meczyk, co się zowie, zobaczymy...

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

BOGINS pisze:Mecz Irlandia Chrowacja to był mecz w którym piłkarze biegali biegali biegali. Bardzo mi się podobał.
O, to to. Tak samo podobał mi się mecz Danii z Holandią. Z kolei mecze tuzów, czyli Italików z Iberami i Germanów z Portugalią, były mało emocjonujące.
Lest we forget:
Obrazek

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

meczyk mega, bardzo mi sie podobal choc wynik 1-1 nie jest zadowalajacy, liczylem na wiecej, a sytuacji co do tego bylo sporo.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Plewczenko! :mrgreen: 2
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Młynek
Chuck Norris

Post autor: Młynek »

Andrzej i Andrzej w ataku
Andrzej Andrzej strzela 2 gole

czyżby nowa ulubiona drużyna andrzeja andrzeja?

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Chciałbym aby Polacy w następnych meczach mieli taką psychikę i kondycję jak ukraińcy dziś.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Właśnie robię prezentacje o Euro na informatykę, w sumie to dowiedziałem się paru ciekawych rzeczy.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Obrazek
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Czekaj Karli daj mu skończy c ; ) Chlopak jeszcze apre h i przyswoi wiedze i sie pochwali ; )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Zablokowany