Praca dla obcokrajowca w Warszawie

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Inferno
Falubaz

Praca dla obcokrajowca w Warszawie

Post autor: Inferno »

Hej! Mam pewien problem, mianowici moja kolezanka Portugalka chce na czas wakacji przeprowadzic sie do Warszawy ale by sie utrzymac potrzebuje paru groszy. Czy wiecie gdzie (BEZ ZNAJOMOSCI JEZYKA POLSKIEGO) hiszpanski, portugalski i angielski) mogla by znalesc prace? Lub gdzie moze szukac?

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

jesli ma uprawnienia do nauczania jezyka to moze jakas szkola jezykow obcych?
profi-lingua czy cos w tym stylu.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Albo na poczte do sortowania listow. W fabryce moglaby tez przy prasie powyciskac. W myjniach samochodowych zawsze chetnie przyjma dziewczyny do pomocy, nie trzeba znac jezyka.

dumny puchacz
Mudżahedin

Post autor: dumny puchacz »

Korepetycje i szkoły językowe. Znałem hiszpankę, która mieszka w ten sposób od kilku lat i nie zna polskiego a angielski ledwo ledwo. Jak usłyszałem, że niektóre z jej znajomych też przyjechały do PL za pracą (jakiś rok temu, protesty oburzonych i te rzeczy), to się mocno zdziwiłem - upadł mit, że ciągnie tu tylko ludzi ze wschodu na budowy.

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

Ano, w prywatnych szkołach językowych bez przerwy szukają 'nejtiw spikerów' każdego możliwego języka, to chyba najlepsza opcja dla obcokrajowców.

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

Kurde nie jestem z warszawy orientujecie sie w których dokładnie szukają? By nie wykonywać setki telefonów bezużytecznie

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Google + np. gumtree.pl czy tego typu portal, chyba że ktoś Ci podrzuci nazwę konkretnej szkoły. Żałuję, ale ja żadnej takiej nie znam.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

tak jak pisalem wczesniej.
profi-lingua: http://www.profi-lingua.pl/praca/
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

ODPOWIEDZ