Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Re: Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku

Post autor: crovaxus »

wagony do CHD akurat nie są aż tak drogie w porównaniu do wielkości ale już bohaterowie np są dość drodzy u nich :/
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Arbiter Elegancji pisze:Szkoda tylko że będę musiał sprzedać część własnych narządów żeby kupić te pacyny :?
Kurde, Arbiter, to jeszcze ci jakieś zostały :?: Ja już żadnych nie mam :( :wink: .

Awatar użytkownika
Hunter
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Hunter »

smiejagreg pisze:
Arbiter Elegancji pisze:Szkoda tylko że będę musiał sprzedać część własnych narządów żeby kupić te pacyny :?
Kurde, Arbiter, to jeszcze ci jakieś zostały :?: Ja już żadnych nie mam :( :wink: .
A ja mam dwie pary... 8)

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Morog »

a w ogole mowi się coś o nowym kodeksie krasnali?
przydała by się jakaś kawaleria (na muflonach :lol2: ), coś parowego (golem)
i może jakiś żywioł ziemi?
ogolnie mogli by odświerzyć klimat, bo te we fiksy nowe wampirów powalają ;)
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Naprawdę łudzisz się, że nowe figsy kraśków kogoś powalą :?: Chyba ze smiechu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
GW wychodzi pewnie z założenia, że fani krasi i tak kupią nowe rzeczy tylko z uwagi na to, że są nowe modele. Jeżeli nie poprawią ich jakości, to będziemy mieli armię wzbudzającą wesołość u innych graczy...

Na muflonach :?: :?: :?: :wink:... .
Ostatnio zmieniony 18 maja 2012, o 17:09 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Morog pisze:a w ogole mowi się coś o nowym kodeksie krasnali?
Nie, szczególnie że w WFB są Armybooki a nie kodeksy.
Morog pisze:przydała by się jakaś kawaleria (na muflonach :lol2: )
i może jakiś żywioł ziemi?
Grungni uchroń [-o<
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

w jakimś zabójcy byli wspomniani jeźdzcy muflonów ;) uważam że calkiem fajny pomyśł
już widze oczami wyobraźni te skręcone robi gotowe do szarży a za nimi krasnal wymachujący toporem :lol2:

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Żaden pomysł nie będzie bardziej upośledzony niż gwardziści serfujący na gigantycznych podziemnych kobrach.

Awatar użytkownika
KuBa1987
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: KuBa1987 »

Witam:) nie wiedziałem w jakim dziale napisać, ale czy mógłby ktoś wycenić ile polskich złotych zainkasowałbym za taką armie:
Lords:
Thorek i Anvil of doom metal
Lord na tarczy metal
Kragg the Grim
Lord on oath stone metal

Bohaterowie:
BSB samoróbeczka
Thane skull pass
Dragon Slayer skull pass
Bugman

Core:
30 wariors/longberads w tym 6 metali longów 7ed
30 kuszników 7 ed
10 warirów poprzednia edycja
14 thunderers skull pass i parę z aktualnego pudełka

Szpecjale:
30 hammerersów w tym 18 metal 12 konwersja z warirorów
16 ironbreakers 7 ed
działo plastki 7 ed
działo plastik skull pass
katapa metalowa 7 ed

Rare
żwirokopter 7 ed metal
organ plastik

Wszytko pomalowane ładnie(co do ostatniego modelu, no prawie Kraggi z kowadła jeszcze tylko w podkładzie), podstawki porobione i traye również.

Nie wiem czy rozsądne jest pisać na forum, żeby nie zostać rozjechanym przez krytykę:) ,ale lekko znudziłem się battalem i właśnie rozmyślam nad sprzedażą kolekcji stąd moje pytanko.

Może jeszcze fotka wszystkiego:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

ehh gdzie byłeś 2 miechy temu, wzioł bym od ciebie wszystko

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

@KuBa1987
IMO jest to warte jakieś 1300-1400zl
choć wydaje mi się że ciężko ci będzie sprzedać to w całości, a jeśli będziesz sprzedawał na części to musisz się liczyć z tym że część figsów nie sprzedasz wcale lub za jakieś śmieszne pieniądze.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

(wycięte)

a tak na poważnie?
dlaczego tak mało, policzcie po cenach nowych modeli

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Morog pisze:dlaczego tak mało, policzcie po cenach nowych modeli
Gdyby używane modele kosztowalyby tyle samo lub podobnie do nowych to nikt nie kupowalby używanych. Jest w tej armii sporo plastików i nie ma najcenniejszych czyli 5ed. modeli, tak naprawdę to większość tej ceny stanowią następujące modele:
Thorek i Anvil of doom metal
6 metali longów 7ed
hammerersów w tym 18 metal
16 ironbreakers 7 ed
żwirokopter 7 ed metal

do tego niemal bezwartościowe modele z BoSP.

Oczywiście na Ebayu ta armia będzie warta więcej (tam pomalowanie modeli na choćby schludny TT zwiększa ich wartość) ale na Polskim rynku nie sądzę. Zamiast patrzeć na cenę nowych modeli popatrz lepiej na ceny po jakich chodzą używane na allegro.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Trochę oczyściłem tutejszą atmosferę przy pomocy ostrza topora naznaczonego Wielką Runą Moderacji.
Przytyki na PW lub na żywo.
Na forum dyskusja na temat figurek.

Pozdro
Obrazek

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

do piwka krasnoludzki humor :>

Obrazek

//po nazwie pliku można wywnioskować, że to Polak ;)
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

szkoda że nie czarny. Byłby kochany Tux'ik ;]
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

#Krasnal#
Mudżahedin

Post autor: #Krasnal# »

Od razu podpowiem że to poznaniak 8)

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

hah, Mantic wrzuciła na Kickstartera (portal, w którym każdy może być fundatorem i przyczynić się do rozwoju firm, jeśli podoba mu się zaproponowany rozwój) program rozwoju figurek/armii... no i zarobili obecnie 93k $ !! zgodnie z obietnicą wrzucają plany nowych armii i figurek, pojawiły się m.in.
mumie... oraz... przed chwilą jazda krasnoludzka... owszem szkice, ale kasę mają na działania :D

Obrazek
Obrazek

http://www.kickstarter.com/projects/174 ... sts/246811

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Póki co krasnoludy Mantica mnie - delikatnie mówiąc - nie przekonują. Zresztą obecne wzory GW też są fajne na szkicach i grafikach, a w realu brakuje im tego czegoś...

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

smiejagreg pisze:Póki co krasnoludy Mantica mnie - delikatnie mówiąc - nie przekonują. Zresztą obecne wzory GW też są fajne na szkicach i grafikach, a w realu brakuje im tego czegoś...
si, jednak jeśli nei będą próbować to do niczego nie dojdą ;)

- Ulegasz stereotypom.

ODPOWIEDZ