Gen. bryg. Sławomir Petelicki
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Gen. bryg. Sławomir Petelicki
dla mnie euro już się skończyło i może to i dobrze bo moja uwaga wróciła do rzeczy ważnych. jak wiecie wczoraj znaleziono zwłoki generała. o tym jaki był to człowiek i jakie poglądy reprezentował dowiedziałem się dopiero po Jego śmierci min. innymi z materiałów które zamieszczę na końcu posta. dysponował olbrzymią wiedzą i zaskoczyło mnie że taki fachowiec nie był jednym z najważniejszych doradców w kraju.
dla uczulonych: proszę o nie zniechęcanie się kanałem tv w którym był z nim wywiad bo on sam to z resztą przyznał że do tvn24 już go nie zapraszają.
http://www.youtube.com/watch?v=e1fYcFdM ... re=related
i w tvp info
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... L91BF9E6S4
jest to dla mnie szokujące w jak strasznie złej kondycji jest nasz kraj. w internecie znalazłem też informacje na temat nieścisłości dotyczącej pierwszych informacji o przyczynie śmierci. najpierw mówiono o ranach postrzałowych później o ranie postrzałowej. nie zdziwi mnie jeśli wersją ogólnie przyjętą będzie samobójstwo.
dla uczulonych: proszę o nie zniechęcanie się kanałem tv w którym był z nim wywiad bo on sam to z resztą przyznał że do tvn24 już go nie zapraszają.
http://www.youtube.com/watch?v=e1fYcFdM ... re=related
i w tvp info
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... L91BF9E6S4
jest to dla mnie szokujące w jak strasznie złej kondycji jest nasz kraj. w internecie znalazłem też informacje na temat nieścisłości dotyczącej pierwszych informacji o przyczynie śmierci. najpierw mówiono o ranach postrzałowych później o ranie postrzałowej. nie zdziwi mnie jeśli wersją ogólnie przyjętą będzie samobójstwo.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
a co ma być? Spisek? Zamach?
Do niektórych i tak nie dotrze że mógłby to być zwyczajny napad rabunkowy a bandziorek spanikował i pociągnął za spust i zwiał
nawet bez łupu.
Do niektórych i tak nie dotrze że mógłby to być zwyczajny napad rabunkowy a bandziorek spanikował i pociągnął za spust i zwiał
nawet bez łupu.
po twoim tonie wypowiedzi zakładam że powinienem się zawstydzić. czy już nie można na poważnie i merytorycznie porozmawiać na tematy trudne i nie dostać łatki oszołoma?Murmandamus pisze:a co ma być? Spisek? Zamach?
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Nie opowiadam się za żadną z opcji ale tak tylko sobie stwierdzę, że jeśli to nie było przypadkowe zabójstwo to plan był genialny: zabić w dniu pewnego dość ważnego meczu gdzie niezależne od wyniku cała Polska będzie trąbiła przez tydzień tylko o meczu a śmierć generała doczeka się trzeciej czy czwartej kolumny na Onecie czy gdzie indziej. Wszyscy teraz dociekają kto winny przegranej naszych piłkarzy a nie politycznego... przepraszam - przypadkowego morderstwa.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Widzę, że jesteś wtajemniczony w akta prokuratury. Gratuluję, ja nie dostąpiłem tego zaszczytu i mogę tylko domniemywać, co mogło się stać.a nie politycznego... przepraszam - przypadkowego morderstwa.
Fakt, że napisałem to trochę ironicznie co mogłoby sugerować, że jednak skłaniam się przy opcji: "zabójstwo" jednak powiedz mi proszę (i to pytanie równie dobrze można zadać każdemu tutaj) ile znałeś osób w swoim życiu, które zostały zastrzelone lub próbowały popełnić samobójstwo strzelając do siebie czy dźgając się nożem po kilka razy? (sorry ale jeśli doświadczony żołnież chce z soba skończyc to wie jak to zrobić a nie "postrzeliwuje się" - dobrze, że nie z łuku...).Naviedzony pisze:Widzę, że jesteś wtajemniczony w akta prokuratury. Gratuluję, ja nie dostąpiłem tego zaszczytu i mogę tylko domniemywać, co mogło się stać.a nie politycznego... przepraszam - przypadkowego morderstwa.
Czemu w ciągu ostatnich kilku lat te "samobójstwa" przydażają się nie polskim aktorom, sportowcom, celebrytom, czy mojemu sąsiadowi spod trójki tylko właśnie osobom z polityki, osobom wpływowym, kryminalistom powiązanym z polityką?
Nie wiem jak było i pewnie się nie dowiem więc nie będę więcej insynuował ale wydaje mi się jednak, że trzeba uważać bo moda na wyśmiewanie osób które potrafią jeszcze samodzielnie myśleć, łączyć fakty i domniemywać spiski może skończyć się tragicznie któregoś dnia.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Co roku w Polsce przydarza się mnóstwo samobójstw.Czemu w ciągu ostatnich kilku lat te "samobójstwa" przydażają się nie polskim aktorom, sportowcom, celebrytom, czy mojemu sąsiadowi spod trójki tylko właśnie osobom z polityki, osobom wpływowym, kryminalistom powiązanym z polityką?
A samobójstwa kryminalistów powiązanych z polityką raczej nie powinny dziwić. Oni mają więcej powodów do takiego postępowania niż aktorzy i celebryci. Jak Blida chociażby.
Ja też nie twierdzę, że wiem co się stało. Mówimy tu o jakichś mętnych doniesieniach prasowych, czy nawet internetowych. Rozmawiać można o faktach, a tych (oprócz tego, że facet nie żyje) nie znamy.
Kefas, to był troll.
Oczywiście to był zamach, pewnie ze strony Polski, bo facet miał niewygodne informacje. Myślicie, że tylko Ruskie i Amerykańce mogą likwidować swoich generałów, gdy pozwalają sobie na zbyt dużo? Akurat są mecze, więc cała sprawa ładnie się rozpłynie, a później nikogo to nie będzie obchodziło.
Oczywiście to był zamach, pewnie ze strony Polski, bo facet miał niewygodne informacje. Myślicie, że tylko Ruskie i Amerykańce mogą likwidować swoich generałów, gdy pozwalają sobie na zbyt dużo? Akurat są mecze, więc cała sprawa ładnie się rozpłynie, a później nikogo to nie będzie obchodziło.
Jak dla mnie cała sprawa mocno śmierdzi. Taki człowiek jak Gen. Petelicki nie popełnia samobójstwa. On był jednym z tych co nie szli na kompromisy i nie wybierali łatwych rozwiązań, a takim właśnie jest samobójstwo.
Ja polecam wszystkim książkę Generała: GROM Siła i Honor. Gdzie opisuje On drogę która doprowadziła go do stworzenia jednej z najlepszych na świecie jednostek specjalnych (o czym świadczą ostatnie akcje naszych specjalsów w Afganistanie). A także swą ciężką walkę z rządową i wojskową biurokracją które chciały tą jednostkę zniszczyć.
Osobiście podejrzewam, że ze śmiercią Generała związana jest jego wiedza na temat zakupów prowadzonych dla Polskiej Armii, oraz masie przekrętów jaka ma przy tym miejsce. Mogliśmy się o tym przekonać podczas ostatniego wywiadu Pułk. Przybyła, czy też wcześniej po śmierci w Afganistanie Kap. Ambrozińskiego i wdrażaniu pakietu Afgańskiego. Ale to tylko taka moja teoria.
Na koniec trzeba powiedzieć, że Polska straciła bardzo wartościowego człowieka, któremu udał się stworzyć coś (JW GROM) co dziś świadczy o polskie marce za granicą. Jednego z najlepszych żołnierzy, dowódców i specjalistów jakich mieliśmy w minionym dwudziestoleciu. Cześć Jego Pamięci.
Generał powinien był być co najmniej w Dowództwie Wojsk Specjalnych (tymczasem siedzą tam ludzie którzy z komandosami nie mieli wiele wspólnego). A najlepiej jaki sekretarz stanu w MON i reformować naszą armie która pod obecnymi rządami degeneruje się coraz bardziej.loko pisze: o tym jaki był to człowiek i jakie poglądy reprezentował dowiedziałem się dopiero po Jego śmierci min. innymi z materiałów które zamieszczę na końcu posta. dysponował olbrzymią wiedzą i zaskoczyło mnie że taki fachowiec nie był jednym z najważniejszych doradców w kraju.
Ja polecam wszystkim książkę Generała: GROM Siła i Honor. Gdzie opisuje On drogę która doprowadziła go do stworzenia jednej z najlepszych na świecie jednostek specjalnych (o czym świadczą ostatnie akcje naszych specjalsów w Afganistanie). A także swą ciężką walkę z rządową i wojskową biurokracją które chciały tą jednostkę zniszczyć.
O marnej kondycji naszego kraju świadczy ostatnio wszystko. Od katastrof w Mirosławcu i Smoleńsku, poprzez problemy w budowie dróg, aż do wyników naszych w Euro (sytuacja w PZPN). Najgorsze jest to, że politycy wszystkich opcji wiedzą o tym i mają to centralnie w dupie. Im zależy tylko na kasie i władzy.loko pisze:jest to dla mnie szokujące w jak strasznie złej kondycji jest nasz kraj. w internecie znalazłem też informacje na temat nieścisłości dotyczącej pierwszych informacji o przyczynie śmierci. najpierw mówiono o ranach postrzałowych później o ranie postrzałowej. nie zdziwi mnie jeśli wersją ogólnie przyjętą będzie samobójstwo.
Osobiście podejrzewam, że ze śmiercią Generała związana jest jego wiedza na temat zakupów prowadzonych dla Polskiej Armii, oraz masie przekrętów jaka ma przy tym miejsce. Mogliśmy się o tym przekonać podczas ostatniego wywiadu Pułk. Przybyła, czy też wcześniej po śmierci w Afganistanie Kap. Ambrozińskiego i wdrażaniu pakietu Afgańskiego. Ale to tylko taka moja teoria.
Na koniec trzeba powiedzieć, że Polska straciła bardzo wartościowego człowieka, któremu udał się stworzyć coś (JW GROM) co dziś świadczy o polskie marce za granicą. Jednego z najlepszych żołnierzy, dowódców i specjalistów jakich mieliśmy w minionym dwudziestoleciu. Cześć Jego Pamięci.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
podobno chorował na Alzheimera. To może być powód by chciał oszczędzić w dość niedalekiej przyszłości rodzinie trosk i wolał śmierć od kuli niż zniedołężnieć od tego. To by pasowało do wojownika.
ale ja wiem że fajniej i łatwiej snuć sensacyjne teorie.
ale ja wiem że fajniej i łatwiej snuć sensacyjne teorie.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
co też uważasz że zły i dyktatorski masoński rząd zleca zabójstwa polityczne?
Kefas - ostrzeżenie za łacinę.
Widzę, że kolejny durny temat dla szukających sensacji i spisków pójdzie do zamknięcia.
Widzę, że kolejny durny temat dla szukających sensacji i spisków pójdzie do zamknięcia.
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
Tak i strzelił se w łeb w garażu??? Jeżeli wybrał by honorowe rozwiązanie to zastrzelił by się w mundurze.Murmandamus pisze:podobno chorował na Alzheimera. To może być powód by chciał oszczędzić w dość niedalekiej przyszłości rodzinie trosk i wolał śmierć od kuli niż zniedołężnieć od tego. To by pasowało do wojownika.
Nie nie jest łatwiej, ale cała sprawa jest dziwna, pojawiła się teoria o Alzheimerze, ale pojawiła się też:Murmandamus pisze:ale ja wiem że fajniej i łatwiej snuć sensacyjne teorie.
Jeżeli to było samobójstwo, to raczej wyglądało na akt desperacji, a nie honorowe wyjście z sytuacji.Prof. Andrzej Zybertowicz pisze:- Jest bardziej mroczna. W 1994 r. zakatowano na śmierć posła Unii Demokratycznej Henryka Michalaka. Zapewne w związku z interesami z byłymi funkcjonariuszami SB. Gdy przed śmiercią odzyskał w szpitalu przytomność, nie chciał nic mówić o swoich oprawcach. Podobno dlatego, by chronić najbliższych. Podobnie gen. Petelicki mógł odebrać sobie życie, aby ocalić kogoś bliskiego. Samobójstwo może być aktem rozpaczy, być aktem tchórzostwa, ale także aktem odwagi.
No nie skąd takie rzeczy to tylko ci "bandyci" z PiS mogą robić.Murmandamus pisze:co też uważasz że zły i dyktatorski masoński rząd zleca zabójstwa polityczne?
Ja tam z resztą nie wspominałem o rządzie.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.