Galeria jak c'tan chlapie farbą...

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Re: Galeria jak c'tan chlapie farbą...

Post autor: Smh »

ctan pisze:Te figsy wcale nie są badziewiaste.... Jak się im przypatrzysz to są naprawdę fajnie i bardzo dokładnie wyrzeźbione (goby). To że tysiące ludzi kupiło te startery i miało te figsy (co za tym idzie są tanie jak barszcz) wcale nie oznacza, że są do dupy.
Wystarczy je dobrze pomalować i naprawdę mają swój urok.
tru... co widać po Twoich pracach...

czelendż... jeździec gobeliński na pojongu... ? tutaj powinieneś mieć spore pole do popisu ;)

swoją drogą ciekaw jestem za ile poszedłby cały zestaw SkullPassa na eBayu pomalowany wg Twojego pędzla... ;)
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
ctan
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: ctan »

Smh pisze: tru... co widać po Twoich pracach...

czelendż... jeździec gobeliński na pojongu... ? tutaj powinieneś mieć spore pole do popisu ;)

swoją drogą ciekaw jestem za ile poszedłby cały zestaw SkullPassa na eBayu pomalowany wg Twojego pędzla... ;)
O rany boskie..... tylko nie to! Te pojongi są średnio udane... Nie przyjmuję czelendżu :D

Eeee.. ja nie maluję całych armii, za dużo zabawy a kasy o dziwo mniej niż przy pojedynczych figsach. Ludzie wolą wydać więcej kasy za 1 model niż za 10 modeli na takim samym poziomie. Ja się dostosowuję do rynku :)
http://www.fantasygames.com.pl
Mój ranking na CMoN Obrazek

Nie maluję figsów na zamówienie.Obrazek

Awatar użytkownika
ctan
Chuck Norris
Kontakt:

Goblin szaman, fajny figs, lubię te nowe plastiki...

Obrazek

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Post autor: General Baga »

taa dodaj ze malowałeś go jakies półtorej godz - sam widzialem :mrgreen:
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

Awatar użytkownika
Fanatic
Chuck Norris

Post autor: Fanatic »

=D>
Obrazek

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Hahahahahaha, dzisiaj premiera Zielonych, sam parę godzin temu odebrałem 2 sztuki tego małego zielonego skurw**ynka, a ten już go pomalował...

Idź się k**wa lecz, Łukasz :mrgreen: Jesteś szybszy, niż ebayowcy z CMON :D

Ale przynajmniej pomalowałeś go inaczej, niż ja chcę ;) Nieźle wyszedł, bardzo żywy kolorek! Nie wiem tylko, czy to brzuch zielony, czy pancerz, tak jak na fotce GW, ale to szczegół.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Szybki jesteś niesamowicie. I w dodatku wyciągasz, co się da z tych goblinów =D> =D> =D> . Jedyne, co mi nie pasi, to trzonek laski na wysokości dłoni gobka - nie wiem, czemu pociągnąłeś go jakimś szarym #-o . Wygląda, jakby wróbel na niego sieknął :wink: .

Awatar użytkownika
ctan
Chuck Norris
Kontakt:

General Baga pisze:taa dodaj ze malowałeś go jakies półtorej godz - sam widzialem :mrgreen:
Tia, malowałem go w 10 minut, hahahahahahah, za niedługo to będziesz mówił, że wyciągam z blistra już pomalowane.
To mały figs, ale swoje godziny musiał odczekać, do pełnego pomalowania.
Sławol pisze:Hahahahahaha, dzisiaj premiera Zielonych, sam parę godzin temu odebrałem 2 sztuki tego małego zielonego skurw**ynka, a ten już go pomalował...

Idź się k**wa lecz, Łukasz :mrgreen: Jesteś szybszy, niż ebayowcy z CMON :D

Ale przynajmniej pomalowałeś go inaczej, niż ja chcę ;) Nieźle wyszedł, bardzo żywy kolorek! Nie wiem tylko, czy to brzuch zielony, czy pancerz, tak jak na fotce GW, ale to szczegół.
No, żeby zarobić na figsach dobrze jest być pierwszym, wtedy kupujący nie mają wyboru.
Brzuch to niby jest jakiśtam pancerz/szmata ale mi jakoś bardziej pasowało, żeby to była skóra.

Skóra to taka moja standardowa goblińska, dla ciekawskich podam jak to leci:

1. Knarloc Green zwashowane Coelia Greenshade
2. Rozjaśnienie do czystego Knarloc Green
3. Przejście od Knarloc Green do Camo green
4. Później dodawałem żółtego do Camo green i robiłem przejście aż do prawie czystego żółtego Sulfuric Yellow (P3),
on jest takim czystym żółtym z dodatkiem białego), po zmieszaniu tej zieleni i żółci wychodzi taki prawie rotting flesh.
5. Później rozjaśnienia ostatniej mieszanki aż do prawie białego.
6. Bliki z białej farby w najjaśniejszych miejscach.

smiejagreg pisze:Szybki jesteś niesamowicie. I w dodatku wyciągasz, co się da z tych goblinów =D> =D> =D> . Jedyne, co mi nie pasi, to trzonek laski na wysokości dłoni gobka - nie wiem, czemu pociągnąłeś go jakimś szarym #-o . Wygląda, jakby wróbel na niego sieknął :wink: .
Patyk jak patyk. Wyschnięte patyki zazwyczaj nie mają intensywnych kolorów a bardziej odcienie szarości.

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

ctan pisze:No, żeby zarobić na figsach dobrze jest być pierwszym, wtedy kupujący nie mają wyboru.
No to akurat oczywiste :) Powodów jest przecież więcej. Ja swojego też już robię, ale nie spieszę się, raczej dla funu :)

A skórę rozumiem, dobrze tak wygląda. Ja robię szmatę.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Ctan! miażdżysz system! Pokazać taki styl na takim małym nikczemnym goblinie to jest dopiero mistrzostwo! =D>

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Post autor: General Baga »

great job Bjorn Lukaszson :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

ctan pisze:Goblin szaman, fajny figs, lubię te nowe plastiki...
Model fajny ale musze pojeche defetyzmem AAA Fuuuu Plastik Bleeeeee. Jakby w Metalu odlali byloby super :D.
Dzieki za recepte na fajne malowanie ciala gobasow :)

Awatar użytkownika
ctan
Chuck Norris
Kontakt:

Kefas pisze:Ctan! miażdżysz system! Pokazać taki styl na takim małym nikczemnym goblinie to jest dopiero mistrzostwo! =D>
Generalnie rzecz biorąc to lubię taką maliznę, szybko się to robi i..... i co... i cośtam... :mrgreen:
General Baga pisze:great job Bjorn Lukaszson :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Let's go and find some "devil girls" in jazzrock ahahahahahahha :badgrin:
^Karpiu^ pisze:
ctan pisze:Goblin szaman, fajny figs, lubię te nowe plastiki...
Model fajny ale musze pojeche defetyzmem AAA Fuuuu Plastik Bleeeeee. Jakby w Metalu odlali byloby super :D.
Dzieki za recepte na fajne malowanie ciala gobasow :)
E tam, w tym momencie to plastik mają dużo lepszy niż metal, nie musisz się cackać z chropowatą fakturą metalu tylko masz gładziutki plastik.

victoria.malinowa
Plewa

Post autor: victoria.malinowa »

Oglądam Twoją galerię od jakiegoś czasu i muszę przyznać, że jakkolwiek nigdy tego nie robię, zarejestrowałam się tutaj, aby Ci powiedzieć, że jesteś naprawdę wspaniały i że Cię podziwiam. Gratuluję talentu i cierpliwości oraz życzę jeszcze lepszych prac w przyszłości! =D>

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

c'tan możesz zdradzić jak robisz tą krew? na tym warriorze ostatnim z bloga wygląda superancko :)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
ctan
Chuck Norris
Kontakt:

victoria.malinowa pisze:Oglądam Twoją galerię od jakiegoś czasu i muszę przyznać, że jakkolwiek nigdy tego nie robię, zarejestrowałam się tutaj, aby Ci powiedzieć, że jesteś naprawdę wspaniały i że Cię podziwiam. Gratuluję talentu i cierpliwości oraz życzę jeszcze lepszych prac w przyszłości! =D>
Dzięki ;)
Afro pisze:c'tan możesz zdradzić jak robisz tą krew? na tym warriorze ostatnim z bloga wygląda superancko :)
http://fantasygames.com.pl/blog/blood-and-ugly-strings/

miły5
Mudżahedin

Post autor: miły5 »

C'tan ... normalnie nie mogę się nadziwić jak można dojść do takiej perfekcji w malowaniu plastikowych ludzików.Twoje prace są niesamowite i nie mogę się doczekać kiedy w końcu pojedziesz na Golden Demon-a.Przeglądając forum infinity natknąłem się na przepięknie pomalowaną figurkę z 2011 r. a pod nią komentarz: ,,Genialne...".Przyglądam się jej aż tu nagle na podstawce widnieje twój podpis.Byłem zaskoczony gdyż twoja figurka( figurki) trafiły do rozdziału dla Najpiękniejszego modelu dnia.Jeśli pamiętasz jednostkę o nazwie Mirage-5 z Ariadny to będziesz wiedział o , którą mi chodzi.
Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

miły5 pisze: ...Przeglądając forum infinity natknąłem się na przepięknie pomalowaną figurkę z 2011 r. a pod nią komentarz: ,,Genialne...".Przyglądam się jej aż tu nagle na podstawce widnieje twój podpis.Byłem zaskoczony gdyż twoja figurka( figurki) trafiły do rozdziału dla Najpiękniejszego modelu dnia.
A mnie to jakoś nie dziwi , ani nie zaskakuje :wink: :P

Awatar użytkownika
ctan
Chuck Norris
Kontakt:

miły5 pisze:C'tan ... normalnie nie mogę się nadziwić jak można dojść do takiej perfekcji w malowaniu plastikowych ludzików.Twoje prace są niesamowite i nie mogę się doczekać kiedy w końcu pojedziesz na Golden Demon-a.Przeglądając forum infinity natknąłem się na przepięknie pomalowaną figurkę z 2011 r. a pod nią komentarz: ,,Genialne...".Przyglądam się jej aż tu nagle na podstawce widnieje twój podpis.Byłem zaskoczony gdyż twoja figurka( figurki) trafiły do rozdziału dla Najpiękniejszego modelu dnia.Jeśli pamiętasz jednostkę o nazwie Mirage-5 z Ariadny to będziesz wiedział o , którą mi chodzi.
Pozdrawiam :)
Pewnie o te ludziki Ci chodzi? Popełniłem kiedyś kilka figsów z Infinity, było tego z 3 sztuki łącznie z czego dwie poniżej :)

Obrazek

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

A ja mam pytanie odnośnie goblin:
Jak robisz przebarwienia skóry?
Obrazek

ODPOWIEDZ